ΟΦΗ: Αήττητος ο Νιόπλιας με Παράσχο και Ατρόμητο

Απόψεις
ΟΦΗ: Αήττητος ο Νιόπλιας με Παράσχο και Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις μάχες των δύο τεχνικών από τους πάγκους της Super League, o νυν προπονητής του ΟΦΗ μετράει 2 νίκες και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο και 2/2 νίκες με Παράσχο - "Άλλη" προετοιμάσια με πρώην ομάδες του από τον Νιόπλια

Ο Νίκος Νιόπλιας έχει γνωρίσει μόνο νίκες στις δυο αναμετρήσεις του ως προπονητής με τον Γιώργο Παράσχο στον αντίπαλο πάγκο, βάσει στατιστικών στοιχείων σε ματς της Superleague. Αήττητος είναι επίσης σε τρία ματς που αντιμετώπισε ως προπονητής τον Ατρόμητο.

Πιο αναλυτικά ο Νιόπλιας απέναντι στον Παράσχο σε δύο ματς έχει 2 νίκες και απέναντι στον Ατρόμητο είναι επίσης αήττητος με 2 νίκες και μία ισοπαλία. Στη πολύχρονη καριέρα του ο Παράσχος έχει βρεθεί απέναντι στον ΟΦΗ με διάφορες ομάδες 35 φορές, έχοντας νικήσει σε 16 ματς και έχοντας ηττηθεί 10 φορές, με 9 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Λοιπόν, συνεχίζεται το δεύτερο;

Υπάρχει όμως και το πολύ ενδιαφέρον περιστατικό όταν ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ποδοσφαιριστής υπό τις οδηγίες του Γιώργο Παράσχου στην Χαλκηδόνα. Αν και νεοφώτιστη η Χαλκηδόνα ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και υποδέχεται τον ΟΦΗ, που είναι έξι βαθμούς πίσω της.

Η ομάδα της Κρήτης όμως παίζει καλά και προηγείται με 1-0. Στο 81’ ο Παράσχος βάζει τον 39χρονο Νίκο Νιόπλια, που δίνει την τελευταία του ασίστ στην Α’ Εθνική και αυτή έμελλε να είναι σε ένα γκολ, που θα υποχρέωνε τον ΟΦΗ σε ήττα με 2-1 (89’ σουτ Κορακάκης, 90’ κεφαλιά Μακρής – 60’ σουτ Ντεγιάνοφ).

Ως 500άρης στη Χαλκηδόνα!

Ο Γιώργος Παράσχος που έχει διατελέσει προπονητής στον ΟΦΗ, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο φίλαθλο κοινό και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με ανθρώπους στο Ηράκλειο. Τον Νίκο Νιόπλια τον πιστεύει πολύ ως προπονητή και το τονίζει στις συνεντεύξεις του.

Πέρα από το γεγονός ότι τον είχε παίκτη στην Χαλκηδόνα όταν συμπλήρωσε τις 500 συμμετοχές, το γνωρίζει από μικρό παιδί όταν ο νυν προπονητής του ΟΦΗ πήγαινε στις προπονήσεις της Καστοριάς όταν ο Παράσχος ήταν ποδοσφαιριστής.

Ο Νιόπλιας δεν έχανε την ευκαιρία να πηγαίνει στη γιαγιά του στην Καστοριά για να πηγαίνει στο γήπεδο. Πολλές φορές μάζευε τη μπάλα…

Ζητούμενο «πρώτη νίκη» για δύο!

 Είναι αυτονόητο το ζητούμενο της νίκης του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο. Η πρώτη νίκη στην έδρα περιμένει με ανυπομονησία, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον φιλοξενούμενο που ως τώρα δεν έχει χαρεί νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Νιόπλιας αντιμετωπίζει έναν ακόμη παλιό του γνώριμο από τους πάγκους που υπηρέτησε και μας έχει συνηθίζει σε δυνατούς σχεδιασμούς επιδιώκοντας την αποτελεσματικότητα, όπως σαφώς είδαμε με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τη βαθμολογική «υστέρηση» μέσα στο «Γεντί Κουλέ» (κυρίως με Αστέρα και Λαμία) επιδιώκοντας να σπάσει το ρόδι με τον «τελευταίο» του βαθμολογικό πίνακα, όσο κι αν αυτό δεν μειώνει την επικινδυνότητα του αντιπάλου.

Στο φινάλε στη σχέση «γηπεδούχος» - «φιλοξενούμενος» οι διαφορές είναι μικρές και στη βαθμολογία. Ο ΟΦΗ έχει πάρει τρεις βαθμούς στην έδρα του και ο Ατρόμητος δύο μακριά από το Περιστέρι (με Ολυμπιακό και Λαμία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News