Οι λόγοι που o Σάουθγκεϊτ έδωσε στον Σακά το τελευταίο πέναλτι της Αγγλίας

Απόψεις
Οι λόγοι που o Σάουθγκεϊτ έδωσε στον Σακά το τελευταίο πέναλτι της Αγγλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έπαιξε ρόλο η ηλικία αναφέρει η Dailly Mail, δίνοντας την πραγματική εξήγηση για την απόφαση του Άγγλου τεχνικού.

Όλοι ψάχνονται ακόμη να βρουν γιατί υπάρχει ακόμη το σύννεφο από την τελική ήττα της Αγγλίας στο Euro 2020, καθώς οι περισσότερες κριτικές στοχεύουν τον προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ  που κάλεσε τον έφηβο Μπουκαγιό Σακά να αναλάβει  για την Αγγλία το πέμπτο και καθοριστικό πέναλτι εναντίον της Ιταλίας.

Οι πιο έμπειροι παίκτες δεν είχαν ακόμη εκτελέσει πέναλτι όταν ο Σακά είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Ντοναρούμα για να στεφθεί η Ιταλία Ευρωπαία πρωταθλήτρια, προκαλώντας έκπληξη στους φιλάθλους, στους ειδικούς και ακόμη στους ποδοσφαιριστές παικτών.

Ο Σάουθγκεϊτ είχε τους λόγους του, ωστόσο, για την επιλογή του Σακά, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εκτελέσει ποτέ πέναλτι για την Αγγλία στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι παίκτες της Αγγλίας εξασκούνται στα πέναλτι μετά από κάθε προπόνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι προπονητές σημειώνουν τις επιδόσεις τους.

Από τότε που ο Σακά κέρδισε την πρώτη του κλήση τον Οκτώβριο στην Εθνική Αγγλίας και εντάχθηκε σε αυτές τις πρακτικές, κανένας άλλος παίκτης της Αγγλίας δεν έχει καλύτερο ρεκόρ στις εκτελέσεις πέναλτι στην προπόνηση.

Οι δύο άλλοι παίκτες που έχασαν τα πέναλτι για την Αγγλία , ο Μάρκους Ράσφορντ και ο Τζέιντον Σάντσο, ήταν επίσης μεταξύ των κορυφαίων παικτών σε επιδόσεις σ’ αυτές τις προπονήσεις.

Η πίστη του Σάουθγκεϊτ ήταν στην αξία της συνεπούς πρακτικής που τον έκανε να αδιαφορήσει για την ηλικία ή την εμπειρία ως παράγοντες,  όταν οι τρεις από τους πέντε πρώτους που έλαβαν χρίσμα εκτέλεσης ήταν ηλικίας 23 ετών ή νεότεροι.

Αν έφταναν σε έβδομο πέναλτι εκτελεστής θα ήταν ο Τζόρνταν Πίκφορντ, βάση της  κοινής παράδοσης των τερματοφυλάκων να ήταν πάντα τελευταίο στη σειρά για να πάρουν μια εκτέλεση πέναλτι.

 Για την Αγγλία αυτός ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε για την Αγγλία, αλλά τουλάχιστον υπήρχε λογική για τη σκέψη του Σάουθγκεϊτ. Σε κάποια άλλη περίσταση μπορεί να φαινόταν σαν σχέδιο ιδιοφυΐας, αλλά κάθε τέτοια περίπτωση μπορεί να μοιάζει με λαχειοφόρο αγορά.

Πηγές: Dailly Mail Marca

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News