ΟΦΗ: Το όραμα του Νιόπλια ανοίγει νέους ορίζοντες

Απόψεις
ΟΦΗ: Το όραμα του Νιόπλια ανοίγει νέους ορίζοντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του εξαιρετικά ώριμου και έμπειρου προπονητή, φέρνουν σε πρώτο πλάνο τις ποδοσφαιρικές προσδοκίες, για έναν ΟΦΗ πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα και ένα "Γεντί Κουλέ" υπερήφανο. Σε σωστή κατεύθυνση και άλλες κινήσεις

Οι δηλώσεις του Νιόπλια στην αυλαία της σεζόν, είναι δυναμικές "διακηρύξεις" για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ. Όλες προς τη σωστή κατεύθυνση, ως απόσταγμα της εμπειρίας που ξεπεράσθηκε.

Η παρουσία του μοιάζει καταλυτική για τον ευκρινή ορίζοντα της ομάδας, με πρώτο δείγμα τον προσανατολισμό και την αναζωογόνησή της στην αποστολή σωτηρίας στα πλέι άουτ.

Οι δηλώσεις του μετά τον Παναιτωλικό ανέβασαν το φρόνημα της ομάδας και του κόσμου της, για τη σαφήνεια και την στόχευσή τους στο αύριο. Το ρόστερ παύει να είναι θολό τοπίο, με το επιχειρούμενο ξεκαθάρισμα που ανέφερε και τις μεταγραφές ουσίας, που θα χτίζουν την ομάδα που θα μπορέσει να υλοποιήσει ποδοσφαιρικά όνειρα, ανεβάζοντας το επίπεδο που αξίζει να κινείται προς τα πάνω ο ΟΦΗ.

Η μεστή ποδοσφαιρική εμπειρία με τις απίστευτες παραστάσεις του πολύ διαβασμένου προπονητή, ανοίγει άλλους διαύλους με την ηγεσία της ΠΑΕ και διαμορφώνει μια ανώτερη κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μόνο μέσα από μια τέτοια αρμονία που θα επιχειρηθεί να αποτελέσει το χαρακτηριστικό του ΟΦΗ, μπορεί να έλθει η "συνέχεια" της ομάδας σε απόδοση και να λειτουργήσει το βαρόμετρο για τη θέση που αξίζει να έχει στο περιβάλλον της Superlegue.

Η σταθερότητα ήταν πάντα ο γράδος των επιτυχημένων σεζόν του ΟΦΗ και όχι μόνο επί Γκέραρντ.

Από τα λόγια του Νιόπλια, κρατάμε ως επίγραμμα όλη την ουσία των σκέψεων του: "Οραματίζομαι μια ομάδα που να είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Πρέπει να έχει μία αγωνιστική ταυτότητα και δεν πρέπει να έχουμε τα πάνω-κάτω".

Έχουμε να πούμε πολλά για έναν δημιουργικό ΟΦΗ που είναι μπροστά μας. Τόσα όσα είχαμε την ευτυχία να ξεδιπλώνουμε με τόση ευχαρίστηση, βιώνοντας από πολύ κοντά τις μέρες του Γκέραρντ, με πρωταγωνιστές τους σημερινούς ηγέτες του ΟΦΗ.

-Ακόμη και το λεπτό σημείο της θωράκισης του ΟΦΗ στα "μέσα και στα έξω", το δείγμα είναι δυνατό με την περίπτωση του Μηνά Λυσάνδρου.

-Βάσιμα αισιόδοξο γενικώς το μήνυμα, για τα αντανακλαστικά και τις προθέσεις της διοίκησης και του Μιχάλη Μπούση. Ίσως σήμερα ακουσθούν περισσότερα και σημαντικά.

-Καυτά είναι τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική της SL 2, με τον Εργοτέλη με νίκη του στη Νίκαια να τρελαίνεται από χαρά, με νίκη της Ξάνθης ως πρώτος, ή με νίκη του Λεβαδειακού ή ισοπαλία στο Ξάνθη - Λεβαδειακός, ως δεύτερος! Όπως και να έχει, τα παιδιά του Ταουσιάνη παίζουν ποδόσφαιρο και γράφουν ιστορία.

-Μπορούμε να μην υπολογίσουμε το χρώμα της πορείας του Ιωνικού από την έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το περιβόητο τρανταχτά τελευταίο του πέρασμα από τη Ρόδο και τον Διαγόρα; Εδώ, δεν μάσησαν ούτε οι στοιχηματικές στο Live...

-Το έχουν οι εξυγιαντικές διοικήσεις στην ΕΠΟ να απαξιώνουν τους τελικούς κυπέλλου. Αν ήθελαν κόσμο γιατί έμειναν απαθείς και δεν το έκανα θέμα ενώπιον των λοιμοξιολόγων. Τι νόημα έχει τώρα, να κάνουν δηλώσεις του στυλ "έπρεπε να γίνει με κόσμο", κατόπιν εορτής;

-Τι θα γίνει στην πράξη με την ολιστική μελέτη, μετά τη νωπή δυναμική στήριξης της UEFA στον Ζαγοράκη; Θα δούμε ανεξαρτησία της διαιτησίας με την ΕΠΟ, αποκομένη; Θα λειτουργήσει αυτόνομα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

-Ναι είναι να προκαλεί ρίγη συγκίνησης η άνοδος στην Α΄ Εθνική τη Κύπρου της ΠΑΕΕΚ, της ομάδας της κατεχόμενης από τους Τούρκους Κερύνειας. Για όσους έχουν περάσει από τις περιοχές αυτές, μπορούν να καταλάβουν περισσότερα για τη συγκίνηση.

-Τα λόγια του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει φορέσει και τη φανέλα της ομάδας, απηχούν το καθολικό συναίσθημα.

-Το 2018, ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, πέθανε σε πτώση ελικοπτέρου έξω από το γήπεδό τους. Ο γιος του Αϊγιαουάτ ανέλαβε το σύλλογο. Η νίκη στο FA Cup σήμαινε τα πάντα για εκείνον! Και το τρόπαιο FA Cup ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέστερ. Μιας πόλης που είναι δεν είναι μεγαλύτερη από το Ηράκλειο. Έχοντας και αποτυπώματα του άθλου επί Ρενιέρι!

-Εκπλητικοί αριθμοί: Ο Τελικός του Κυπέλλου FA του 1923, με τον πρώτο αγώνα ποοδοσφαίρου στο Γουέμπλει, είχε επίσημα 126.000 θεατές! Η εκτίμηση όμως της αστυνομίας ήταν 300.000! Οι φωτογραφίες της εποχής την επιβεβαιώνουν!

Οι Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ κέρδισαν το πρωτάθλημα της Σκωτίας χωρίς να χάσουν ούτε ένα παιχνίδι! Με 32 νίκες και 6 ισοπαλίες!

Φωτογραφία: Intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News