Στέλιος Μαλτεζάκης

Γερμανία: Άξιζε να αποκλειστεί - Το άδοξο τέλος του Λεβ

Σκληρή κριτική μετά τη μεγάλη ήττα της από την Αγγλία και τον αποκλεισμό της, αλλά και το τέλος εποχής για τον προπονητή της Γιόαχιμ Λεβ - «Τραγικό πρόσωπο ο Μίλερ» - Η επόμενη μέρα

Η γερμανική ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης tageschau.de παρατηρεί, σύμφωνα με το Dw.com: «Η 15χρονη περίοδος του Γιόαχιμ Λεβ στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή τελείωσε στον δεύτερο γύρο του Euro 2020. Αν και ο Λεβ προσπάθησε να δοκιμάσει μια νέα τακτική στο παιχνίδι, στο τέλος επικράτησε η Αγγλία με μια απόδοση στα όρια της ψυχρολουσίας».

Σxoλιάζοντας το Spiegel σημειώνει: «Η εθνική ομάδα άξιζε να αποκλειστεί από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η εποχή Λεβ τελείωσε άδοξα. Γι’ αυτό ευθύνεται εν μέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής. Την κληρονομιά του θα συνεχίσει ο Χάνσι Φλικ».

Για την επόμενη μέρα το Spiegel παρατηρεί:

«Όποιος πιστεύει ότι η αλλαγή στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή θα λύσει όλα τα προβλήματα, πρέπει να κοιτάξει απλώς στο μέλλον. Ο Φλικ δεν μπορεί να κάνει τα πάντα από το τίποτα και πιθανότατα θα πάρει χρόνια μέχρι να ξανάρθει η χαρά από μια πρόκριση σε μεγάλο αθλητικό γεγονός. Έχουν παρέλθει οι μέρες που οι Γερμανοί θεωρούσαν δεδομένο ότι η ομάδα τους θα φτάσει στους ημιτελικούς. Χάρη στον Γιόαχιμ Λεβ έπαιξαν τόσο επιτυχημένα. Αλλά και σε αυτόν οφείλεται ότι δεν έπαιξαν καλά σήμερα».

«Τραγικό πρόσωπο ο Μίλερ»

Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό δίκτυo n-tv εστιάζει και στο άλλο «τραγικό πρόσωπο» του αγώνα, όπως χαρακτηρίζει, τον Τόμας Μίλερ, η επιστροφή του οποίου δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο Μίλερ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση με την Αγγλία. Το n-tv παρατηρεί:

«Οι προσδοκίες από την επιστροφή του ήταν μεγάλες, πιθανώς πάρα πολύ μεγάλες, αλλά στο ματς εναντίον της Αγγλίας δεν μπόρεσε να τις ικανοποιήσει. Φυσικά αυτό δεν οφειλόταν μόνο στον Μίλερ, αλλά και στο ό,τι ένα τόσο περίπλοκο παιχνίδι δεν μπορούσε να καθοριστεί με μια μόνο φάση».

Σε ανταπόκριση από την Αγγλία ο ρεπόρτερ του n-tv κάνει λόγο για «ιστορική μέρα για το βρετανικό ποδόσφαιρο (…) Την ώρα που η Εθνική Γερμανίας επιστρέφει στο σπίτι της, οι Άγγλοι βρίσκονται σε φρενίτιδα: Για πρώτη φορά από το 1975, τα ‘Τρία Λιοντάρια’ κατάφεραν να νικήσουν τη Γερμανία».

Πηγές Spiegel – Dw.com Φωτογραφική σύνθεση εικόνας Youtube

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια