IFFHS: Η κορυφαία 11άδα όλων των εποχών της Ελλάδας

Απόψεις
IFFHS: Η κορυφαία 11άδα όλων των εποχών της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίκτες-θρύλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κορυφαία ενδεκάδα της Ελλάδας (σε σύστημα 4-4-2), όπως την παρουσίασε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) - Μεγάλοι "Άσσοι" λείπουν εμφατικά από τις επιλογές που όλες δεν πείθουν....

Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές από το παρελθόν, παίκτες-θρύλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστές του ελληνικού «θαύματος» στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004 βρίσκονται στην κορυφαία ενδεκάδα της Ελλάδας (σε σύστημα 4-4-2), όπως την παρουσίασε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Οι τρεις παίκτες από το Euro 2004 είναι ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Τραϊανός Δέλλας:

Τερματοφύλακας: Τάκης Οικονομόπουλος

Αμυντικοί : Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Μανωλάς, Τραϊανός Δέλλας, Γρηγόρης Γεωργάτος

Μέσοι : Γιώργος Δεληκάρης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μίμης Δομάζος, Βασίλης Χατζηπαναγής

Επιθετικοί : Δημήτρης Σαραβάκος, Μίμης Παπαϊωάννου

Φυσικά υπάρχουν ενστάσεις και πολύ σοβαρές μάλιστα, με τα πραγματικά δεδομένα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο της στατιτστικής του ποδοσφαίρου.

Μερικές  από τις τελικές επιλογές σηκώνουν αντιδράσεις, πόσο μάλλον όταν μένει έξω ο Γιώργος Κούδας, ο Θωμάς Μαύρος και άλλοι θρυλικοί άσσοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ  όσο κι αν αξίζει η επικέντρωση στο ομαδικό θαύμα του Euro 2004, εδώ μιλάμε για Προσωπικές Αξίες Ποδοσφαίρου.

Έτσι ίσως μερικά από τα ονόματα που περιλαμβάνονται ,δεν σηκώνουν το βάρος του "θρύλου", αλλά ας είναι...

Μια στατιστική ήταν που ήλθε, άγνωστο όμως αν μπορεί και να μείνει ολόκληρη στις συνειδήσεις των ποδοσφαιρόφιλων ανά γενεά αν και σε κύριες επιλογές υπάρχει ομοφωνία μεταξύ στατιστικής και ποδοσφαιρικής θεώρησης... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News