ΟΦΗ: Οι στόχοι περνάνε από το "Γεντί Κουλέ"

Απόψεις
ΟΦΗ: Οι στόχοι περνάνε από το "Γεντί Κουλέ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ΟΦΗ πρέπει να πορευθεί στο πρωτάθλημα με τη δύναμη της έδρας. Τί δείχνουν οι οιωνοί μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές στη Superleague

Ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, μετρώντας ακόμη τέσσερις ισοπαλίες στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η υλοποίηση βασικών στόχων του θα εξαρτηθεί στο εξής από την επανάκτηση της δύναμης της έδρας του. Στο «Γεντί Κουλέ» θα μπορέσει να χτίσει όροφο στην βαθμολογία και αυτό φαίνεται μέσα από το πρόγραμμα.

Έχοντας ήδη αντιμετωπίσει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και περιμένοντας ακόμη τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, αποκτά μεγαλύτερο αβαντάζ στη συνέχεια για κατάκτηση βαθμών ως γηπεδούχος.

Στους 20 αγώνες που απομένουν στο πρωτάθλημα, θα παίξει ισάριθμους αγώνες εντός και εκτός έδρας (10 σε κάθε περίπτωση).

Σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ των αντιπάλων του με τη μέχρι τώρα πορεία τους, οι μεν εναπομείναντες εκτός έδρας αγώνες του ΟΦΗ διαθέτουν υψηλότερο συνδυασμένο μέσο όρο δυσκολίας, σε αντίθεση από τους υπόλοιπους εντός έδρας αγώνες τους.

Οι ομάδες που θα έλθουν στο εξής στο "Γεντί Κουλέ" έχουν προς το παρών έναν συνδυασμένο μέσο όρο πόντων 1,18 ανά παιχνίδι στα εκτός έδρας παιχνίδια τους που έχουν δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τους γηπεδούχους που θα επισκεφθεί ο ΟΦΗ, μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν έχουν έναν συνδυασμένο μέσο όρο 1,45 πόντων αγωνιζόμενες εντός έδρας στο πρωτάθλημα.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω που στηρίζονται σε αριθμούς, κατ’ ουσία η δύναμη της έδρας αποτελεί ανέκαθεν βασικός μοχλός για καλύτερα πράγματα, αφού και ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση ομάδας και κόσμου και αφετέρου αποτελεί βάση συγκομιδής βαθμών…

-Χαρακτηριστικό της Superleague, να μετράνε οι από «μέσα» και οι «απέξω» των «Big» πόσο πέναλτι πήρε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και να έχει ο καθένας από έναν κριτικό διαιτησίας στα κανάλια τους που να προωθεί ποια είναι και ποια δεν είναι ανάλογα τα χρώματα.

-Για τον «συσχετισμένο» Παναιτωλικό ο Κάκος είδε στο “Open”, πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του Αγρίνιου στο ματς με τον ΟΦΗ… Το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν από χρόνια μέσα σε αυτού του είδους την τοξικότητα, τώρα λειτουργεί εξελιγμένα σε βάρος της νοημοσύνης του κάθε φιλάθλου και φυσικά κατά της αξιοπιστίας που είναι το μόνο που μπορεί να το πάει μπροστά…

-Στο σύνολο των έξι αγώνων, ο ΟΦΗ έχει καλύτερο διάστημα από 76΄λεπτό ως το 90΄με 4-0 γκολ, κυρίως λόγω της ανατροπής με την ΑΕΚ. Το δεύτερο ημίχρονο του έχει πάει καλύτερα με 5-3 γκολ έναντι του πρώτου (2-5), κι αυτά κυρίως λόγω του 3-3 με την ΑΕΚ. Άλλωστε έχει δεχτεί γκολ στο β΄ μέρος μόνο από τους δυο «Δικεφάλους» σε έξι παιχνίδια.

-Τα στατιστικά γκολ του ΟΦΗ δείχνουν κατά μέσο όρο 1,17 γκολ ανά παιχνίδι μέχρι στιγμής, χαμηλότερος από τον συνολικό μέσο όρο των 1,24 γκολ που σημείωσε κάθε ομάδα ανά αγώνα στο τρέχον πρωτάθλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News