Επιμένει ο Σαουθγκέιτ: «Θα με πονάει πάντα…»!

Απόψεις
Επιμένει ο Σαουθγκέιτ: «Θα με πονάει πάντα…»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το χαμένο πέναλτι του 1996 του έχει "στοιχειώσει"! -Μοναδική ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο η Αγγλία βλέπει ο Άλαν Σίρερ, ενώ ο Τόνι Άνταμς, βλέπει ως «εξαργύρωση» τη νίκη πρόκριση για το χαμένο πέναλτι του παλιού συμπαίκτη του και νυν τεχνικού ηγέτη

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε ότι το καθοριστικό πέναλτι που έχασε ως ποδοσφαιριστής απέναντι στους Γερμανούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1996, «θα πονάει πάντα» παρά το γεγονός ότι η Αγγλία υπό την τεχνική του καθοδήγηση, κέρδισε τώρα τη Γερμανία και πέρασε στους «16» του Euro 2020.

Ο προπονητής της Αγγλίας είχε χάσει το καθοριστικό πέναλτι στον ημιτελικό του1996 στο Γουέμπλεϊ, επιμένοντας ότι ο πόνος δεν έχει εξαφανιστεί.

«Αλλά αυτό που θα είναι υπέροχο» είπε ο 50χρονος προπονητής στο BBC «είναι να δώσουμε στους ανθρώπους μια άλλη μέρα να θυμόμαστε και τώρα πρέπει να το κάνουμε στη Ρώμη».

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τώρα την Ουκρανία στον προημιτελικό στην ιταλική πρωτεύουσα το Σάββατο, με τον νικητή της σύγκρουσης να παίζει με μία από τη Δανία ή την Τσεχία, πίσω στο Γουέμπλεϊ. Ο τελικός του τουρνουά θα γίνει επίσης στο γήπεδο βορειοδυτικά Λονδίνου και ο Άλαν Σίρερ, ο οποίος ήταν συμπαίκτης της Σαουθγκέιτ στην ομάδα του 96 και τερμάτισε ως κορυφαίος σκόρερ της Αγγλίας, πιστεύει ότι τα «τρία λιοντάρια» δεν θα έχουνι ποτέ καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουν το Euro από αυτήν την ευκαιρία που έχουν τώρα, δείχνοντας τα ματς στο Γουέμπλεϊ.

Ωστόσο, ο Τόνι Άνταμς, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της Αγγλίας στο ματς του 1996 εναντίον της Γερμανίας, έγραψε στο Twitter ότι ο πρώην κεντρικός συνεργάτης του, Σαουθγκέιτ, πέτυχε «εξαργύρωση» για την απογοήτευσή του από το χαμένο πέναλτι, πριν από 25 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News