Η Καλύτερη 11άδα στον κόσμο για το 2021

Ποδόσφαιρο
Η Καλύτερη 11άδα στον κόσμο για το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η IFFHS τόλμησε ξανά: Λιονέλ Μέσι - Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναπόφευκτοι. Τρεις Ιταλοί, δύο Πορτογάλοι, ένας Γάλλος, ένας Πολωνός... κι ένας Αργεντινός...! Στην κορυφή ο Μαροκινός Χακίμι κι ο Καναδός Αλφόνσο Ντέιβις

Με δεδομένο ότι καμία "καλύτερη" ενδεκάδα δεν μπορεί να βρει σύμφωνους όλους τους φιλάθλους, η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) επιχείρησε... μέσα από μαθηματικά μοντέλα την κορυφαία ενδεκάδα για το 2021. Λίγες εβδομάδες μετά που είχε τολμήσει να εμφανίσει την καλύτερη ελληνική όλων των εποχών, εισπράττοντας αντιδράσεις.

Το έργο της όμως για τον χρόνο που φεύγει είναι σαφές ευκολότερο καθώς βρίσκει βάση το Euro 2020 με την Ιταλία να φιγουράρει με τρεις διεθνείς της ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο για το 2021, αλλά και τα "σπασμένα" της Χρυσής Μπάλας, που κατά κάποιο τρόπο αποκαθιστά....

Αν το δεις ψύχραιμα μπορείς να αντικρούσεις άλλες προσωπικές επιλογές, γιατί πρόκειται  για μια ιδανική ομάδα της χρονιάς που σίγουρα αφήνει όλους (ή σχεδόν όλους) ευχαριστημένους και δη τους παραπονεμένους... Από τον Λεβαντόφσκι, τον Ρονάλντο έως τον Ζορζίνιο ο οποίος ήταν υποψήφιος αρκετών γιατί είχε κατακτήσει το Champions League με την Τσέλσι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ιταλία.

Κλασικά ευρωπαϊκή αλλά και με δυο αστέρες από το Μαρόκο και τον Καναδά!

Η ενδεκάδα, σε σύστημα 4-3-3:

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία)-

Ατσράφ Χακίμι (Μαρόκο), Λεονάρτνο Μπονούτσι (Ιταλία), Ρούμπεν Ντίας (Πορτογαλία), Αλφόνσο Ντέιβις (Καναδάς)

- Ζορζίνιο (Ιταλία), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο)

- Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι (Πολωνία), Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία)

Να σημειωθεί για τον Χακίμι, ότι η υποψηφιότητα του δεξιού μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν στην ονειρική ομάδα της χρονιάς της IFFHS, έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την κατάταξη του καλύτερου μπακ στον κόσμο στην τελευταία κατάταξη του ESPN με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News