Sportradar: Το ποδόσφαιρο απειλείται από την αύξηση των στημένων αγώνων

Απόψεις
Sportradar: Το ποδόσφαιρο απειλείται από την αύξηση των στημένων αγώνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη πρωταθλήτρια στα ύποπτα – Το 40% των «χειραγωγημένων ανιχνεύθηκαν στα χαμηλές κατηγορίες και σε παιχνίδια νέων – Ύποπτα και στα Esports και σε επτά ακόμη αθλήματα

Η Sportradar αναφέρει ότι το σύστημα ανίχνευσης στημένων αγώνων που διαθέτει ανέδειξε 1.100 ύποπτους αγώνες τους τελευταίους 18 μήνες, με  τους 655 να έχουν ανιχνευθεί τους πρώτους εννέα μήνες του 2021.

Η ανησυχία είναι μεγάλη για το ποδόσφαιρο καθώς η Sportradar λέει ότι από τους 655 ύποπτους αγώνες που εντοπίστηκαν φέτος, περισσότεροι από 500 είναι μέσα στο παιχνίδι!

Τα στοιχεία της κάλυψαν την πανδημία όπου πολλά αθλήματα ακυρώθηκαν, με τους διοργανωτές να εστιάζουν στα πρωταθλήματα, ιδίως στο ποδόσφαιρο, που είτε ξεκίνησαν εκ νέου είτε κατάφεραν να συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Περίπου το 40% των ύποπτων δραστηριοτήτων που αναφέρθηκαν εντός των εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων προέρχεται από τα πρωταθλήματα τρίτης κατηγορίας και κάτω, συμπεριλαμβανομένων αγώνων των νέων, καθώς οι στημένοι παίκτες αυξάνουν την προσοχή τους σε αγώνες χαμηλότερου επιπέδου», δήλωσε η Sportradar.

Γεωγραφικά, σε όλα τα αθλήματα που παρακολουθούνται, τα στοιχεία της Sportradar σταθμίζουν προς την Ευρώπη με 382 ύποπτους αγώνες που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με 115 στη Λατινική Αμερική, 74 στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, 43 στην Αφρική, 10 στη Μέση Ανατολή και εννέα στη Βόρεια Αμερική από την αρχή του Ιανουαρίου 2021.

Τα Esports αποτέλεσαν επίσης στόχο για τους στημένους με περισσότερους από 70 ύποπτους αγώνες που εντοπίστηκαν από τον περασμένο Απρίλιο σε πέντε διαφορετικούς τίτλους παιχνιδιών, οι περισσότεροι από 40 από αυτούς τους ύποπτους αγώνες να εντοπίζονται από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Οι αριθμοί για άλλα αθλήματα είναι οι εξής: Μπάσκετ: 11, Πινγκ πονγκ: 11, Χόκεϊ επί πάγου: 9, Κρίκετ: 6, ενώ ύποπτη δραστηριότητα εντοπίστηκε επίσης στο βόλεϊ, το χάντμπολ και το μπιτς βόλεϊ.

Η Sportradar παρακολουθεί για ύποπτη δραστηριότητα στις στοιχηματικές αγορές μέσω του συστήματος Universal Fraud Detection System (UFDS), το οποίο παρακολουθεί 12 διαφορετικά αθλήματα σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Συνεργάζεται με περισσότερες από 100 αθλητικές ομοσπονδίες και πρωταθλήματα με το τμήμα υπηρεσιών αθλητικής ακεραιότητας και τώρα παρέχει δωρεάν την υπηρεσία παρακολούθησης στοιχημάτων UFDS σε αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικά πρωταθλήματα και κρατικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Ο Andreas Krannich, Διευθύνων Σύμβουλος στις Υπηρεσίες Ακεραιότητας της Sportradar, δήλωσε: «"Όπως δείχνει η ανάλυσή μας, η χειραγώγηση αγώνων εξελίσσεται, και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτήν διαφοροποιούν την προσέγγισή τους, τόσο στα αθλήματα και τις διοργανώσεις που στοχεύουν, όσο και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τους αθλητές, όπως η αύξηση των ψηφιακών προσεγγίσεων. Για να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Sportradar πραγματοποίησε σημαντική επένδυση για να καταστεί δυνατή η δωρεάν προσφορά του UFDS σε παγκόσμιους αθλητικούς οργανισμούς και πρωταθλήματα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τη βιωσιμότητα του παγκόσμιου αθλητισμού και να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα και την τεχνολογία για καλό σκοπό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News