Ιταλία: Οι νίκες "χτίζουν" την αυτοπεποίθηση

Απόψεις
Ιταλία: Οι νίκες "χτίζουν" την αυτοπεποίθηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διαρκείς νίκες του Μαντσίνι που έσπασαν τα κοντέρ επί... ομάδων που "υποτιμούν" κάποιοι σχολιαστές, είναι εκείνεις που έβγαλαν το μέταλο της Εθνικής ομάδας των Ιταλών - 11+1 Euro "σφηνάκια"

Ανάμικτο το ξεκίνημα για τα μεγάλα ονόματα στο Euro 2020. Η Ιταλία έκανε την τέλεια εκκίνηση, η Ισπανία περιμένει ακόμα την πρώτη νίκη της, η Γαλλία συγκρατήθηκε εκπληκτικά από την Ουγγαρία και ακόμη και η Γερμανία έχασε το πρώτο της παιχνίδι. Αυτά παρηγορούν τους Άγγλους που περιμένουν την πρόκρισή τους, με το ερωτηματικό της απόδοσης του Κέιν, που καίει (λόγω φημών μεταγραφής του;). Η Ιταλία και το Βέλγιο είναι τα μόνα φαβορί που δείχνουν συνεπή φόρμα μέχρι στιγμής.

Για την Ιταλία τι να πεις; Είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Euro που κερδίζει κάθε παιχνίδι στη φάση των ομίλων, χωρίς να παραχωρήσουν ούτε ένα γκολ

Η Ιταλία έχει να κερδίσει ένα μεγάλο τρόπαιο από το 2006, όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο επί γερμανικού εδάφους, αλλά τώρα μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της, θεωρείται από πολλούς ως φαβορί για την κούπα μαζί με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία.

Το κερασάκι που έβαλε στην τούρτα της ομάδας του ο Μαντσίνι, με τις οκτώ αλλαγές στο ματς με την Ουαλία, ήταν πολύ ακριβό. Τόση αυτοπεποίθηση, τόση πίστη! Ναι και σε αφθονία.

Γιατί είναι μίζερη η σκέψη των επικριτών της ότι νικά σερί υποδεέστερες ομάδες. Αν το σκεφτούν καλά, θα δουν ότι αυτό το επίτευγμα έχτισε την αυτοπεποίθηση των «Ατζούρι», από την τελευταία τους ήττα τον Σεπτέμβριο του 2018 εναντίον της Πορτογαλίας. Νίκησε δυο φορές την Ελλάδα, που πήρε ισοπαλία στην Ισπανία με την τελευταία να μην κερδίζει ούτε την Πολωνία, η οποία ηττήθηκε 2-0 από την Ιταλία τον Νοέμβριο στο Nations League.

Οι Ιταλοί κράτησαν 11 καθαρά φύλλα στα 11 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 απέτυχαν να νικήσουν την Ουγγαρία , ενώ η Ισπανία δεν μπόρεσε να χτυπήσει τη Σουηδία….

 -Επειδή έχει γίνει λόγος. Η UEFA είπε ότι δεν θα τιμωρήσει τη Γερμανία ή τον Νόιερ που φορούσε περιβραχιόνιο με ουράνιο τόξο  Η έρευνά της κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περιβραχιόνιο είναι "σύμβολο της διαφορετικότητας" και όχι πολιτικό σύμβολο.

Λεβαντόφκι δεν είναι ο ίδιος παίκτης σε μεγάλα τουρνουά για την Πολωνία, παρότι πρώτος σκόρερ της με 66 γκολ. Σε 12 αγώνες Μουντιάλ και Euro, κατάφερε να σκοράρει μόνο δύο φορές: ένα εναντίον της Πορτογαλίας στο Euro 2016 και ένα άλλο εναντίον της Ελλάδας στο Euro 2012, σε συνολικά 35 βολές στην εστία.

-Μεγάλη κίνηση: Ο τερματοφύλακας Σαλβατόρε Σιρίγκου μπήκε αλλαγή στο 89ο λεπτό στο ματς της Ιταλίας με την Ουαλία. Το 1990 ο Ρομπέρτο Μαντσίνι οδηγήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό και φροντίζει να μην βιώσει το ίδιο συναίσθημα κανένας από τους παίκτες του.

Η Ιταλία είναι η πρώτη ανδρική ομάδα στην ιστορία του Euro που κερδίζει κάθε παιχνίδι στη φάση των ομίλων, χωρίς να δεχτεί γκολ. Αλλιώς: Η Ιταλία έχει περάσει τα 1.000 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ σε όλους τις διοργανώσεις (χωρίς να παίζει κατενάτσιο).

Ρομπέρτο Μαντσίνι μόλις έφτασε το ρεκόρ της εθνικής Ιταλίας πρώτη φορά από τον Βιτόριο Πότζο τη δεκαετία του ’30… Από τις 24 Νοεμβρίου 1935 έως τις 20 Ιουλίου 1939 κατάκτησε τρεις μεγάλες διοργανώσεις: το Διεθνές Κύπελλο (International Cup), τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1938, σημειώνοντας 24 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Μονόπαντα. Τα τελευταία 11 ματς της Ιταλίας: 2-0 Εσθονία, 2-0 Πολωνία, 2-0 Βοσνία, 2-0 Βόρεια Ιρλανδία, 2-0 Βουλγαρία, 2-0 Λιθουανία, 7-0 Σαν Μαρίνο, 4-0 Τσεχία, 3-0 Τουρκία, 3-0 Ελβετία, 1-0 Ουαλία.

- Ο πρώτος άνθρωπος: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει περισσότερους ακολούθους στο Instagram (300.000) από κάθε ομάδα της Premier League (150.000). Μερικοί αποδίδουν την έκταση, στα κορίτσια

.

-Ο Γκάρεθ Μπέιλ επιμένει ότι υπάρχουν εξωγήινοι, καλώντας τον κόσμο από το Sky Sports, να το ψάξει περισσότερο:  «Υπάρχουν αποδείξεις παντού και πρέπει να το ψάξουν όλοι. Ψάχνω χρόνια για αυτό το ζήτημα και το εξερευνάω, ωστόσο υπάρχει πολύ ψεύτικο υλικό. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει δημοσιοποιήσει αρκετές εικόνες. Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία! Είναι δύσκολο, το να είναι όλα ψεύτικα».:

-Αξιόλογη η κίνηση ποδοσφαιρικής αναγνώρισης από την Ολλανδία πριν το χτεσινό ματς στον αρχισκόρερ της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Πάντεφ απονέμοντάς του εξατομικευμένη φανέλα με το νούμερο 122 (όσες και οι συμμετοχές του) στον τελευταίο αγώνα για τη χώρα του.

-Ποδόσφαιρο σημαίνει Σεβασμός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News