FIFA: Η πρόταση για το ημερολόγιο που θα αλλάξει το ποδόσφαιρο

Απόψεις
FIFA: Η πρόταση για το ημερολόγιο που θα αλλάξει το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου προσφέρει στις συνομοσπονδίες δύο εναλλακτικές λύσεις, όπως αποκαλύπτει η Marca

Η FIFA συνέταξε μια πρόταση για ένα νέο ημερολόγιο διεθνών αγώνων, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει αναλάβει να αναλύσει το σχέδιο στα μέλη των συνομοσπονδιών.

Η πρόθεση της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαίρου είναι να αναδιαρθρώσει το υπερφορτωμένο σήμερα ημερολόγιο και να καταργήσει ορισμένες από τις διεθνείς διακοπές, ώστε να αποτρέψει την κόπωση των ποδοσφαιριστών από τα πολυάριθμα ταξίδια που πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν για τις εθνικές τους ομάδες.

Οι δύο προτάσεις της FIFA για το ημερολόγιο

Η Marca είχε πρόσβαση στο έγγραφο της FIFA, το οποίο προσφέρει στις συνομοσπονδίες δύο διαφορετικές επιλογές στην προσπάθειά τους να καταργήσουν το σχέδιο της υφιστάμενης κατάστασης που περιλαμβάνει διεθνείς διακοπές τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Μάρτιο και τον Ιούνιο.

Η FIFA ελπίζει να πείσει τις συνομοσπονδίες να καταλήξουν σε μια πιθανή συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα και είναι βέβαιη ότι θα τα καταφέρει πριν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Τα προτεινόμενα ημερολόγια προσαρμόζονται στα προγράμματα της κάθε συνομοσπονδίας, με την εικόνα που δημοσιεύτηκε παραπάνω να δείχνει αυτό της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, με το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να διεξάγεται τον Ιανουάριο.

Οι προτεινόμενες επιλογές της FIFA έχουν ως εξής:

Επιλογή Α

Η σεζόν θα ξεκινά τον Αύγουστο και θα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, ενώ θα υπάρχει μόνο μία διεθνής διακοπή που θα διαρκεί τέσσερις εβδομάδες τον Οκτώβριο.

Ως εκ τούτου, οι διακοπές του Σεπτεμβρίου, του Νοεμβρίου και του Μαρτίου θα καταργηθούν και οι διεθνείς διοργανώσεις θα διεξάγονται τον Ιούνιο, ενώ ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας υποχρεωτικής ανάπαυσης για τους παίκτες.

Επιλογή Β

Οι αγωνιστικές περίοδοι θα ξεκινούν τον Αύγουστο και θα τελειώνουν τον Μάιο, αλλά στο μεταξύ θα υπάρχει μια διεθνής διακοπή τριών εβδομάδων τον Οκτώβριο και μια διακοπή δύο εβδομάδων τον Μάρτιο. Τα διεθνή τουρνουά θα διεξάγονται τον Ιούνιο και ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές.

Η επιτακτική εικόνα του Βενγκέρ στη FIFA

«Οι ευκαιρίες για να βρεθούμε μαζί είναι λίγες και σπάνιες, αλλά πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις ευκαιρίες, καθώς ένας τέτοιος διάλογος βοηθά όλους μας να προστατεύσουμε τη μοναδική θέση που έχει το ποδόσφαιρο στον κόσμο και να το κάνουμε πραγματικά παγκόσμιο», δήλωσε ο Βενγκέρ την περασμένη Δευτέρα. Ενεργώντας ως επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη FIFA, ο Βενγκέρ συμμετέχει σε συζητήσεις για την υγεία των παικτών, τις διεθνείς διακοπές και το νέο σχέδιο για Παγκόσμια Κύπελλα κάθε δύο χρόνια.

Ο Μέσι, ο Μπράιαν Ρουίζ και ο Μανέ...

Η FIFA εκτιμά ότι ο Λιονέλ Μέσι ταξίδεψε περίπου 324.000 χιλιόμετρα μεταξύ 2014 και 2018. Την ίδια περίοδο, ο διεθνής με την Κόστα Ρίκα, Μπράιαν Ρουίζ, έκανε έως και 377.000 χιλιόμετρα.

Εν τω μεταξύ, αν οι συνομοσπονδίες συμφωνήσουν με μία από αυτές τις προτάσεις' οι Αφρικανοί παίκτες όπως ο Σάντιο Μανέ θα κάνουν 272.000 χιλιόμετρα, ο Ιάπωνας διεθνής Μακότο Χασέμπε θα διανύσει 314.000 χιλιόμετρα και ένας Ευρωπαίος παίκτης όπως ο Χάρι Κέιν θα χρειαστεί να κάνει μόλις 40.000 χιλιόμετρα.

Με πληροφορίες από την Marca.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News