Το «Ελκυστικό», το «Συναρπαστικό», το «Εκπληκτικό» Euro 2020!

Απόψεις
Το «Ελκυστικό», το «Συναρπαστικό», το «Εκπληκτικό» Euro 2020!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πολλούς λόγους το Euro 2020 τραβάει σαν μαγνήτης, όταν οι Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης μένουν έξω, ομάδες έκπληξη προχωρούν, τα γκολ είναι σε αφθονία και μαγευτικά, οι κερκίδες δεν είναι πια άψυχες και οι οικογένειες κάνουν ρεκόρ… Και όχι μόνο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Euro 2020, είναι ελκυστικό, προσφέροντας στιγμές που θα κρατήσουν πολύ στη μνήμη των φιλάθλων. Αναμένονται ακόμη κι άλλα αξιοσημείωτα που θα συμβούν στο δρόμο για τον τελικό.

Όταν οι πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης βγαίνουν εκτός από τον πρώτο γύρο των νοκ άουτ, όπως συνέβη με την Γαλλία και την Πορτογαλία, χωρίς να βρουν αντίδοτα για την Ελβετία και το Βέλγιο αντίστοιχα, σίγουρα μας κράτησαν καθηλωμένους στις οθόνες.

Έχει σασπένς να βλέπεις την Ισπανία μέσα από κυνήγι της κριτικής να βάζει πέντε στη Σλοβακία και πέντε ακόμη πιο δραματικά εναντίον της Κροατίας στην παράταση. Αποτελεί ερώτημα αν θα δείξει ως υποσχόμενη τη συνέχειά της μετά τις απογοητεύσεις στο τελευταίο Euro στη Γαλλία και στα Μουντιάλ της Ρωσίας και της Βραζιλίας…   Έχοντας απογοητευτεί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία και στα Παγκόσμια Κύπελλα στη Ρωσία και τη Βραζιλία , είναι καιρός η Ισπανία να φαίνεται ξανά υποσχόμενη.

Η ιστορία που έγραψε  Πάτρικ Σικ με μια εκπληκτική επίθεση από 45 μέτρα και 44 εκατοστά εναντίον της Σκωτίας ήταν η κορωνίδα από μια σειρά εξαίσιων γκολ στη διοργάνωση.

Σημαντική η επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες μετά από ένα χρόνο άψυχων σταδίων. Η φλόγα φάνηκε στη Κοπεγχάγη και στη Βουδαπέστη που θύμισαν με την πληρότητά των σταδίων τους πόσο πιο διασκεδαστικό ποδόσφαιρο για την κοινωνία των ανθρώπων.

Το θαυμάσιο σκίτσο της εικόνας από το Video της FAI TV, στo Youtube, τα λέει όλα

Δύο από τις μέρες με τα υψηλότερα σκορ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έγινα τώρα ενώ τα 14 της Δευτέρας ήταν το τα πιο νωπά. Έχουν ήδη επιτευχθεί περισσότερα γκολ φέτος από ό, τι στο σύνολο του Euro 2016. Σε 42 παιχνίδια υπήρξαν 118 γκολ και μόνο δύο 0-0, αυτά που στο Ισπανία - Σουηδία και Αγγλία –Σκωτίας.

Με πέντε γκολ στο όνομά του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβηκε στα διαγράμματα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 14 γκολ. Επιπλέον, τα 20 του σε Euro και Μουντιάλ τον καθιστούν τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ σε αυτά τα δύο τουρνουά σε συνδυασμό ότι ισοφάρισε τον Αλί Νταεϊ με 109 γκολ ως κάτοχος ρεκόρ του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Οι Φεντερίκο και Ενρίκο Κιέζα έγιναν οι πρώτοι πατέρας και γιος - οποιασδήποτε εθνικότητας - που έχουν σημειώσει γκολ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο πατέρας το έκανε το 1996 και ο γιος τώρα, 25 χρόνια αργότερα. Επιπλέον, οι Αζάρ και Έντεν Τοργκάν  συμμετέχουν σε μια μυθική λίστα αδελφών - μαζί με τους Λάουντρουπς και τους Ντε Μπουρς - έχοντας παίξει μαζί για την εθνική τους ομάδα.

Ουγγαρία, η Ελβετία, η Τσεχία και ακόμη και η Ουκρανία τα πήγαν καλά μέχρι στιγμής, με τις τρεις τελευταίες να φτάνουν στον προημιτελικό.

Μετά από 44 παιχνίδια δεν υπήρξε γκρίνια για τη διαιτησία. Μόνο η απόδοση του Αντόνιο Ματέου Λαόθ στο Γαλλία-Πορτογαλία, δίνοντας τρία πέναλτι, ανέβασε τα φρύδια. Ακόμα και τότε, με δύο από τις ποινές σαφείς, δεν υπήρχαν πάρα πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη συνολική του απόδοση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News