FIFA: Εντυπωσιακές μάχες και άλματα στην παγκόσμια κατάταξη

Απόψεις
FIFA: Εντυπωσιακές μάχες και άλματα στην παγκόσμια κατάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βέλγιο προηγείται της Βραζιλίας στην πρώτη θέση - Η Αγγλία πέρασε τρίτη, ενώ η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία μένει Πέμπτη παρά τα συνεχή της αποτελέσματα

Το Βέλγιο παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, με τη Βραζιλία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την Αγγλία να είναι νεοεισερχόμενη στο βάθρο, από την τρίτη θέση, μετά από τους αγώνες που διεξήχθησαν στο διεθνή ματς του Σεπτεμβρίου.

Η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα κατάταξη μετά από μια πολυάσχολη περίοδο ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων. Το Βέλγιο μπορεί να αποκλείστηκε στο Euro2020 από την Ιταλία στα προημιτελικά, αλλά επανήλθε νωρίτερα αυτό το μήνα με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς εναντίον της Εσθονίας, της Λευκορωσίας και της Τσεχίας και σχεδόν εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η κατάταξη ωστόσο παραμένει ιδιόμορφη. Η νικήτρια του Euro2020 Ιταλία βρίσκεται στην πέμπτη θέση πίσω από τους Βέλγους και την Αγγλία επίσης. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ νίκησε τόσο την Ουγγαρία όσο και την Ανδόρα και παραχώρησε στις καθυστερήσεις ισοπαλία με την Πολωνία στο δρόμο για το Κατάρ και ανέβηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τη Βραζιλία.

Οι Βραζιλιάνοι παραμένουν κυρίαρχοι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αμερικής, αλλά παρά τις νίκες ρουτίνας τόσο απέναντι στο Περού όσο και στη Χιλή, η τριπλή αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου επισκιάστηκε από την εγκατάλειψη του προκριματικού αγώνα υψηλού επιπέδου με την Αργεντινή, όταν οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Βραζιλίας εισέβαλαν στο γήπεδο του Σάο Πάολο για να κρατήσουν τέσσερις παίκτες που αγωνίζονταν στην Premier League.

Η Λιβύη ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη τον μήνα, κάνοντας άλμα 12 θέσεων μετά τις δύο νίκες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Χαβιέρ Κλεμέντε νίκησε πρώτα την Γκαμπόν και στη συνέχεια επικράτησε της Αγκόλα για να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου F με έξι βαθμούς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αφρικής, μπροστά από τα βαρύ όνομα της ηπείρου, την Αίγυπτο.

Το Κόσοβο, που ανήκει στη FIFA από το 2016, έφτασε στην 109η θέση μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Γεωργίας και την ισοπαλία του με 1-1 με την Ελλάδα.

Για την Ελλάδα που ανέβηκε δύο θέσεις παραπάνω, δείτε το σχετικό άρθρο στη Νέα Κρήτη.

Δείτε την πλήρη κατάταξη κάνοντας κλικ εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News