Προς μονιμότητα οι 5 αλλαγές στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου

Ποδόσφαιρο
Προς μονιμότητα οι 5 αλλαγές στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η IFAB εισηγείται θετικά, αφήνοντας την τήρηση στιος επιμέρους διοργανώσεις αν θέλουν να αυξήσουν τις αλλαγές από τρεις σε πέντε «σύμφωνα με τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τους περιβάλλοντος»

 Η προσωρινή κίνηση να δοθεί στις ομάδες η δυνατότητα να κάνουν πέντε αλλαγές ανά παιχνίδι αντί για τις τυπικές τρεις, πήρε το πράσινο φως από τους νομοθέτες του ποδοσφαίρου για να γίνει μόνιμη.

Το μέτρο εισήχθη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2020, ώστε οι ομάδες να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο φορτωμένο πρόγραμμα και να ανακουφίσουν τους παίκτες από την πίεση που δέχθηκαν όταν το άθλημα επανήλθε μετά από μια εκτεταμένη διακοπή λόγω του κορωνοϊού. Τον επόμενο Μάιο, παρατάθηκε για άλλους 18 μήνες, μέχρι το τέλος του 2022, όταν θα ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι μεγάλες διοργανώσεις της UEFA υιοθέτησαν τον κανόνα μετά την παράταση της σεζόν 2019-20 τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η συμβουλευτική ομάδα του συμβουλίου της FIFA δήλωσε μετά από  συνεδρίαση ότι υπήρξαν «πολλά αιτήματα από συνομοσπονδίες, ενώσεις, πρωταθλήματα και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους για τη μόνιμη εισαγωγή αυτής της επιλογής».

Η απόφαση εναπόκειται πλέον στις επιμέρους διοργανώσεις αν θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των αναπληρωματικών από τρεις σε πέντε «σύμφωνα με τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τους περιβάλλοντος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της IFAB,

Η Πρέμιερ Λιγκ ήταν το μόνο κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη που επέστρεψε στο μέγιστο αριθμό των τριών αναπληρωματικών στη συμπυκνωμένη σεζόν 2020-21, παρόλο που αρκετοί μάνατζερ εξέφρασαν ανησυχίες για την κόπωση των παικτών.

Οι αντίπαλοι των πέντε Αλλαγών υποστήριξαν ότι η μονιμοποίηση της αλλαγής θα ωφελούσε δυσανάλογα τους πλουσιότερους συλλόγους με μεγαλύτερες ομάδες. Μένει τώρα να δούμε αν η Αγγλία θα εναρμονιστεί λογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όχι» και από την Conmebol για διετές Μουντιάλ

«Οι δέκα χώρες που απαρτίζουν την Conmebol επιβεβαιώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια». Οι Νοτιοαμερικανοί είχαν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στην ιδέα, αλλά τώρα το έχουν επισημοποιήσει, λέγοντας ότι δεν θα παίξουν σε μια διετή διοργάνωση.

Η FIFA διοργανώνει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο με τον Ινφαντίνο να ελπίζει ακόμα να βρει συναίνεση σχετικά με τα σχέδια να προχωρήσει το παιχνίδι, αν και παραμένει ασαφές εάν η σύνοδος κορυφής θα περιλαμβάνει το θέμα του διετούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η UEFA, οι Λίγκες του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και πολλά αθλητικά όργανα διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ είναι επίσης ενάντια στα σχέδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News