Κατάφερε να ενώσει και τους ερασιτέχνες Βig-5 εναντίον του…

Απόψεις
Κατάφερε να ενώσει και τους ερασιτέχνες Βig-5 εναντίον του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός έχει τακτοποιήσει με το ποσοστό από το στοίχημα τον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά πέταξε …από ένα χιλιάρικο στους ολικά «πληττόμενους» ερασιτέχνες με το πρόσχημα τις εκλογές της ΕΟΚ… και το Μητρώο και τους πήγε πίσω, λες και έχουν λυμένα τα προβλήματά τους… Οι εκλογές όμως έγιναν!

Οι ερασιτεχνικές διοικήσεις των Big-5 ενώθηκαν για τη χρηματοδότηση τους από το Στοίχημα, ζητώντας με επιστολή τους από τον υφυπουργό «να επανεξετάσει το θέμα της προκαταβολής, του 50% του πιθανού ποσού που έχει υπολογίσει, καταβλητέας το αργότερο ως 31/10/2021…».  Του ζητούν να καταθέσει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής και κριτηρίων διανομής των χρημάτων που αφορούν τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εύλογη και η αναφορά τους, στις επαγγελματικές ομάδες που έχουν εισπράξει ήδη το αντίστοιχο ποσό, την ώρα που έχουν κι άλλες πηγές εσόδων, σε αντίθεση με τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Τα λένε αυτά οι Ερασιτέχνες Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης και φυσικά αφορούν όλους τους δικαιούχους του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Βέβαια, τα ΤΑΑ και τα άλλα επαγγελματικά τμήματα πήραν προκαταβολές (150.000 το βόλεϊ) που δεν θα αφαιρεθούν από τα έσοδα της φορολόγησης στο όνομα της “έκτακτης ενίσχυσης λόγω covid”.

Χρήματα που έπρεπε να δοθούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που επλήγη περισσότερο λόγω της αναστολής λειτουργίας των ακαδημιών και των τμημάτων υποδομής τους.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, «οι επαγγελματίες πήραν και μποναμά, αφού οι προκαταβολές δεν θα αφαιρεθούν από την εκταμίευση των χρημάτων της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών (τα ΤΑΑ θα πάρουν άλλες 550.000 ευρώ) και δεν θα έχουν προϋπόθεση εξεύρεσης ισόποσης χορηγίας και δεν θα πάει το 50 % στις υποδομές και την ανάπτυξη».

Έχει δίκιο το Τop-5 του ελληνικού αθλητισμού, να φωνάζει στον υφυπουργό αθλητισμού για τα 1000 ευρώ που τους πέταξε καθυστερώντας τα χρήματα, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι οι εκλογές της ΕΟΚ, που προκαλεί πρόβλημα… στο μητρώο αθλητικών σωματείων.

Αλλά οι εκλογές έγιναν, εδώ και μια εβδομάδα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News