Ποια είναι η "νομοθετική βόμβα" που είπε ότι θα ρίξει ο Μπόρις Τζόνσον;

Απόψεις
Ποια είναι η "νομοθετική βόμβα" που είπε ότι θα ρίξει ο Μπόρις Τζόνσον;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα μπορούσε να κάνει ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας για να σταματήσει την ένταξη αγγλικών συλλόγων στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με όσα τόνισε στη τηλεσυνάντηση με τους ποδοσφαιρικούς φορείς;

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στις ποδοσφαιρικές αρχές ότι είναι διατεθειμένος να θεσπίσει νέα νομοθεσία για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σε συνάντηση του με την FA και την Premier League, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την «ακλόνητη υποστήριξή του» για τις προσπάθειές τους να μπλοκάρουν τους λεγόμενους "Big Six" του αγγλικού πρωταθλήματος να προχωρήσουν στη νέο αποσχιστική διοργάνωση.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε στην τηλεσυνάντηση ότι η κυβέρνηση πρέπει να «ρίξει μια νομοθετική βόμβα» για να αποτρέψει την πρόταση να προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί, ανέφεραν πηγές.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε τι θα κάνει, αλλά σύμφωνα με την Dailly Mail, αυτές είναι οι κινήσεις που λέγεται ότι σκέφτεται:

Θέσπιση νέας νομοθεσίας στον τομέα του δικαίου περί ανταγωνισμού για την καθιέρωση της «νομοθεσίας για τον αθλητισμό» που θα δηλώνει ότι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Λιγκ είναι αντιανταγωνιστικό καρτέλ και ως εκ τούτου παράνομο.·

Χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες δυνάμεις από το Brexit για να σταματήσει τους ξένους παίκτες να παίρνουν βίζες εργασίας και ταξιδιού, αποτρέποντας τα αστέρια του «Big 6» να ταξιδεύουν σε παιχνίδια Super League και να εμποδίσει την είσοδο νέων παικτών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να παρακρατήσει τη χρηματοδότηση και να σταματήσει την αστυνόμευση αγώνων, καθιστώντας τους σχεδόν αδύνατο να προχωρήσουν.

Επιβάλλοντας έναν «απροσδιόριστο» απροσδόκητο φόρο που ισοδυναμεί με το 100% των τηλεοπτικών εσόδων τους για την ένταξη ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Πιέζοντας στην Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών για να αποκλείσει το νέο πρωτάθλημα ωςπαράνομο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News