ΟΦΗ: "Κακή συνήθεια" η ισοπαλία στην έδρα

Απόψεις
ΟΦΗ: "Κακή συνήθεια" η ισοπαλία στην έδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να πετάς βαθμούς στο σπίτι σου, κοστίζει στους στόχους. Συνέβη με τον Αστέρα. Δεν επιτρέπονταν με τη Λαμία. – Η Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, απαιτεί προϋποθέσεις μέσα από την θεσμική λειτουργεία – Το μαύρο χάλι όλων των «στρατηγών» της SL2…

Σωστά όσα είπε στις δηλώσεις του ο Νιόπλιας, για το «κόλλημα» της ομάδας που είδαμε με τη Λαμία, αλλά έχουν αξία περισσότερο, ως δημοσιογραφική ανάλυση. Το θέμα είναι να δοθούν λύσεις στο χορτάρι, μέσα από τα δεδομένα που άρχισε τη σεζόν.

Κακή συνήθεια η ισοπαλία στην έδρα για μια ομάδα στόχων και επικίνδυνη βαθμολογικά αν το σύστημα της, δεν έχει νεύρο και ποιότητα στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Η σύγκριση με την περυσινή σεζόν (ήττες) δεν στέκει. Ευσταθεί η σύγκριση των δεικτών που τίθενται μέσα από τις τρέχουσες επιλογές.

Το να πετάς βαθμούς στην έδρα σου, κοστίζει. Συνέβη με τον Αστέρα. Δεν επιτρ

Στις επτά πρώτες αγωνιστικές έχουν σταλεί καθαρά μηνύματα για την πορεία που είναι μπροστά. Οι εκτιμήσεις απαιτούν δράσεις…

Είναι καλή, με προϋποθέσεις

Αν υπήρχε υγιής θεσμική λειτουργία στην ΕΠΟ και τη Super League (αντί ομάδες «προβάτων» κάτω από τον κάθε «τσέλιγκα»), όλα τα καίρια ζητήματα θα είχαν λυθεί αυτονόητα προς το συνολικό όφελος.

Τώρα ας τρέχουν, που το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών, δίχως μάλιστα να είναι αναγκαία η καθιέρωση της από το 2023 κι έπειτα.

Γιατί αυτό συμβαίνει. Πριν λίγα χρόνια π.χ.  την κοπάνησε ο ΠΑΟΚ και μετά έγινε υπέρμαχος κόντρα στη στάση του. Τώρα έγιναν αντίθετοι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που την είχαν υπερασπίσει τότε… Κι όμως η κεντρική διαχείριση είναι το ότι καλύτερο, αρκεί να μην υπομονεύεται από την πάλη των «μεγάλων» και να πατά σε αντικειμενικά κριτήρια ανάπτυξης.

Απαιτείται πλήρης διαφάνεια στις ΠΑΕ και να δηλώνονται τα πάντα χωρίς να υπάρχουν άγνωστοι "Χ" στις ιδιοκτησίες, απλά με ένα ΑΦΜ. Όπως είχε τονίσει σε κείνη τη συνεδρίαση της Super League o προσφεύγων Ολυμπιακός, αν συμβούν αυτά τότε να συζητούσε το ενδεχόμενο κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.

Γι’ αυτό και μόνο αλλά και ότι στην ψηφοφορία απαγορεύτηκε η συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας της διοργανώτριας για να ερμηνευτεί ο αθλητικός νόμος και ο κανονισμός, που ήθελε να μην είναι υποχρεωτική η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, δείχνουν κενά της θεσμικής λειτουργίας.

Όχι να παραιτηθούν, αλλά…

Κανονικά έπρεπε να είχαν παραιτηθούν όλοι οι ιθύνοντες που δημιούργησαν και προκάλεσαν την ανεκδιήγητη ιστορία στη  Super League 2. Ούτε σε έργο του Χονδρού και του Λιγνού, δεν θα χωρούσαν αυτές οι κωμωδίες.

Αναβολές, καθυστερήσεις, ανατροπές και άλλα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι ένα σωρό τρύπες από την πολιτική ηγεσία. Τώρα βλέπουμε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του Διαγόρα, λίγες μέρες πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος, ενώ παραιτήθηκε η Ζάκυνθος και μένει και αυτή εκτός! Και ο έλεγχος για τα πόθεν έσχες των μετόχων των ΠΑΕ;

Έχουν ζητηθεί και… επιπρόσθετα στοιχεία από Πιερικό, Πανσερραϊκό και Κηφισιά.

-Μπουνιές, κλωτσιές σε αποθέωση! Όσα είδαμε από βίντεο για  την επίθεση σε αστυνομικούς, στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Ιωνικός) είναι σοκαριστικά… Ο ΟΦΗ δίκαια θα αντιμετωπίσει «κεκλεισμένων» τους "πράσινους", με την απορία, πως η ποινή θα μειωθεί στην εφέσεων, αφού προβλέπονται μίνιμουμ δύο αγωνιστικές…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News