ΟΦΗ - Play Out: Δυνατή παρτίδα πόκερ για "τρεις"

Απόψεις
ΟΦΗ - Play Out: Δυνατή παρτίδα πόκερ για "τρεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη με Ατρόμητο όπως "καρέ του άσσου" - Έπονται δυο εκτός έδρας με την ΑΕΛ και την Λαμία που μπήκε 30άρα στο κλαμπ των "σίγουρων" με το διπλό στα Γιάννινα - Το DNA του ΟΦΗ δεν είναι αφηρημένη έννοια με Νιόπλια - CIES: Ο νεανικός ΟΦΗ!

Ότι παίρνεις είναι καλό, όπως είπε ο Νιόπλιας, μετά την ισοπαλία από τη Ριζούπολη, που μπορεί σε μια από τις εκδοχές της συνέχειας, ο πόντος να βγει χρυσός. Ήδη μετράει πολύτιμα.

Η συνέχεια όμως, βάσει της ελληνικής εμπειρίας, απαιτεί κατακόρυφα αυξημένη προσοχή, όχι μόνο από το διπλό της Λάρισας στο Περιστέρι, αλλά και... από τη νίκη του Βόλου επί του Παναιτωλικού...(Τα όργια από τους διαιτητές στο πρωτάθλημα της Superleague, ποτέ δεν είναι ασυνήθιστα. Θυμίσου τις Σέρρες)

Την Κυριακη η εκτίναξη δεν έγινε, όμως ο ΟΦΗ με την ισοπαλία στη Ριζούπολη, κρατά τον μοχλό στα χέρια του. Αλλά στη φάση αυτή των Play Out, μετά και το διπλό της ΑΕΛ, η συνέχεια των τεσσάρων αγωνιστικών, θα μοιάζει με μια σκληρή παρτίδα πόκερ για τρεις, έπειτα από το διπλό της Λαμίας στα Γιάννινα. (Σαν εκτίμηση μπορεί να αποβεί και θετικό).

Απόλυτο στην έδρα

Κάθε πόντος είναι πολύτιμο χαρτί και η ομάδα του Νιόπλια, μπήκε στο πνεύμα και στην ουσία του αποτελέσματος.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, αυτό που είχαμε επισημάνει πριν από την έναρξη του τουρνουά, ότι η βάση για τον ΟΦΗ είναι τα παιχνίδια στην έδρα του.

Ο μεγάλος στόχος από τη θέση που ανέβηκε ο ΟΦΗ, δεν είναι μόνο, η άμεση παραμονή, αλλά και η αποφυγή των μπαράζ, με την ΑΕΛ που «βροντάει» αγωνιστικά -εκτός αν πιστέψει ότι είναι Μπαρτσελόνα- να είναι η αντίπαλος και η γηπεδούχος στο ματς με τον ΟΦΗ.

Η νίκη λοιπόν με τον Ατρόμητο στο ματς που έρχεται στο "Γεντί Κουλέ", έχει διττό νόημα, γιατί η ομάδα του Περιστερίου, προβάλλει ρυθμιστής περισσότερο από την εντός έδρας ήττα της από τη Λάρισα. Με 29 βαθμούς δεν έχει "κλειδώσει" μαθηματικά την παραμονή και την προτελευταία αγωνιστική παίζει με τον άλλο ανταγωνιστή Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το αποτέλεσμα του προσεχούς αγώνα του ΟΦΗ, γίνεται αναμφισβήτητα βαρυσήμαντο, αφού θα έχει αμέσως μετά, δυο συνεχή εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΛ και τη Λαμία, πριν κλείσει με τον Παναιτωλικό στο "Γεντί Κουλέ".

Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα -Λαμία, έχει επίδραση στην όλη παρτίδα, αφού η Λαμία με 30 βαθμούς, αισθάνεται σίγουρη, και την προσεχή αγωνιστική περιμένει την ΑΕΛ πριν φιλοξενήσει απανωτά τον ΟΦΗ.

Το άλλο καλό για τον ΟΦΗ για τη συνέχεια είναι ότι χτίζει διαφορά με τον Παναιτωλικό και με τον χρυσό πόντο από την Ριζούπολη που κρατά αήττητη την πορεία του, οι παίκτες δεν έχουν βαρίδια του άγχους και μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο με καθαρό μυαλό για να τον κερδίσουν, με τις ορθόδοξες και ουσιαστικές οδηγίες του Νιόπλια.

Μην ξεχνάμε ότι η φράση για το "DNA" μιας ομάδας όπως ο ΟΦΗ, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, ειδικά τώρα με οδηγό τον Νιόπλια...

CIES: Ο ΟΦΗ στις ομάδες που δίνουν χρόνο συμμετοχής στους νέους

Σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι οι μέσοι όροι ηλικίας των ομάδων της Superleague με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα ματς πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός είναι… ο πιο νεανικός με 26.4 έτη, ο Παναιτωλικός με 26,5,  ο ΟΦΗ με 26,6 και ο ΠΑΟΚ με 26,7. Οι άλλες ομάδες -εξαίρεση ο 30άρης Απόλλων Σμύρνης- χρησιμοποιούν παίκτες με μέσο όρο ηλικίας από 27 έως 29 ετών.

Η έρευνα του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, CIES, παρουσίασε το ποσοστό των λεπτών συμμετοχής στο πρωτάθλημα από ποδοσφαιριστές έως 21 ετών, σε 999 συλλόγους από 71 κορυφαία πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό χρόνου συμμετοχής των νέων στο 12,7% (26,5 χρόνων) μπροστά από ΠΑΟΚ (12,3% - 26,7) και ΟΦΗ (12,2% - 26,6).

Ακολουθούν: Παναθηναϊκός (11,4%- 26,4),ΑΕΛ (7,6% - 28,1), ΑΕΚ (6,8% - 27,2), Βόλος (4,9% - 27,2), Ατρόμητος (4% - 28,6), Αστέρας Τρίπολης (3,5% - 27), ΠΑΣ Γιάννινα (3,2% - 26,8), Ολυμπιακός (1,1% - 28), Λαμία (1% - 28,5), Άρης (0,2% - 28,7), Απόλλων Σμύρνης (0% - 30)

Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των 30 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, καταγράφηκαν για την ομάδα της Δανίας, Νόρτζελαντ (48,9%), και της ομάδας της Σιγκαπούρης Γιουνγκ Λάιονς (47,1%) για τους συλλόγους εκτός Ευρώπης.

Στα "big-5" πρωταθλήματα, οι υψηλότεροι αριθμοί μετρήθηκαν για την Ντόρτμουντ (28,5%),  και από τρεις ομάδες της Ligue 1: Νις (24,3%), Μονακό (24,1%), Ρεν (20,7%).

Στα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα καταγράφηκαν για Γουλβς (16,2%) στην Premier League, την Μπαρτσελόνα (15,0%) στη La Liga και τη Βερόνα (11,7%) στην Serie A.

Στο αντίθετο, οκτώ ομάδες δεν έδωσαν κανέναν παίκτη U21, μεταξύ των οποίων Τότεναμ και  Ίντερ.

Το υψηλότερο ποσοστό συνολικά παρατηρήθηκε, στη Μέτα Λετονίας (88,0%), ενώ η  Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε (34,3%) και η Αλαντού Παραντού (27,8%), είναι στις πρώτες θέσεις για την Αμερική και την Αφρική αντίστοιχα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News