ΟΦΗ: Βαθμός πρεμιέρας που μετράει στον πίνακα και στην ψυχολογία

Απόψεις
ΟΦΗ: Βαθμός πρεμιέρας που μετράει στον πίνακα και στην ψυχολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδαμε έναν άλλο ΟΦΗ με ρεαλισμό και πάθος ως το τελευταίο λεπτό απέναντι στον… ακριβό Άρη στο «Βικελίδης – Η κατοχή και οι επιθέσεις των γηπεδούχων που εκμηδενίστηκαν με μεγάλη συγκέντρωση από τους παίκτες του Νιόπλια… Είδε «πράγματα» ο έμπειρος προπονητής για την επόμενη μέρα

Το πρώτο που κρατάει ο ΟΦΗ είναι ο βαθμός που του αρχίζει την αριθμητική στον πίνακα, δίνοντας καλή διάθεση στην ομάδα του Νιόπλια, για την άμεσα δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Σε μια πρεμιέρα απέναντι στο ακριβό ρόστερ του Άρη και μάλιστα στην έδρα του, η εμφάνιση –με εξαίρεση κάποια διαστήματα- είχε τη συνεκτικότητα στις δύσκολες στιγμές, βγάζοντας και πάθος.

Ουσιαστικά ο ΟΦΗ εμπνέονταν από τον ρεαλισμό της αποστολής του και αυτό φάνηκε από τις λίγες ευκαιρίες του Άρη στο τέρμα, που  είχε την κατοχή (65-35) και την σαφή επιθετικότητα (8-2 κόρνερ), χωρίς να κάνει τις ανάλογες ευκαιρίες, αλλά και με τον ΟΦΗ να καταγράφει και κάτι από επιθετικά με την ευκαιρία του Καστάνιος στο ξεκίνημα και άλλες δυο στιγμές.

Ο Νιόπλιας ξέρει τι κάνει και σε αυτό το επίσημο ματς είδε πολύ καλά και ορισμένα αδύναμα σημεία -κυρίως κάποιες ατομικές αποδόσεις- που θα συνθέσει, έχοντας μπροστά φιλοξενούμενη την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ». Η πρεμιέρα είναι πάντα πρεμιέρα και ο κόσμος είδε μια άλλη ομάδα που χτίζεται και θα χρειασθεί το χρόνο να αξιοποιείται με προσοχή.

Το αμέσως πιο σημαντικό στοιχείο στα μάτια μας πέρα από τον βαθμό εκκίνησης, ήταν η αγωνιστικότητα του ποδοσφαιριστών μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, που εκφράστηκε από το γεγονός, ότι ΟΦΗ πέτυχε να  "μοιράσει" το παιχνίδια και να μπλοκάρει την "Αρειανή" έπαρση.

Είναι ιδιαίτερα άξιο προσοχής, ότι ΟΦΗ είχε αυξημένη προσοχή μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Τζήλο, με τους παίκτες να αγωνίζονται για το αήττητο της πρώτης αγωνιστικής. (Πέρυσι, ήταν το αδύναμο σημείο της κρητικής ομάδας, έχοντας χάσει σημαντικό αριθμό βαθμών με τις αδράνειες στα τελευταία λεπτά.).

Τα άλλα, είναι στοιχεία προς αξιοποίηση ή βελτίωση από τον έμπειρο προπονητήέχοντας καταγράψει τα πρώτα επίσημα stats...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News