Μπαρτσελόνα: Μπροστά στη γυμνή αλήθεια

Απόψεις
Μπαρτσελόνα: Μπροστά στη γυμνή αλήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δύσκολη συνειδητοποίηση που θα επιτρέψει στον Τσάβι να αφήσει την απατηλή αισιοδοξία για να πλάσει την ανασυγκρότησή της – Η πτώση την φέρνει κατάματα με την πραγματικότητα

Η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί στο Europa League για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.  Τελευταία φορά που έπαιξε σε αυτό ήταν την περίοδο 2003-04. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του για την Μπαρτσελόνα το 2004-05 και έφυγε πριν τέσσερις μήνες. Το ίδιο βράδυ, λίγο πριν που η "πρώην" του λύγιζε από τους Βαυαρούς πέρασε την ώρα του παίζοντας ποδόσφαιρο με τα αγόρια του στο σαλόνι του σπιτιού του...

Τα σημάδια πάντως της κάτω βόλτας είχαν φανεί με την παρουσία του, βγάζοντας έντονη πυκνότητα από το 2018 με τους αποκλεισμούς από τη Ρόμα (από 3-0) και το 2019 από τη Λίβερπουλ (με προβάδισμα από 3-0), αλλά και στο στραπάτσο με το σουβλερό 8-2 από την Μπάγερν το 2020.

Η αλήθεια λοιπόν, ήταν καλύτερα που απλώθηκε γυμνή. Έτσι κι αλλιώς αυτή η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν, δεν εξέπληξε κανέναν, όταν μάλιστα αυτή την περίοδο η Γερμανική ομάδα, όπως και άλλες "big"  της Ευρώπης,  είναι έτη φωτός μπροστά από την Μπαρτσελόνα.

Ακόμη και η ταπείνωση να παίξει ενάντια σε ομάδες όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Ρέιντζερς και η Γουέστ Χάμ, είναι άξια της ροής της... Και ίσως έτσι μπορέσει να βελτιώσει τις ευρωπαϊκές της εμφανίσεις σε αυτή την εμπειρία, κάτι που φάνηκε σημειώνοντας μόλις δύο γκολ στα έξι παιχνίδια των ομίλων του CL και τα δύο εναντίον της Ντιναμό Κιέβου.

Μάλλον καλό θα της κάνει για το μέλλον της, αφού χρειάζονταν να περάσει αυτή τη δύσκολη συνειδητοποίηση  και να αφήσει κατά γης την φρούδα αισιοδοξία  για τις παρούσες δυνατότητες της.

Η πτώση ισοδυναμεί τώρα με πρόκριση στην πραγματικότητα, μέσα από την οποία θα θέσει ρεαλιστικούς στόχους. Με κυριότερο να πλάσει την ανασυγκρότησή της, με "φούρναρη"  τον Τσάβι Ερνάντεθ.

Για μια νέα ομάδα, άλλωστε τον έφεραν και αυτό δεν είναι δουλειά του ποδαριού. Χρειάζεται χρόνος και πολλή σκληρή δουλειά, ακόμη κι αν περάσει κι άλλες επώδυνες ήττες. Ο άλλος στόχος είναι να μπορέσει να τερματίσει τέταρτη στη LaLiga και να προκριθεί στο Champions League της επόμενης χρονιάς. Ο δρόμος της επιστροφής, σίγουρα θα είναι μακρύς…

Γι΄ αυτό, όχι άλλα δάκρυα, Μπάρτσα.

Ακόμη και οι πιο δραματικές ταινίες κλείνουν με καθαρότερα μάγουλα. Κάποτε θα ξαναβρείς την πλευρά του ορίζοντα που ανατέλλει ο ήλιος. Πέρασες μπόρες πολλές και καταιγίδες και θα περάσεις κι άλλες, χωρίς να τρίβει κανείς τα μάτια του από έκπληξη.

Η απολυταρχία, περνά πάντα πιο ζόρικα την έκπτωσή της…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News