Οι ...τέσσερις ταχύτητες και άλλη μια τρελή ιδέα για το ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Οι ...τέσσερις ταχύτητες και άλλη μια τρελή ιδέα για το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος αλλάζει δραματικά και το ποδόσφαιρο ψάχνεται με ότι ιδέα έρχεται - Το "Χάπι" της UEFA, οι τέσσερις ταχύτητες του εκτρώματος και ενισχυτικά "σφηνάκια" σύμφωνα με τον καιρό

Άλλη μια τρελή ιδέα για το ποδόσφαιρο: 25λεπτα διαλείμματα στο ημίχρονο

Η CONMEBOL πρότεινε την αλλαγή

Ως αποτέλεσμα μιας πρότασης που κατέθεσε στη FIFA η CONMEBOL, η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, συζητείται μια αλλαγή στο ποδόσφαιρο που σίγουρα θα αποδειχθεί πολύ αντιδημοφιλής: Mεγαλύτερα διαλείμματα ημιχρόνων. Οι υπεύθυνοι της CONMEBOL πιστεύουν ότι ένα 25λεπτο διάλειμμα θα επέτρεπε μεγάλες εμπορικές και εμπορικές ευκαιρίες, αλλά δεν σκέφτονται την ευημερία των παικτών ή τις επιθυμίες των φιλάθλων.

Η πρόταση φέρεται να έχει μικρή υποστήριξη, αλλά παρ' όλα αυτά πρόκειται να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου της FIFA στις 27 Οκτωβρίου. Μια μεγαλύτερη διακοπή μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο από οικονομικά κίνητρα και, παρόλο που μπορεί να δοκιμαστεί σε κάποιες μικρές διοργανώσεις, είναι απίθανο να εγκριθεί.

«Αντίδοτο» της UEFA στη European Super League

Λόγο στους συλλόγους όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνει η UEFA, προκειμένου να αντιμετωπίσει την όποια προσπάθεια επανάκαμψης της ευρωπαϊκής Super League.

Από το 2024 η UEFA θα εμπλέκει άμεσα τους συλλόγους στη διοίκηση, με τη δημιουργία κοινής επιχείρησης που ονομάζεται Uefa Club Competitions SA (UCCSA), η οποία θα πουλά τα δικαιώματα για τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA και στην οποία θα συμμετέχει επίσης η ECA (Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων), αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα "calcio e finanza".

Με το νέο μοντέλο, το οποίο ουσιαστικά θα μοιραστεί τον έλεγχο του Champions και του Europa League με τους συλλόγους, προσβλέπει στο να καταπνίξει οριστικά ή τουλάχιστον να περιορίσει όσο μπορεί το εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

Η νέα κοινοπραξία θα λειτουργήσει υπογράφοντας όλες τις συμφωνίες των διοργανώσεων της UEFA από τη σεζόν 2024/25.

Η εκτίμηση είναι ότι ο συνολικός τζίρος από τα κύπελλα Ευρώπης θα φτάσει περίπου τα 3.6 δισεκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν για την τριετία 2021-2024, συνολικά ποσό 10.8 δις ευρώ, που καλύπτει όλα τα εμπορικά δικαιώματα των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων χορηγιών.

Πρόκειται για μια αύξηση περίπου 12.5% σε σύγκριση με τα 3.2 δισεκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν που αποκτήθηκαν την τριετία 2018-2021.

Τεσσάρων ταχυτήτων…

Τι σόι πρωτάθλημα θα είναι αυτό της Superleague 2, όταν ποτέ αρχίσει είναι μεγάλο ερώτημα. Το θέτουν οι ίδιες ΠΑΕ για το ποσοστό από το στοίχημα, καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές «ταχύτητες», όσον αφορά τα χρήματα που δόθηκαν πέρσι ως προκαταβολή για τη σεζόν 2021/22. Έχουν δίκιο.

Υπάρχει ομάδα που πήρε περισσότερα χρήματα παίζοντας στη Super League 1 (ΑΕΛ), ομάδες που έπαιζαν πέρσι στη Super League 2 και πληρώθηκαν άλλα ποσά, άλλες που βρίσκονταν στη Football League και πήραν πολύ χαμηλότερα ποσά και άλλες που ήταν ακόμη πιο χαμηλά και δεν εισέπραξαν... τίποτα. (Για γέλια;)

-Αν καταλάβαμε καλά η Λαμία έρχεται στο Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ, αδικημένη από τη διαιτησία στο παιχνίδι της με τον Άρη. Το υποδηλώνει η δήλωση του Πανουργιά Παπαϊωάννου: «Στον βοηθό δεν θα έδινα ούτε τα πρόβατα του πατέρα μου, δεν είναι ούτε για τσομπάνης».

-Αν έχει καταφέρει κάτι ως τώρα η Λαμία στο πρωτάθλημα είναι το διπλό στη Νίκαια από τον Ιωνικό. Ο άλλος της βαθμός γηπεδούχος με τον Παναιτωλικό. Έχει βγάλει κι αυτή ζόρικο πρόγραμμα με Βόλο, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη…

-Η πρώτη της ΑΕΚ με τον Γιαννίκη στον πάγκο, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις που έδειχναν τον προπονητή πολύ διαβασμένο. Η επιτυχία του θα είναι κέρδος και για το ποδόσφαιρο, ειδικά αν επιτύχει να χτυπήσει δυνατά τον τίτλο…

-Το 4-4 του Βόλου στην Τούμπα, έκατσε ως ένα έξυπνο μήνυμα του Αχιλλέα Μπέου προς τον Σαββίδη, στις παραγοντικές εξελίξεις που κατά καιρούς έχουν εκφρασθεί με το όνομά του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

-Η ΠΑΕ Χανιά απαλλάσσεται από τη σύνδεση της με τον Κισσαμικό, μέσω της αλλαγής του σήματος. Η δέσμευση έγινε από τον πρόεδρο των «κυανόλευκων» Αντώνη Ροκάκη, που ζητά ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

-Όλοι απολαμβάνουμε σε κάθε παιχνίδι το ταλέντο του Αλεξανδρόπουλου στον Παναθηναϊκό. Πόσο μάλλον οι σκάουτερς μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

-Το συμβόλαιο του τελειώνει το καλοκαίρι του 2024 κι όπως πληροφορηθήκαμε από τον ιστότοπο της "Άποψης" δεν έχει ρήτρα για να μη φύγει. Τι ρήτρα να του βάλει στο αφού οι ετήσιες αμοιβές του είναι 180.000 .

-Η ρήτρα αποδέσμευσης κάθε παίκτη είναι απόρροια της ηλικίας του, του χρόνου συμμετοχής του στην ομάδα, των πριμ που έχει πάρει και οι συμμετοχές του στην Εθνική ομάδα. Παράγοντες που λαμβάνονται υπ’ όψιν σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της FIFA. Για να του βάλει ρήτρα εκατομμυρίου θα πρέπει να του κάνει αντίστοιχο συμβόλαιο, αλλιώς, πουλάκι που πέταξε…

-Στην καλύτερη αθλητική του περίοδο, ο Μπενζεμά, πριν από τη δίκη για εκβιασμό στη Βαλμπουενά. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Ζιντάν εισηγήθηκε ο Ρονάλντο στη Μαν. Γιουνάιτεντ

Η καρέκλα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τρίζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις πήρε μόλις ένα βαθμό και βρίσκεται στο -5 από την κορυφή της Premier League. Σύμφωνα με το "El Chiringuito", ο Κριστιάνο Ρονάλντο βλέποντας την εξέλιξη εισηγήθηκε τον πρώην προπονητή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν.

Η αγγλική ομάδα στηρίζει  τον Νορβηγό προπονητή, το δικό της παιδί, αλλά τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια, αρχή γενομένης με την σημερινό αγώνα απέναντι στην Αταλάντα  για τους ομίλους του Champions League και το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ την Κυριακή, μπορούν να αλλάξουν πολλά στη στάση των ανθρώπων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News