UEFA: Έκανε πίσω με τους "αντάρτες", αλλά και έφεση με πρόταση εξαίρεσης του δικαστή

Απόψεις
UEFA: Έκανε πίσω με τους "αντάρτες", αλλά και έφεση με πρόταση εξαίρεσης του δικαστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός της η υπεράσπιση των θέσεων της αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης. Ζητά επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει εάν η UEFA παραβίασε το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ με τις ενέργειές της στην υπόθεση της ESL

Η UEFA ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή της Μαδρίτης που προεδρεύει της υπόθεσης της Ευρωπαϊκής Super League και κατέθεσε έφεση σε ανώτερο δικαστήριο στην ισπανική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι παρατηρήθηκαν «σημαντικές παρατυπίες».

 Χθες πάντως ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πειθαρχική δίωξη εναντίον των ομάδων που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους), μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης ότι δεν πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις.

Η UEFA, αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες, που έχουν ήδη ανασταλεί, εναντίον των 12 «ανταρτών» συλλόγων που συμμετείχαν στην επιχείρηση δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League, σύμφωνα με απόφαση Δικαστηρίου της Μαδρίτης.

«Οι πειθαρχικές κυρώσεις σε σχέση με το σχέδιο «Super League». κηρύσσονται άκυρες, χωρίς καμία προκατάληψη, σαν να μην είχε αρχίσει ποτέ η διαδικασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της UEFA.

Αυτή η απόφαση, αφορά τόσο τους εννέα συλλόγους που είχαν αποχωρήσει επίσημα από το πρόγραμμα της Super League (Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερ και Μίλαν), όσο και τους εναπομείναντες τρεις «αντάρτες» που επέμεναν στην δημιουργία της Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα), τους οποίους η UEFA απείλησε να αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να «υπερασπίζεται τη θέση της σε όλες τις σχετικές δικαιοδοσίες» και ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο ζήτησε επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει εάν η UEFA παραβίασε το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ με τις ενέργειές της στην υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League.

Το 17ο Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης είχε διατάξει την άρση όλων των οικονομικών και αθλητικών ποινών εναντίον των ιδρυτικών μελών της ευρωπαϊκής Super League.

«Η UEFA υπέβαλε σήμερα επίσημες καταθέσεις στο Δικαστήριο της Μαδρίτης, αποδεικνύοντας τη συνεχή συμμόρφωσή της με τις εντολές» ανέφερε η UEFA σήμερα σε ανακοίνωσή της.

«Επιπλέον, η UEFA έχει καταθέσει πρόταση για την εξαίρεση του δικαστή που προεδρεύει της τρέχουσας διαδικασίας, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές παρατυπίες σε αυτές τις διαδικασίες. Σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο και για τα θεμελιώδη συμφέροντα της δικαιοσύνης η UEFA αναμένει από τον εν λόγω δικαστή να παραιτηθεί, εν αναμονή της πλήρους και σωστής εξέτασης αυτής της πρότασης» πρόσθεσε η UEFA.

Τον Μάιο, οι εννέα από τις 12 ιδρυτικές ομάδες συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 25,7 εκατομμύρια ευρώ στην UEFA ως «χειρονομία καλής θέλησης».

Ωστόσο, χθες, η UEFA έκανε γνωστό ότι «ενόψει των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών στη Μαδρίτη και για την αποφυγή τυχόν περιττών επιπλοκών ... η UEFA δεν θα ζητήσει την πληρωμή οποιουδήποτε από τα συγκεκριμένα ποσά».

Με πληροφορίες uefa.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News