Ο όμιλος των τριών φαβορί και η απειλή του "θανάτου"

Απόψεις
Ο όμιλος των τριών φαβορί και η απειλή του "θανάτου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία με την αξιοσέβαστη Ουγγαρία και ο φόβος για την τρίτη θέση– Όποια κερδίσει στο Γαλλία-Γερμανία μπορεί να μετρήσει «εξάποντο» - Η ποιότητα και το βάθος της Πορτογαλίας

 Σαν ημιτελική φάση θα μπορούσε να μοιάζει πρεμιέρα του έκτου ομίλου στο Euro 2020. Δυο ματς που μπορούν να συναρπάσουν. Το Ουγγαρία - Πορτογαλία για το πρώτο δείγμα της πρωταθλήτριας παρέας του Φερνάντο Σάντος και του Ρονάλντο και το Γαλλία - Γερμανία, ικανό από μόνο του, να αυξήσει κατακόρυφα τον δείκτη του ανταγωνισμού στη διοργάνωση.

Μπορεί ο Αντόνιο Ρούντιγκερ να παραδέχεται ότι η Γερμανία θα πρέπει να παίξει (και) «λίγο βρώμικα» για να αντιμετωπίσει τον Κίλιαν Μπαπέ και τη Γαλλία και ότι είναι νωρίς να απαντήσει με ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά το μόνο που έχει ολοκληρωμένη βάση είναι ότι θέλει προσοχή  σε ένα τόσο σκληρό όμιλο με την Πορτογαλία και την Ουγγαρία (τους άλλους δύο αντιπάλους της), μαζί με τους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίοι θεωρούνται από πολλούς ως φαβορί.

Η Γαλλία διαθέτει πολλά επιθετικά ταλέντα, όπως ο Κίλιαν Μπαμπέ, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Ολιβίε Γκιρού, αλλά και η Γερμανία είναι πάντα "μηχανή", ικανή για τα πάντα, όσο κι αν οι συνθήκες του αγώνα απαιτούν να δείξει μεγάλη προσοχή στην άμυνά της. Ισχυρή άμυνα με συνεκτικότητα διαθέτει και η Γαλλία και είναι δύσκολο να δούμε από πού θα προκύψουν τα λάθη, εάν υπάρξουν, και ως εκ τούτου η Γερμανία πρέπει να παίξει καλά.

Με τρεις ομάδες «βαρέων βαρών» σε έναν όμιλο, υπάρχει ο φόβος στο ποια θα χάσει. Η παρουσία της Ουγγαρίας είναι πιθανό να εξασφαλίσει ότι και οι τρεις, Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία θα λάβουν από αυτήν τουλάχιστον τρεις βαθμούς, κάτι που θα βοηθούσε όποια πάει τρίτη, στο να είναι μία από τις καλύτερες θέσεις στο φάσμα των ομίλων...

Ωστόσο, η νίκη ενάντια σε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του γκρουπ θα μπορούσε να είναι κρίσιμη. Είναι δύσκολο να μην υπάρξει σεβασμός προς την Ουγγαρία, αλλά ο νικητής στο Γαλλία εναντίον  Γερμανίας θα έχει σχεδόν καλύψει το 75% του δρόμου σε έξι πόντους, χωρίς να έχει σημασία ο φόβος της τρίτης θέσης.

Πορτογαλία: Ποιότητα, βάθος και οι βλέψεις του Ρονάλντο

Πορτογαλία, ίσως μαζί με τη Γαλλία, έχει μια από τις ομάδες με πραγματική ποιότητα και βάθος σε όλο το γήπεδο, στο Euro 2020.

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί σημείο αναφοράς ανεξάρτητα από το χαμένο στόχο της σεζόν με τη Γιουβέντους, καθώς το ταλέντο του ξεπερνά κατά πολύ τον προπονητή της...

Ο Ρούμπεν Ντίας ανακηρύχθηκε Παίκτης της Σεζόν της Premier League, αφού έπαιξε τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση  του τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μπρούνο Φερνάντες ήταν ένας ακόμη υποψήφιος για βραβείο μετά από μια εξαιρετική χρονιά στο Όλντ Τράφορντ.

Εκτός από αυτούς, έχει τον Μπερνάντο Σίλβα της Σίτι, τον Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο Μαδρίτης και έναν αριθμό άλλων παικτών που θα μπορούσαν να δείξουν την κλάση τους και να συνεισφέρουν ως βασικοί.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βλέπει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  ως ευκαιρία να επιτύχει δύο πράγματα.

Πρώτον, θα θελήσει να σπάσει επιτέλους το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ με 109 διεθνή γκολ, το οποίο επί του παρόντος είναι πέντε πίσω. Εάν πρόκειται να το καταφέρει, αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ότι η Πορτογαλία θα παραμείνει στη διοργάνωση μέχρι το τελευταίο στάδιο τουλάχιστον.

Η κατάκτηση ενός άλλου Euro με την εθνική του ομάδα θα έδινε στους φιλάθλους του Κριστιάνο Ρονάλντο ακόμη περισσότερα εφόδια για να διασκεδάσουν έναντι των υποστηρικτών του Λιονέλ Μέσι.

Το θετικό τεστ COVID-19 του Ζοάο Κανσέλο ήρθε ως κακή είδηση ​​για την Πορτογαλία . Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι αντικαταστάθηκε από τον Ντιόγκο Ντάλοτ, ο οποίος πέρασε την περίοδο 2020/21 ως δανεικός στη Μίλαν.

Ο Κανσέλο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στη θέση του και αφήνει ένα κενό που θα είναι δύσκολο να αναπληρωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News