O Νιόπλιας κυνηγάει ρεκόρ του Γκέραρντ

Απόψεις
O Νιόπλιας κυνηγάει ρεκόρ του Γκέραρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα άρκως ενδιαφέροντα στατιστικά της 6ης αγωνιστικής στη Superleague και... οι επτά αγώνες που ο ΟΦΗ θέλει να ξεπεράσει τους δέκα!

Η επιστροφή στα γήπεδα με την 6η αγωνιστική έφερε και “βροχή” από γκολ, καθώς μπήκαν 24 στα επτά παιχνίδια, τα περισσότερα από κάθε άλλη αγωνιστική.

Σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ το δωδέκατο 4-4 στην ιστορία του πρωταθλήματος. Αλλά η αγωνιστική αυτή επιφύλαξε και το πρώτο χατ τρικ από τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι παρά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, οι έδρες δεν πηγαίνουν καλά. Οι νίκες των φιλοξενούμενων είναι 15, μια περισσότερη από τις 14 των γηπεδούχων, ενώ έχουμε και 13 ισοπαλίες. Οι αριθμοί της αγωνιστικής:

Από τους αριθμούς ξεχωρίζουν οι εφτά αγώνες που έχει ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια εκτός έδρας χωρίς ήττα και κυνηγά το ρεκόρ του Γκέραρντ που ήταν δέκα…

500 γκολ εκτός έδρας έφτανε να έχει δεχτεί ο Ατρόμητος, όταν ο Σέρχιο Αραούχο άνοιγε το σκορ για την ΑΕΚ. Τελικά ο Ατρόμητος έφτασε τα 502, καθώς έχασε με 3-0. Χρειάστηκε να παίξει 329 παιχνίδια για να ξεπεράσει αυτό τον αριθμό, ενώ έχει πετύχει 279.

300 έγιναν οι παίκτες που έπαιξαν στο πρωτάθλημα, με το ξεκίνημα του αγώνα Παναιτωλικός – ΟΦΗ. Ως 300ος μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους Μεγιάδο και Τοράλ, που έκαναν ντεμπούτο στη σεζόν στην ενδεκάδα της κρητικής ομάδας. Με την ολοκλήρωση της αγωνιστική οι παίκτες που έχουν συμμετοχή έφτασαν τους 306.

103 γκολ έχει δεχτεί πλέον ο Βόλος στο πρωτάθλημα, με τα τέσσερα στην Τούμπα. Είναι εντυπωσιακό ότι το 100ό σε βάρος του χρεώθηκε σε δικό του παίκτη, καθώς ήταν το αυτογκόλ του Γκρίλο.

100 γκολ συμπληρώθηκαν στο πρωτάθλημα Super League, όταν ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε το 2-0 στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Η αγωνιστική έκλεισε με 103 γκολ σε 42 παιχνίδια και μέσο όρο 2.45 γκολ ανά αγώνα.

14 πέναλτι έχουν εκτελεστεί ως τώρα και το μοναδικό που δεν μπήκε γκολ ήταν του Βιεϊρίνια στο ΠΑΟΚ – Βόλος 4-4. Ο Πορτογάλος έχει σκοράρει στα 10 από τα 14 που έχει εκτελέσει στο πρωτάθλημα.

7 αγώνες χωρίς ήττα εκτός έδρας για το πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο ΟΦΗ. Το ρεκόρ του στην κατηγορία είναι 10, από την τελευταία σεζόν του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του.

6 γκολ σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης έχει πετύχει ο Χερόνιμο Μπαράλες, στα επτά παιχνίδια, που τον έχει αντιμετωπίσει. Μάλιστα έχει σκοράρει και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στη Ριζούπολη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News