Η Ελλάδα που τρώει τους ποδοσφαιριστές της

Απόψεις
Η Ελλάδα που τρώει τους ποδοσφαιριστές της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίκιο είναι με το μέρος του Τζον Φαν’τ’ Σιπ, στην επικριτική παρέμβαση του, ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει ταυτότητα, με αφορμή την χρησιμοποίηση ελάχιστων Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τις μεγάλες ομάδες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος...

Τα ποσοστά συμμετοχής είναι δραματικού χαρακτήρα.

Στην αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Super League, η καταμέτρηση έδειξε να έχουν χρησιμοποιήσει στις ενδεκάδες των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Άρη κατά μέσο όρο 1,4 Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Ταυτόχρονα αναδείχτηκε και η έρευνα του Gazzetta, που έδειξε ότι η SL1 είναι ουραγός σε σύνολο 15 πρωταθλημάτων στην χρησιμοποίηση γηγενών ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα το προηγούμενο σαββατοκύριακο!

Ο Ολλανδός προπονητής δεν ανακάλυψε την Αμερική, αλλά έδωσε έμφαση στο σκανδαλώδες ιδίωμα που σίγουρα απηχεί και στις χαμηλές πτήσεις της εθνικής μας. Στην SL1 ξεκίνησαν 5.5 Έλληνες ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα των ομάδων ανά παιχνίδι, αλλά μόλις το 25% των 22 παικτών πάτησαν το χορτάρι ανά παιχνίδι.

Η 20άδα του ΟΦΗ περιλάμβανε 10 με Ελληνική υπηκοότητα. Ξεκίνησαν 4 (Μαρινάκης,Βούρος, Πασαλίδης,Κοροβέσης) και πέρασαν αλλαγή Ντουρμισάι, Διαμαντής και Λάμπρου. Στον πάγκο έμειναν Γιαννούλης, Γρίβας και Μπαλογιάννης. Σύνολο:10

Τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν συνάδουν με την «ανθελληνισμό» που αφορά τους ποδοσφαιριστές. Η La Liga: 13.3 (συμμετοχές γηγενών  στις αποστολές τους), η Ligue1: 11,3, η Bundesliga: 10,2, η Premier League: 8,4, η Serie A: 8,4.

Αλλά και οι αμέσως πιο κάτω κλάσεις πρωταθλημάτων δεν έχουν το ελληνικό 5,5:  η Ρωσία έχει: 13,3, η Πολωνία: 13,2, η Ρουμανία: 13,1, η Δανία: 11, 8, η Ολλανδία: 11,7, η Πορτογαλία: 8, 8, η Ελβετία: 8,8, η Τουρκία: 7,7, το Βέλγιο: 7.

-Λοιπόν; Να θυμηθούμε το παλιότερο και επίκαιρο, και το προσαρμόσουμε με το «η Ελλάδα που τρώει τους ποδοσφαιριστές της;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News