FIFA-UEFA: Συγκρουόμενες έρευνες για το διετές Μουντιάλ

Απόψεις
FIFA-UEFA: Συγκρουόμενες έρευνες για το διετές Μουντιάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομική έκθεση της UEFA α αναφέρει ότι το διετές Μουντιάλ θα μείωνε 2,5 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών εσόδων! Η FIFA λέει ότι είναι για τους φιλάθλους - Πανικός ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής!

Εν όψει της πολυδιαφημισμένης Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής της FIFA για το μέλλον του ποδοσφαίρου – που θα επικεντρωθεί στο διεθνές ημερολόγιο και ειδικότερα στην πρόταση της  για ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο – κυκλοφόρησε μια έκθεση που προβλέπει ότι εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της FIFA, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα χάνουν έσοδα 2,5 – 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έναν τετραετία.

Η έκθεση της εταιρείας αθλητικών συμβούλων Oliver & Ohlbaum, που  ανατέθηκε από την UEFA, βασίστηκε σε μια έρευνα καταναλωτών που αξιολογούσε τη ζήτηση για ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο, συζητήσεις με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς σχετικά με την διάθεσή τους για ένα αλλαγμένο διεθνές ημερολόγιο και τον αντίκτυπο που θα είχαν και τα δύο στα έσοδα. , και τελικά τα χρήματα που θα εκταμιεύονταν σε συλλόγους μέλη.

Η έκθεση κατέληξε στο ότι «συνολικά, τα εθνικά εθνικά όργανα της UEFA θα δουν μείωση των εσόδων μεταξύ 2,5 και 3,0 δισεκατομμυρίων ευρώ». Ο πόνος δεν σταματά εκεί, σύμφωνα με την έρευαν: «Σε περίπτωση τετραετούς Eurp (αναπρογραμματισμένο), ο αντίκτυπος τόσο στα έσοδα όσο και στις διανομές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρθηκε παραπάνω (έως 3,3 δισ. ευρώ)».

Για το γυναικείο παιχνίδι ο αντίκτυπος θα ήταν πιθανώς ακόμη πιο καταστροφικός. Η τηλεθέαση του γυναικείου ποδοσφαίρου θα μειωνόταν σημαντικά, ειδικά όταν τα τουρνουά ανδρών πραγματοποιούνται την ίδια χρονιά, «μειώνοντας τα έσοδα από τα Euro των γυναικών από 102 εκατομμύρια ευρώ σε 44 εκατομμύρια ευρώ, εάν οι γυναικείες διοργανώσεις δεν γίνονταν διετές (-57%) και σε 78 ευρώ εκατομμύρια αν γίνονταν και διετές (-24%, παρά τον διπλασιασμό του αριθμού των διαγωνισμών).

Η έρευνα O&O διαπίστωσε ακόμη ότι το 40% θα παρακολουθούσε λιγότερους αγώνες νοκ-άουτ και ομίλων, ενώ το 30% αναμένει να παρακολουθήσει λιγότερο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της UEFA και το εγχώριο ποδόσφαιρο και το 60% πιστεύει ότι το κύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πέσει. Ένα ποσοστό 65% πιστεύει ότι θα υπήρχε πάρα πολύ διεθνές ποδόσφαιρο.

Η FIFA φυσικά δεν το πιστεύει αυτό και πέντε ώρες αφότου η UEFA δημοσίευσε την έκθεση O&O, το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο δημοσίευσε τα δικά του αποτελέσματα έρευνας που βρήκε 30.390 άτομα που είπαν ότι το ποδόσφαιρο ήταν το αγαπημένο τους άθλημα: το 63,7% των οπαδών θα ήθελε να δει περισσότερο συχνά το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA ανδρών, με το 23,3% να απαντά ίσως, το 11% να είναι αντίθετο και το 2% να μην έχει γνώμη.

Η έρευνα της FIFA διαπίστωσε επίσης ότι το 52,4% των οπαδών θα ήθελε να δει πιο συχν’α Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA, με το 28,4% να απαντά ίσως, το 13,5% να είναι αντίθετο και το 5,7% να μην έχει γνώμη. και ότι η ηλικιακή κατηγορία που υποστηρίζει περισσότερο τη διεξαγωγή πιο συχνά Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA ανδρών και γυναικών είναι 25-34, με την ομάδα 55+ να είναι η πιο αντίθετη.

Τώρα ποιος πρέπει να πιστέψουμε; Κυρίως όμως πού βρίσκονται τα κίνητρα; Όλα για τα χρήματα γίνονται και όχι για τους οπαδούς, εφόσον οι έρευνες παρέχουν μόνο τους αριθμούς που αποτελούν τη διαδρομή προς τα χρήματα….

Υπάρχει κι αυτό στην έρευνα της UEFA:

-«Για τον κύκλο 2026-30, στο πλαίσιο ενός διετούς Παγκόσμιου Κυπέλλου, η μοντελοποίησή της ερευνητικής εταιρίας για την UEFA, διαπίστωσε ότι ο αντίκτυπος θα ήταν έντονα αρνητικός σε όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου του σεναρίου όπου λαμβάνει χώρα επίσης ένα EURO δύο ετών: – Τα έσοδα της UEFA θα μειωθούν από 4,6 δισ. ευρώ σε ευρώ 4,2 δισ. στο σενάριο των δύο προκριματικών μπλοκ (-9%) (ένα μπλοκ είναι ένα εκτεταμένο διεθνές παράθυρο) και σε 4,0 δισ. ευρώ στο σενάριο ενός κατάλληλου μπλοκ (-13%)», αναφέρει η έκθεση.

-«Οι διανομές της UEFA που θα προκύψουν θα μειωθούν από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο προκριματικά μπλοκ (-39%) και σε 2,0 δισεκατομμύρια ευρώ κάτω από ένα προκριματικό μπλοκ (-44%), καθώς τα συνολικά έσοδα μειώνονται και το κόστος αυξάνεται λόγω του επιπλέον Ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News