Επικίνδυνη πολιτική λογική…

Απόψεις
Επικίνδυνη πολιτική λογική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν το Υφυπουργείο Αθλητισμού απειλεί με οικονομικό αποκλεισμό την ΕΠΟ για να τηρήσει την Ολιστική Μελέτη για το ποδόσφαιρο, αλλά το ίδιο δεν την τηρεί στα σημεία που την αφορούν, «επειδή το Κράτος είναι Κράτος…»

Δεν υπάρχει λογική, ούτε ηθική το να είσαι Κράτος και να απαιτείς από φορείς και κόσμο να πράξουν κάτι για το οποίο τηρείς ακριβώς το αντίθετο. Ούτε στέκει μπροστά σε μια θετική αξιολόγηση να είσαι κρατικός αξιωματούχος και να αιτιολογείς την παραπάνω στάση, ως δικαίωμα Κρατικής εξουσίας.

Το θέμα που προέκυψε μεταξύ της ΕΠΟ και του Έλληνα υφυπουργού αθλητισμού από την τετραμερή τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης, φαντάζει σοβαρότερο από την όλη ουσία που αφορά την ολιστική μελέτη.

Είναι αποκρουστικό να βλέπεις την πολιτική ηγεσία να ζητά από την Ομοσπονδία να τηρήσει καταστατικά πλήρες το περιεχόμενο της ολιστικής μελέτης (προϊόν του Πρωθυπουργού και των FIFA, UEFA) και η κυβέρνηση να μην τηρεί τίποτα από αυτά που την αφορούν να τηρήσει, επειδή «είναι Κράτος»!

Ακούγαμε τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Αστέριο Αντωνίου να εκφράζει το βράδυ στην Ερα Σπορ τον προβληματισμό του για όσα ισχύουν για το μητρώο, τις εκλογές, τις ηλικίες και τους περιορισμούς και να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική στάση. Έχει ή δεν έχει δίκιο ο άνθρωπος;

«Υπάρχουν κάποια θέματα και με τις FIFA/UEFA. Το πιο σημαντικό κομμάτι με τον εκλογικό νόμο είναι το θέμα των σωματείων, που δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Αυτή η στάση η σκληρή μειώνει την προσπάθεια που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση που έχει δώσει λεφτά μέσω του στοιχήματος και στα ερασιτεχνικά σωματεία. Το μητρώο να ισχύσει για τη χρηματοδότηση, αλλά δεν γίνεται να απαγορεύσεις στα σωματεία να χρησιμοποιούν τα γήπεδα. Έχει λογική αυτό; Δεν μπορείς μέσω εκβιαστικών μεθόδων να επιβάλεις την ψήφιση της ολιστικής μελέτης».

Σαν να λέει εμβολιασθείτε γιατί αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας και θα πεινάσατε και ο ίδιος να μην έχει κάνει εμβόλιο…

Το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…» είναι λίγο μπροστά σε όλο αυτό…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News