Η απληστία για το χρήμα στο όνομα του ποδοσφαίρου…

Ποδόσφαιρο
Η απληστία για το χρήμα στο όνομα του ποδοσφαίρου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χάος λειτουργεί με άνεση στα υψηλά στρώματα του ποδοσφαίρου. Από απάτες, παραβιάσεις, βαρβαρότητες, μέχρι ακόρεστους σχεδιασμούς για… το καλό του παιχνιδιού…

 Πολλά τα πρόσωπα που βάζουν τις χούφτες τους στο μέλι του διεθνούς ποδοσφαιρικού χρήματος. Δεν είναι μόνο οι έρευνες στην Πορτογαλία, ή την Ιταλία, αγγίζουν πολλές χώρες στην Ευρώπη.

Να και ο παλιός ηθοποιός και νυν κινηματογραφικός παραγωγός Μάσιμο Φερέρο. Έχει προφυλακιστεί στα 70 του ως πρόεδρος της Σαμπντόρια, για απάτες που αποκάλυψε η δίωξη οικονομικού εγκλήματος, ευτυχώς χωρίς να εμπλέκεται ο σύλλογος. Μακάρι να γίνει και η ελληνική αρμόδια υπηρεσία αποτελεσματική, σε ένα χώρο που συμβαίνουν αρκετά κάτω από το τραπέζι, αλλά τίποτε δεν αγγίζει τους μεγάλους «παίκτες».

Συμβαίνουν πάντως πολλά όξινα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όπως μαρτυρούν και τα πρόστιμα που πέφτουν βροχή  από την UEFA για παραβιάσεις του οικονομικού fair play. Οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της Πορτογαλίας, η Πόρτο και η Σπόρτινγκ, πρωταγωνιστούν αλλά είναι κι άλλοι, όπως η ισπανική Ρεάλ Μπέτις, η Αστάνα του Καζακστάν, η Ρουμανική CFR Cluj, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας της Βουλγαρίας, η Μονς Κάλπε του Γιβραλτάρ και η Σάντα Κλάρα της Πορτογαλίας. Όλοι για ληξιπρόθεσμες οφειλές…

Τι να πεις για το χάος στον τελικό του Euro 2020; Μια "εθνική ντροπή"  που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει ζωές. Ίσως έχουμε την ψευδαίσθηση ότι εμείς οι «Ευρωπαίοι» είμαστε οι πολιτισμένοι και όχι βάρβαροι όσο κι αν πάσχουμε από καθαρούς καθρέπτες.

 Η ανομία γύρω από τον τελικό μεταξύ της Αγγλίας και της Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ,  θα μπορούσε να έχει στοιχίσει ζωές όπως διαπίστωσε ανεξάρτητη έκθεση της FA.

Η επανεξέταση συνιστά μάλιστα στην κυβέρνηση, να εξετάσει μια νέα κατηγορία για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες εθνικής σημασίας, η οποία θα έδινε στην αστυνομία και τους διοργανωτές επιπλέον εξουσίες για να καταστήσουν την ημέρα του αγώνα ασφαλή.

'Ηταν ή δεν ήταν ένας συνδυασμός ολοήμερου ποτού, ναρκωτικών και κακοποιών με κακές προθέσεις που μετέτρεψε αυτό που θα έπρεπε να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου σε απόλυτο χάος; Θύμιζε ή όχι,  τις πιο σκοτεινές μέρες του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς οπαδοί χωρίς εισιτήριο εισέβαλαν στο στάδιο;

Η απληστία για το χρήμα μέσα από την στρογγυλή θεά, εκφράζεται και στην εμμονή της FIFA, να περάσει το σχέδιο της για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.  

Μια νέα έκθεση που λέει στο ποδόσφαιρο ότι πρέπει να θέσει τα ανθρώπινα δικαιώματα - και όχι την κορυφή της φαινομενικά ακόρεστης απληστίας του παιχνιδιού - στο επίκεντρο του σκοπού του, αναφέρει ότι αυτό το σχέδιο της FIFA θα μπορούσε να έχει "καταστροφικές συνέπειες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

Το λέει ένα ακόμη ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό όργανο ενόψει της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) που θα ψηφίσει τον Ιανουάριο επί της έκθεσης που συνέταξε ο λόρδος George Foulkes (Ηνωμένο Βασίλειο) για την Επιτροπή Πολιτισμού της Συνέλευσης.

-Όχι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News