ΟΦΗ: Αδύναμοι κρίκοι στην αλυσίδα του

Απόψεις
ΟΦΗ: Αδύναμοι κρίκοι στην αλυσίδα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιθέσεις που πάσχουν, η χαμένη ευκαιρία για την πρώτη νίκη στην έδρα και το αρνητικό ρεκόρ για την κρητική ομάδα στις μεγάλες ευκαιρίες της Superleague, από τη λίστα του InStats – 11+1 «σφηνάκια»

Ο ΟΦΗ το έχει αυτό το πρόβλημα φέτος στο πρωτάθλημα, στη διαφορά των φάσεων που δημιουργεί σε σχέση με εκείνες που παραχωρεί. Η έρευνα της CIES για τις πρώτες πέντε αγωνιστικές βασισμένη στα στοιχεία του «επίσημου» InStats (δείτε), δίνει το στίγμα, παρουσιάζοντας τη λίστα της ελληνικής Superleague, με τον ΟΦΗ τελευταίο στον πίνακα, με 3,6 μεγάλες ευκαιρίες για σκοράρισμα στη δημιουργία του ανά ματς έναντι 7,2 που δέχεται.

Είναι ένα στοιχείο προβληματικό που έχει σχέση σύμφωνα με την εικόνα του στα παιχνίδια, με παίκτες που δείχνουν εμφατικά να υστερούν στις επιδόσεις τους. Τουλάχιστον αυτό συνέβη και στο διάστημα πριν τις αλλαγές του Νιόπλια (αλλά και μετά…), απέναντι στη Λαμία, αντίπαλο που έχει λίγο καλύτερο δείκτη ευκαιριών στο ίδιο διάστημα του πρωταθλήματος (4,6 έναντι 7,0). Αλλά πώς ο ΟΦΗ να πετύχει υψηλότερο βαθμό δημιουργίας μεγάλων ευκαιριών, όταν οι επιθετικοί του υστερούν και οι λύσεις –όταν υπάρξουν- συμβαίνουν από παίκτες εκτός της γραμμής τους; Στο ματς με τη Λαμία όλα μια χαρά εκτός όταν η μπάλα πήγαινε να φτάσει στην περιοχή….

Ανεξάρτητα από την όποια αιτιολογία μπορεί να έχει ο προπονητής για τον Καστάνιος που ξεκινά βασικός επί  πέντε ματς (!) το θέμα είναι πόσες ευκαιρίες δικαιούται ένας επιθετικός που δεν μπορεί να συγχρονίσει τις κινήσεις του με τις απαιτήσεις του αγώνα; Μήπως υπάρχει ρήτρα συμμετοχών στο συμβόλαιό του; Αν ναι, ακόμη πιο προβληματικό…

Η ουσία είναι ότι αυτή η επιθετική ασύνθετη κατάσταση της ομάδας από τους κύριους πρωταγωνιστές της, κλήθηκε να το πληρώσει με δύο βαθμούς σε ένα ματς που ήταν «must» να το κερδίσει… Αν μάλιστα υπολογιστεί ότι ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει στο «Γεντί Κουλέ» από τις 3 Απριλίου (με ΠΑΣ), το ζήτημα θα γίνεται ζόρικο όσο το θέμα νίκης στην έδρα δεν λύνεται…

 -Άχαρο πολύ για τον ΟΦΗ να είναι γηπεδούχος, να έχει να κερδίσει στην έδρα του από τις 3 Απριλίου, να έχει αντίπαλο που πρέπει να κερδίσει και να του χαρακτηρίζεται η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ως «η χαρά των τερματοφυλάκων» και καλά καλά (που λέει ο λόγος) «να μην βγαίνει ούτε τρίλεπτο για τα… highlights» από το ματς. Πόσο μάλλον, το «όλα μηδέν στο Ηράκλειο».

-Για τη Λαμία, ήταν μια χαρά η ισοπαλία και ο Γρηγορίου έφυγε με το χαμόγελο του πόντου (όπως έφευγε και ο Νιόπλιας από το Βικελίδης με τον Άρη), παρά το γεγονός ότι τόσο οι παίκτες του ΟΦΗ, όσο κι της Λαμίας είχαν τη διάθεση να νικήσουν, αλλά δεν τραβούσε το καρότσι τους.

-Έτσι, όμως δεν πας πουθενά και απαιτείται αφύπνιση. Αυτά τα ματς μπαίνεις μέσα να τα κερδίζεις, με πίστη, νεύρο και υπεροχή. Στοιχεία άφαντα στο μεγαλύτερο μέρος και είναι ζήτημα ψαξίματος, αφού οι Λαμιώτες δεν ένιωσαν την πίεση για την οποία προετοιμάσθηκαν… Κι έφυγαν με την απορία της ευκολίας!

-Αν μια ομάδα έπρεπε να δώσει τόνο στην αναμέτρηση (αντί ατονία), ήταν ο γηπεδούχος. Αλλά πώς να το αναπτύξει όταν κινούσαν τη μπάλα και στην αντίπαλη περιοχή υπήρχε ο "τροχονόμος" που έδινε λάθος κατεύθυνση; Η γκέλα αυτή ήταν περιεχομένου να ξεχασθεί. Δεν χρειάζεται όμως για τον ΟΦΗ γιατί έδωσε μηνύματα (όχι μόνο στην τεχνική ηγεσία, αλλά και ψηλότερα) που απαιτούν βελτιώσεις στις επιλογές (του τότε και τώρα)…

-Χειροκροτούμενος στην είσοδο του, αλλά και συνοδευόμενος στην όλη παράσταση του «μηδενικού σκορ» ο Μιχάληw Μπούσης. Καλά που τα είδε όλα ζωντανά.

-Κομμάτια και θρύψαλα ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου με αρκετές εκτελέσεις από τα ένδεκα βήματα. Μετά τη νίκη του ΟΦΗ, ήλθε και η όπερα της πεντάρας από τον Άρη…

-Η ΑΕΚ έχει ξαναβρεί το μέταλλο της, με "νανοτεχνολογία" Τσούμπερ, που κάνει τον Αργύρη… Χρυσό! Από τις περιπτώσεις που σκίζεται η φόρμα (του Βόλου). Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε στην Τρίπολη από μια άμυνα ομάδας παλιού κατηχητικού…

Μπέκαμ: Πρόσωπο και Χρήμα στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ποια καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ το 2022, που δεν χωρούσαν στο μυαλό και στην ηθική του Ντέιβιντ Μπέκαμ, έχοντας κάνει μάλιστα και δηλώσεις για τους θανάτους και τις συνθήκες εργασίας... Τελικά υποκλίθηκε στο χρήμα!

 

Ο παλαίμαχος θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου αποδέχτηκε, μετά από ένα μπαράζ ενδοιασμών τη «χρυσή» πρόταση των διοργανωτών και τον Χειμώνα του 2022 θα βρεθεί στα γήπεδα αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας, ως το πρόσωπο της διοργάνωσης, απαντώντας θετικά μία συμφωνία!

Ο ιδρυτής – πρόεδρος της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS, θα προμοτάρει παντού τα Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αλλά και την αθλητική «κληρονομιά» του κράτους, γεμίζοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό με 177 εκατομμύρια σε βάθος τριών ετών…

-Τα ρεκόρ Σαλάχ, απογειώνονται διαρκώς! Ο πρώτος φιλοξενούμενος με χατ τρικ στο «Ολντ Τράφορντ» μετά τον… Ρονάλντο! Έχει 20 συνεισφορές σκοραρίσματος σε 12 παιχνίδια αυτή τη σεζόν (15 γκολ, 5 ασίστ).

-Ισοπαλία για τη βαρύτερη ήττα της καριέρας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μόνη άλλη ήττα με 5 γκολ ήταν στο El Clasico πριν 11 χρόνια. Η Μαν Γιουνάιτεντ βρέθηκε τέσσερα γκολ πίσω στο ημίχρονο για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League.

Γκάβι ήταν ο νεότερος αρχηγός του El Clasico στον 21ο αιώνα… αλλά η άλωση του Καμπ Νου, από τη Ρεάλ, ήταν ευλόγως αναμενόμενη. Η… Μάσια θέλει πότισμα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News