SL2: Σαν Θέατρο του παραλόγου…

Ποδόσφαιρο
SL2: Σαν Θέατρο του παραλόγου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια… Τριμελής Επιτροπή αποτελούμενη από πέντε άτομα ενώπιον του Υφυπουργού της πρόχειρης αναδιάρθρωσης, πιστεύουν ότι θα τους δώσει τη λύση! Μέσα από την τρέλα, μπορεί… - Πόσο δίκιο είχε ο Βαμβακούλας! 11+1 "σφηνάκια"

«Ο κόσμος ως θέαμα…παρουσιάστηκε σε εμένα με μια απείρως απλοποιημένη και γελοία μορφή, σαν να ήθελε να υπογραμμίσει την γκροτέσκα και ωμή αλήθεια της φύσης του», δήλωνε ο θεμελιωτής του Θεάτρου του Παραλόγου Ευγένιος Ιονέσκο...

Μετά από τόσο απερίγραπτο μπάχαλο, που ταιριάζει σε ξεκούρδιστη χώρα,  η Σούπερ Λιγκ 2, αποφάσισε –λέει-  να δημιουργήσει επιτροπή που θα ζητήσει ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού  Λευτέρη Αυγενάκη! Να του ζητήσει τι;

Αυτός δεν προώθησε στο πόδι, χωρίς έρευνα και μέριμνα όλο το χάλι της αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο; Δικό του έργο δεν είναι η ΕΕΑ; Τι άλλο χειρότερο, μπορεί να κάνει;

Το πιθανότερο είναι να θέλουν να του ζητήσουν να συστήσει μια ακόμη επιτροπή, στυλ Βαμβακούλα. Να είναι τριμελής αποτελούμενη από πέντε άτομα, μήπως και ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα από την τρέλα…

Ελλάδα: Η μόνη χώρα που δεν έχει ξεκινήσει το δεύτερο επαγγελματικό της πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με την μπάλα να παίζεται στα γήπεδα των Επιτροπών με εξωγενείς παρεμβάσεις που εξυπηρετούν άφθονους ιδιοτελείς σκοπούς και μια Πολιτεία να κρύβεται πίσω από τα αυγά της πάπιας της...

-Αν η προσοχή του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν επικεντρωμένη στην προώθηση και την ανάπτυξη του, το ίδιο το ποδόσφαιρο, θα ήταν πολύ μπροστά. Καταναλώνεται πολύς χρόνος σε "υποθέσεις" αντιμαχόμενων στρατοπέδων, σε σημείο να καταντά μια φθοροποιός κατάσταση, άνευ αντικρίσματος.

-Απλά, γιατί, η ουσία δεν είναι στην επιδιόρθωση του κακώς κείμενου, αλλά η εξόντωση τους ενός από τον άλλο…

-Άραγε τι θα κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα που η ΕΕΑ άνοιξε τον φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την καταγγελία του Κούγια; (Κι αυτό με αναβολή…). Αν είναι να βγει κάτι από αυτές τις διαδικασίες, κομμάτια ας γίνει… Η εμπειρία όμως άλλα λέει.

-Φθορά υπάρχει ακόμη και από τα επικοινωνιακά παιχνίδια μεγάλων ΠΑΕ, όταν οι ιδιοκτήτες τους προαναγγέλλουν στους οπαδούς, νέο γήπεδο για την ομάδα τους και ταυτίζονται κομματικά. Τελευταίο παράδειγμα, Σαββίδης, ΠΑΟΚ, Μητσοτάκης… εν όψει βουλευτικών εκλογών μπορεί να ελπίζει κι ο Αλέξης.

-Αυτές οι τάσεις δειγματοληπτικά, δείχνουν και το Κράτος και τις Ποδοσφαιρικές Αρχές, να μην έχουν σχέδιο και οργάνωση για να επιτυγχάνονται τα αυτονόητα που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο στον αθλητισμό. Το εκάστοτε επικοινωνιακό παιχνίδι στο θέατρο του παραλόγου, το πληρώνει πάντα ο λαός.

-Κοίτα έναν κόσμο:

Αφού ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί στις γυναίκες να παρακολουθήσουν τους κρίσιμους προκριματικούς αγώνες Ιράν - Νότια Κορέα Κατάρ 2022, οι ιρανικές αρχές έκαναν στροφή της τελευταίας στιγμής και απαγόρευσαν στους φιλάθλους να παρευρεθούν. Θα ήταν η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που θα επιτρεπόταν στις γυναίκες να παρακολουθήσουν έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Ο προκριματικός αγώνας της Πέμπτης για το Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Νότιας Κορέας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς καμία εξήγηση, αν και προηγουμένως είχε επιβληθεί απαγόρευση σε όλους τους φιλάθλους λόγω του Covid-19.

Το Ιράν βρίσκεται στην κορυφή του τελευταίου ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 μετά από τρία παιχνίδια. Όμως είναι μόλις δύο βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Νότια Κορέα. Μια εντός έδρας νίκη θα διευρύνει αυτό το προβάδισμα στους πέντε βαθμούς και θα τους δώσει ανάσα στην προσπάθεια για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που εξασφαλίζουν μια θέση στα τελικά του Κατάρ.

- Η τεταμένη σχέση μεταξύ του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου και του Τζιάνι Ινφαντίνο, έφτασε στο ζενίθ, όταν μια συνάντηση τους τη Δευτέρα, ακυρώθηκε από την παλαιστινιακή ομοσπονδία, η οποία σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων που σχεδιάστηκε γύρω από την «υποστήριξη ευαγγελικών σιωνιστικών ομάδων που υποστηρίζουν την άρνηση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων»!

Το νέο νούμερο 30 της Μπαρτσελόνα!

Η φωτογραφία που δημοσιοποίησε η διοργανώτρια La Liga, για τον Γκάβι της Μπαρτσελόνα με τίτλο το νέο Νο 30 της Μπαρτσελόνα, κάνει τον γύρο του κόσμου. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται ένα νέο ανερχόμενο αστέρι για να αντικαταστήσει τον Μέσι. Στην αρχή ήταν ο Χάντου Φατίμα (Ανσού Φατί). Τώρα παρουσιάζουν τον Πέδρι (επόμενος Τσάβι) και τον Γκάβι (επόμενος Ινιέστα). Για τον τελευταίο, το σχόλιο είναι κοινότυπο: «Ο μικρός είναι εγκληματικά καλός, σοκαρίστηκα που είναι 17 χρονών». Φυσικά… «το αφεντικό της Νιούκαστλ παρακολουθεί»! Ο Λιονέλ Μέσι γίνεται ο πρώτος Νοτιοαμερικανός παίκτης που πετυχαίνει 80 γκολ σε διεθνή ματς!

- Τα διάσημο βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» επιστρέφει φέτος μετά την ακύρωση του 2020. Η «L'Equipe» (με εκπληκτικό πρωτοσέλιδο) θεωρεί επικρατέστερους να την κερδίσουν τον Λιονέλ Μέσι, τον  Καρίμ Μπενζεμά και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ανάμεσα στους επικρατέστερους βάζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Τζορτζίνιο, ενώ για τον Νεϊμάρ που δεν είναι στην πεντάδα, εκτιμά ότι αναμένεται να παλέψει για να πάρει ψήφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News