Η Αγγλία ως μέγα φαβορί του Euro 2020

Απόψεις
Η Αγγλία ως μέγα φαβορί του Euro 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπαθώντας να διορθώσει μια ιστορική ανωμαλία. Ούτε το 1968 ούτε το 1996 κατάφερε να περάσει από εκεί. Η μόνη μεγάλη ομάδα που δεν σήκωσε ποτέ το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Oι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro 2020 θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ. Η Αγγλία είναι μία από τις τέσσερις ομάδες. Τα Τρία Λιοντάρια πρέπει να θεωρηθούν ως το μέγα  φαβορί για το τρόπαιο.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ στα πέντε παιχνίδια της μέχρι στιγμής. Σαφώς ανώτερη σε σύγκριση με τη Δανία, την Ιταλία ή την Ισπανία και με τους οπαδούς της στο πλευρό της, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ακόμα αήττητη, προχωρά στα ημιτελικά χάρη από την πρώτη της εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον «διπλό» σκόρερ Χάρι Κέιν να προθερμαίνεται ακριβώς για τα τελικά χτυπήματά του. Σπουδαίος παίκτης που μετά από το απογοητευτικό ξεκίνημά του, εξαργύρωσε στους προημιτελικούς.

Αυτή η Αγγλία δεν λυγίζει ή σπάει, μετά και  την επιβεβαίωση της επί Ρωμαϊκού εδάφους, όπου έδειξε ότι είναι μαζί αμόνι και σφυρί. Όλη η επιθετική της  ροή που ξεφόρτωσε σε μια ψυχικά ισορροπημένη Ουκρανία μέχρι που έχασε την αυτοεκτίμησή της, βάσει της ανταγωνιστικότητας, με έναν αντίπαλο που δεν ήταν δυνατόν να φτάσει.

Καθιστώντας καλή την κατάστασή της ως φαβορί, η Αγγλία φτάνει έτσι στο προτελευταίο βήμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τρίτη φορά στην ιστορία της, προσπαθώντας να διορθώσει μια ιστορική ανωμαλία.

Ούτε το 1968 ούτε το 1996 κατάφερε να περάσει από εκεί. Είναι η μόνη μεγάλη ομάδα που δεν σήκωσε ποτέ το Ευρωπαϊκό σκήπτρο.

Το ότι δεν έχει παίξει ούτε έναν τελικό, είναι έντονο κενό στα ρεκόρ της που θα προσπαθήσει να διορθώσει την Τετάρτη απέναντι στην ενθουσιώδη Δανία στο Γουέμπλει…

(Στη φωτογραφία, ρωμαϊκή αποτύπωση του Χάρι Κέιν, από τη σελίδα της Εθνικής Αγγλίας στο Facebook).

Κι αυτά:

-Κοινό σημείο και για τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά του Euro 2020, είναι ότι έπαιξαν και τα τρία παιχνίδια του ομίλου τους στην χώρα τους. Το πλεονέκτημα έδρας είναι μεγαλύτερο για την Αγγλία, που ταξίδεψε λιγότερο απ' όλους, πέραν του ότι συνεχίζεται ως απόλυτo...

-Το ξέσπασμα της Αγγλίας στο μοναδικό αγώνα του τουρνουά που έπαιξε μακριά, το είδαμε γοητευμένοι. Έβγαλε τις καλύτερες συνταγές, με το να  το σιγοβράζει το μενού του αγώνα και να το τελειώνει με ισχυρή θερμοπληξία τη σωστή στιγμή για να το αφήσει έτοιμο για σερβίρισμα! Η Ουκρανία προσπάθησε να ελέγξει τη θερμοκρασία των Άγγλων και, όταν ήθελε να την αγγίξει, ήταν αυτή που έκαψε.

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος προπονητής ανδρών της Εθνικής Αγγλίας, όταν πρόκειται να κερδίσει τέσσερα νοκ άουτ παιχνίδια σε μεγάλα τουρνουά. Respect.

Η Αγγλία είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Euro που ξεκίνησε την πορεία της με πέντε καθαρά φύλλα στη σειρά: 1-0 Κροατία, 0-0 Σκωτία, 1-0 Τσεχία, 2-0 Γερμανία, 4-0 Ουκρανία.

-Η Ιταλία έχει νικήσει τη νούμερο «Ένα» βαθμολογημένη ομάδα στον κόσμο, το Βέλγιο. Αβαντάζ, για τίτλο!

Όταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε την Ιταλία, ήταν στο χαμηλότερο σημείο της βαθμολογίας FIFA και μόλις απέτυχε να προκριθεί στο Μουντιάλ. Είναι πλέον αήττητη σε 32 παιχνίδια και στα ημιτελικά του Euro 2020.

Ο Ντοναρούμα εξακολουθεί να μην έχει δεχτεί ποτέ περισσότερα από ένα γκολ σε παιχνίδι με την Εθνική Ιταλίας, εδώ και πέντε χρόνια.

-Για το ταλέντο του Πέδρι , έχουμε αφιερώσει αρκετά άρθρα και σημειώσεις. Ο Πέδρι έχει καλύψει την μεγαλύτερη απόσταση από κάθε άλλο παίκτη στο Euro 2020. Μην ξεχνάμε, είναι μόνο 18 ετών ο μέσος της Μπαρτσελόνα.

-Η Δανία είχε ήδη επτά διαφορετικούς σκόρερ γκολ στο Euro 2020.

-Ο Πάτρικ Σικ μπορεί να είναι περήφανος για το ρεκόρ του στο Euro 2020. Σκόραρε πέντε φορές σε τέσσερα από τα πέντε ματς της Τσεχίας εκτός από το ματς με την Αγγλία. Πέτυχε όμως δύο επί της Σκωτίας.

-Ο Λίο Μέσι  σκίζει στο Copa America. Τέσσερα γκολ, τέσσερις ασίστ. Έχει σκοράρει επίσης με περισσότερα ελεύθερα φάουλ μόνος του στο Copa America από όλο το Euro 2020 (σκορ 2-0).  Επιπλέον έχει σκοράρει 58 φορές με «απευθείας» στην καριέρα του για ομάδα και εθνική, σπάζοντας το 57 του Κριστιάνο Ρονάλντο. To 76o γκολ στην καριέρα του Μέσι με την Αργεντινή είναι ένα πίσω από το ρεκόρ του Πελέ για τα περισσότερα γκολ από έναν νοτιοαμερικανό παίκτη σε διεθνείς διοργανώσεις. Το ρεκόρ "φορτώνει"..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News