Οι δομικές αλλαγές που "παίζονται" αυτό το μήνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόψεις
Οι δομικές αλλαγές που "παίζονται" αυτό το μήνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αν" που λέει κι ο ποιητής, το... σύστημα υπακούσει τις εντολές της FIFA και τις UEFA και δεν βρει τις πονηρές εναλλακτικές που συνηθίζει επί δεκαετίες να ξεγλιστρήσει από τα καυτά και ουσιώδη, για να κρατάει εξωθεσμικά τον έλεγχο

Θα γίνουν οι αλλαγές που ζητάνε FIFA και UEFA με "ναυαρχίδα" την ολιστική μελέτη; Θα μπει η ΕΠΟ κάτω από τις «δέκα αρχές καλής διακυβέρνησης»; Θα αλλάξει το σύστημα που βαλτώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτά και άλλα ερωτήματα είναι σε ερωτηματικό, λόγω προϊστορίας των Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων, που χρόνια τώρα υπόσχονται αλλά κάνουν τα δικά τους.

Το πρώτο δείγμα θα φανεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 16 του μήνα. Θα δείξει το αποτέλεσμα για την έγκριση των αλλαγών που απαιτούν οι διεθνείς οργανισμοί και η κυβέρνηση και θα τεθούν προς ψήφιση στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Όπως έχουμε γράψει ξανά το κείμενο των προτάσεων της ΕΕ για αυτά το καταστατικό έχει σταλεί στην Ελβετία. Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή η πίεση είναι ζωτικής έντασης, οι εκτελεστικοί και οι ψηφοφόροι δεν έχουν άλλη λύση και θα δώσουν 51 ψήφους. Ο Ζαγοράκης φαίνεται να έχει κάνει πειστική δουλειά με τους αξιωματούχους των υπερκείμενων αρχών. Αλλά, να δούμε στην εφαρμογή…

Τί θέλουν χονδρικά FIFA και UEFA;

 Η ΕΕ  να εκπονεί στρατηγική και τα επιχειρησιακά καθήκοντα και η λειτουργία της ΕΠΟ να είναι αποκλειστική ευθύνη Διευθύνοντος Συμβούλου. Να θεσπισθεί τεχνικός διευθυντής με ενισχυμένες αρμοδιότητες και η ΚΕΔ να είναι ανεξάρτητη.

Διεύρυνση της εκλογικής βάσης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει περισσότερες ψήφους,  να  ενταχθούν νέα μέλη, όπως εκπρόσωποι προπονητών, ποδοσφαίρου γυναικών, διαιτητών κ.α. Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης να διεξάγει τις εκλογές αντί της Εφορευτικής Επιτροπής και οι εκλογές να γίνονται τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν ξεκινήσουν.

Τα μέλη της ΕΕ να μην είναι και πρόεδροι ΕΠΣ. Να αυξηθεί η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και οι αποφάσεις που το αφορούν να τις παίρνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 25 μήνα, θα τεθεί για τις ΕΠΣ προς ψήφιση Κώδικας Καλής Διακυβέρνησης για το Περιφερειακό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο εκπονημένος από ΕΠΟ και κανονισμός για την ακύρωση συνδρομών των διαιτητών στις ΕΠΣ (απόφαση ΚΕΔ).

Για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ζητείται αύξηση των εκπροσώπων SL2-FL στη ΓΣ, μέσω εκλογών στη Λίγκα, συμβατική Ρύθμιση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων με ΕΠΟ και μοντέλο Διακυβέρνησης των Λιγκών με Διευθύνοντα Σύμβουλο και κεντρική Διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Superleague...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News