ΟΦΗ: Κρατάει κι άλλο... σερί στη φαρέτρα του

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Κρατάει κι άλλο... σερί στη φαρέτρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα των ένδεκα ημερών πριν τα Χριστούγεννα θέλει διπλό στη Ριζούπολη – Στον Απόλλωνα, τώρα το βλέπουν σαν τελικό - Ο γρίφος των πλέι οφ με ΟΦΗ και Γιάννινα...

Το σερί των έξι συνεχών αήττητων αγώνων του ΟΦΗ που διακόπηκε από τον Ολυμπιακό, δεν τον αφήνει "ορφανό”, ενόψει του αγώνα του με τον Απόλλωνα στη Ριζούπουλη. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κρατεί το σερί να είναι αήττητος στα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του!

Τα εν γένει στατιστικά του δείχνουν ότι  έχει μαζέψει κατά μέσο όρο 1,50 βαθμούς ανά αγώνα πρωταθλήματος από την αρχή της σεζόν, ενώ η  φόρμα του στους τελευταίους 8 αγώνες πρωταθλήματος είναι υψηλότερη, με 1,75 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, 16,7% υψηλότερος από τον μέσο όρο της τρέχουσας σεζόν).

Στην ικανότητα υπεράσπισης του σκορ όταν προηγείται ο ΟΦΗ έχει πάρει προβάδισμα 7 φορές και έχει δεχθεί ισοφάριση σε 3 περιπτώσεις, που μεταφράζεται σε ποσοστό άμυνας 57% (για ισοφάριση αντιπάλων 43%).

Όσον αφορά την ικανότητα ισοφάρισης, από τις 4 φορές που οι αντίπαλοι του ΟΦΗ  προηγήθηκαν, η κρητική ομάδα κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει σε 2 περιπτώσεις, που μεταφράζεται σε ισοφάριση 50%.

Να σημειωθεί ότι παρά την ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ συντηρεί καλύτερη επίδοση στα τελευταία οκτώ ματς φόρμας με 1,25 γκολ που πετυχαίνει έναντι 1,17 από το ξεκίνημα, ενώ στα γκολ που δέχεται και στις δύο περιπτώσεις είναι ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Οι  εντός έδρας αγώνες του συγκεντρώνουν το 50% των συνολικών βαθμών του ΟΦΗ και το 64% των γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν της Super League.

Αυτή τη φορά, αλλιώς στη Ριζούπολη

Για τον ΟΦΗ ταιριάζει η ψύχραιμη αντιμετώπιση στην εκτός έδρας αποστολή του στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα. "Κρύο αίμα" για την εκτέλεση, με άλλα λόγια, απέναντι σε γηπεδούχο με αντικειμενικά δεκτό ότι το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά τελικού. Το δείχνουν και οι σπασμωδικές κινήσεις ανάκαμψης, βάζοντας στο στόχαστρο τον Φέστα μέσα και από τις επαφές με τον «Ινδό» αυτή την περίοδο –και παλιό γνώριμό μας- Χουάν Φεράντο.

Ο Νιόπλιας έχοντας τις κεραίες του ανοικτές ξέρει ότι αγωνιστικά, όλα εξαρτώνται πρώτα από την κατάσταση της δικής του ομάδας, έχοντας αποδείξει ότι η πυξίδα του προσανατολισμού της, είναι δυνατή με κάθε αντίπαλο και σε κάθε δυσκολία, όπως το είδος της επικείμενης αποστολής, απέναντι στον ουραγό. Ο ΟΦΗ έχει πλέον κατακτήσει ευκρινές πλάνο κινούμενος μέσα στην εξάδα των πλέι οφ. Η αναγνώρισή του ως «καλή και ποιοτική ομάδα», ρυθμίζει τον δείκτη των βλέψεων του, κάνοντας όμως και την προέλασή του δυσκολότερη, αφού είναι εμφατικά υπολογίσιμος αντίπαλος από μεγάλους… και μικρούς.  Αυτό, ωστόσο, εξαρτάται από την κράση του που έχει δείξει ότι ανεβάζει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά του.

Απόλλων και ΟΦΗ ετοιμάζονται να συναντηθούν ξανά μετά από το ματς των περυσινών πλέι άουτ στη Ριζούπολη, όπου μοιράσθηκαν από έναν βαθμό που ήταν ο σημαντικότερος και για τους δύο. Με την ίδια, αλλά αντίστροφη ψυχολογία, το προσεχές παιχνίδι τους. Τώρα, το πρόβλημα το έχει ο Απόλλων.

Το πρόγραμμα ειδικών συνθηκών που έχει να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ μέχρι τα Χριστούγεννα, αντιμετωπίζοντας σε ένα δεκαήμερο τρεις ομάδες με "σκληρούς" στόχους σε τέσσερα ματς, εστιάζει την προσοχή του Νιόπλια στην καλύτερη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Οι δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Απόλλωνα και ΑΕΚ και οι δυο μάχες με τον Άρη στο "Γεντί Κουλέ" για πρωτάθλημα και κύπελλο, είναι και μόνο στο άκουσμά τους, επικίνδυνες "μονομαχίες".

-Προέχει ωστόσο το ματς στη Ριζούπολη, αφού η νίκη, θα τονώσει αφενός την βαθμολογική θέση αλλά και την ψυχολογία απέναντι στα ευκόλως εννοούμενα δύσκολα ματς με ΑΕΚ και Άρη.

-Η μοναδική νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης είναι στην έδρα του κι αυτή απέναντι στον τρίτο της βαθμολογίας από την Δευτέρα ΠΑΣ Γιάννινα (1-0). Αλλά και οι άλλοι, λίγοι βαθμοί του είναι κυρίως από εκεί, με τις ισοπαλίες απέναντι σε Ιωνικό, Άρη (εκτός), ΑΕΚ και Λαμία.

-Όλοι διψούν για νίκες. Ή ταν ή επί τας! Η 12η αγωνιστική ήταν η πρώτη φέτος χωρίς ισόπαλο αποτέλεσμα, με τέσσερις φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν "τρίποντο". Άλλα 20 γκολ ανέβασαν ακόμα περισσότερο το μέσο όρο, στα 2,62 γκολ ανά αγώνα.

Ο γρίφος των πλέι οφ με ΟΦΗ και Γιάννινα

Η δυνατότητα του ΟΦΗ για τα πλέι οφ, είναι από μόνη της, μια επιχείρηση διαρκούς εγρήγορσης, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεικτός με τεράστια ερωτηματικά σε σχέση με τα μεγαλύτερα ονόματα. Με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να βρίσκονται σε γραμμή πυρός για τον τίτλο, το στοίχημα ποιος θα μείνει έξω από την Ευρώπη από τους άλλους «μεγάλους», αυξάνει την ένταση. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ή ο Άρης;

Στο παιχνίδι που ο ΟΦΗ επιδιώκει να κερδίσει είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που δείχνει σταθερή αγωνιστική ικανότητα. Το παιχνίδι έτσι ή αλλιώς με τη συμμετοχή δυο περιφερειακών δυνάμεων, αλλά καθαρών ποδοσφαιρικών αξιών, καθιστά την εξέλιξη, ενδιαφέρουσα…

Πολλά θα εξαρτηθούν από την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, κυρίως για τον ΠΑΟΚ που εμφανίζει αγωνιστικές αδυναμίες στον πρωταγωνιστικό του ρόλο, ενώ θα είναι πολύ «μετρήσιμο» το αποτέλεσμα του ΟΦΗ με τον Άρη στο Ηράκλειο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News