Η αφρικανική τρέλα των ποδοσφαιριστών να αλλάζουν ηλικία και όνομα!

Απόψεις
Η αφρικανική τρέλα των ποδοσφαιριστών να αλλάζουν ηλικία και όνομα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως λέμε... γεννήθηκε το 1990, ενώ η μαμά του πέθανε το 1985! Η περίπτωση του κογκολέζου επιθετικού της Στουγκάρδης Σιλάς Ουαμανγκιτουκά χρεώνεται στον μάνατζερ του. Ο ρόλος του Ντρεοσί για τον Παναθηναϊκό! Ο παικταράς έκανε το Unfair της χρονιάς τον περασμένο Δεκέμβριο...

Το φαινόμενο να αλλάζουν τις ηλικίες τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από Αφρικανικές χώρες είναι παλιό και σύνηθες! Το είχαμε βιώσει και εδώ με έναν σταρ της επίθεσης, που ωστόσο, όσο κι αν μεγάλωνε σε ηλικία, συμπεριφερόταν στο γήπεδο ακόμη πιος νέος...

Τώρα προκαλεί εντύπωση που ο κορυφαίος σκόρερ της Στουτγάρδης Σιλάς Ουαμανγκιτουκά αποκάλυψε ότι το όνομα και την ηλικία του άλλαξε ένας πρώην μάνατζερ όταν ήταν έφηβος. Ο Κονγκολέζος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός μέσος είπε ότι ήταν θύμα δόλιων πρακτικών από τον πρώην μάνατζερ του και ότι το Ουαμανγκιτουκά δεν είναι το πραγματικό του όνομα που είναι Μβουμπά Κατόμπα. Είναι 22 ετών και όχι 21 ετών.

Πριν από τρία χρόνια, ο μάνταζερ του Μβουμπά επέτρεψε στον τότε 19χρονο παίκτη να ζήσει μαζί του στο Παρίσι και, σύμφωνα με τον Σιλάς, άλλαξε εκεί το όνομα και την ημερομηνία γέννησής του. Ο παίκτης εντάχθηκε στη Στουτγκάρδη το 2019 από τη γαλλική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας Paris FC.

Η Στουτγκάρδη πιστεύει ότι ο πράκτορας άλλαξε την ταυτότητα του Μβουμπά για να τον βοηθήσει να σπάσει τους δεσμούς του με τον παλιό του σύλλογο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και επίσης να αυξήσει την εξάρτηση του νεαρού παίκτη.

Δεν είναι όμως πρωτάκουστο. Εδώ και χρόνια έχουμε ακούσει ότι ότι.... ένας παίκτης από την Αφρική, γεννήθηκε το 1990, ενώ η μαμά του πέθανε το 1985. Πραγματικά τόπος των πολλών θαυμάτων, που δελεάζει τους πονηρούς μάνατζερς.

Με βάση το ρεπορτάζ της «L’ Equipe», υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Ντρεοσί (που ήθελε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό), είχε επικοινωνία με τον Μάξ Μόκεϊ Νζα, τότε υπεύθυνο της κογκολέζικης MK, στην οποία έπαιζε ο Κατόμπα. Ο Ντρεοσί και η διοίκηση της Paris FC φέρονται να πλήρωσαν τον Κογκολέζο παράγοντα για να εξασφαλίσουν τη σιωπή του σε αυτή τη μεταβολή…

Ο Ντρεοσί είχε μιλήσει στη γαλλική εφημερίδα και είχε διαψεύσει τις φήμες περί δωροδοκίας, εξηγώντας πως όλα τα χαρτιά που έλαβε από την κογκολέζικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου, επιβεβαίωναν τα στοιχεία που είχε. Επομένως, εάν υπάρχει το οποιοδήποτε λάθος, αυτό αφορά το Κογκό και όχι εκείνον ή την Paris FC.

"Κάνουμε αυτήν την υπόθεση δημόσια για να υπογραμμίσουμε ότι προχωρούμε με διαφανή τρόπο", τόνισαν από την Στουγκάρδη...

Ανεξάρτητα από αυτό, Σιλάς Ουαμανγκιτουκά, όπως τον ξέρουμε, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο παιχνίδι της Βέρντερ Βρέμης με την Στουτγκάρδη, έκλεψε την μπάλα και πριν την στείλει στα δίχτυα, περίμενε κάποιον παίκτη των γηπεδούχων να κυνηγήσει τη φάση.

Κίνηση που προκάλεσε την οργή τόσο των ποδοσφαιριστών της Βέρντερ όσο και του φίλαθλου κόσμου, όταν, μετά από μία ασυνεννοησία του γκολκίπερ της Βέρντερ με τον αμυντικό του, ο Ουαμανγκιτουκά βγήκε μόνος του στην αντίπαλη εστία.

Αντί να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, προτίμησε να φτάσει μέχρι τη γραμμή του τέρματος ώστε να περιμένει κάποιον παίκτη της Βέρντερ να κυνηγήσει τη φάση και στη συνέχεια να σκοράρει.

Τρέχα... γύρευε!

Πηγή φωτογραφίας: youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News