ΟΦΗ: Μπλόκο στην "πράσινη ανάπτυξη"

Απόψεις
ΟΦΗ: Μπλόκο στην "πράσινη ανάπτυξη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελεσματικός σχεδιασμός Νιόπλια και αξιόπιστη εφαρμογή από τους παίκτες του. Το «Έξω πάμε καλά» ταιριάζει στην αήττητη πορεία του ΟΦΗ μακριά από το Ηράκλειο, τώρα απέναντι στον Παναθηναϊκό, που μέτρησε μαζί του την πρώτη απώλεια στη Λεωφόρο…

Με σφραγίδα Νιόπλια αυτή η «καλή» ισοπαλία του ΟΦΗ, απέναντι στον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο», εισπράττοντας τον βαθμό και τις καλές εντυπώσεις για το παιχνίδι της ομάδας του.

Σε ένα ματς που η έκβασή του κρίθηκε κατά πολύ στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να μειώνει την ισχύ των «ατού» των γηπεδούχων, κλείνοντας αξιόπιστα τους χώρους για να δημιουργήσει πρόβλημα στην «πράσινη» ανάπτυξη, πιέζοντας στην πρώτη πάσα καθώς και τους Αλεξανδρόπουλο- Πέρεθ για να μη φτάσει μπροστά η μπάλα.

Αλλά και στην επανάληψη, όπου η κούραση από τα ματς κυπέλλου των δύο ομάδων ήταν στοιχείο της αναμέτρησης, πάλι ο προπονητής του ΟΦΗ, έδωσε τα αντίδοτα του στις κινήσεις Γιοβάνοβιτς που ενίσχυε τον Παναθηναϊκό μεσοεπιθετικά.

Ήταν το τελευταίο μισάωρο όπου ο ΟΦΗ κοίταξε την άμυνα του με ιδιαίτερη προσοχή και πέτυχε να φύγει αήττητος, έχοντας καταγράψει στο ματς τρεις σούπερ φάσεις (κυρίαρχη το δοκάρι του Γκαγκέγος), που μπορούσαν να του δώσουν το τρίποντο.

Ουσιαστικά, υποχρέωσε, εγκλωβίζοντας τους πράσινους να σταματήσουν τις φαντασιώσεις με τριάρες και τεσσάρες στη Λεωφόρο και να καταγράψουν την πρώτη τους απώλεια με μόλις επτά τελικές.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να είναι όπως τον περίμεναν οι φίλοι του, μέσα κι έξω από το γήπεδο, με κύρια αιτία ότι ο –πάλαι ποτέ ξεχωριστός- αντίπαλος τους ήταν καλός και ολοφάνερα διαβασμένος.

 Για τον ΟΦΗ το «έξω πάμε καλά» ταιριάζει γάντι, όντας αήττητος σε τέσσερα παιχνίδια σε δύσκολες έδρες, με απολογισμό 6 βαθμών επί των Παναθηναϊκού, ΠΑΣ, Παναιτωλικού και Άρη… Αυτή τη φορά το πέτυχε απέναντι σε μια ομάδα με τη μεγαλύτερη –ως τότε- συγκομιδή βαθμών στην έδρα της.

-Ο ΟΦΗ τα πάει τρέλα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Φαντάσου να αποκτήσει αυτή την καλή κλίση του και στα εντός έδρας.

-Πολλές κριτικές για την «χαμηλή» εμφάνιση του στην Πρέβεζα την Πέμπτη, δεν περιέλαβαν ότι για τον Νιόπλια και τους παίκτες του, το μυαλό ήταν αφοσιωμένο στον Παναθηναϊκό, μετρώντας μόνο την πρόκριση με το Καναλάκι. Η αρτιότητα του σχεδιασμού, που είδαμε στη Λεωφόρο και η πιστότητα της εφαρμογής του, μας επιβεβαίωσαν που το είδαμε έτσι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News