ΟΦΗ: Ο Απόλλων είναι... χειρότερος στην έδρα του

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Ο Απόλλων είναι... χειρότερος στην έδρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μονομαχία δύο ομάδων που φέτος χάνουν πολλούς βαθμούς στο σπίτι τους - Ο κόσμος του ΟΦΗ αγωνιά για τους βαθμούς, θέλοντας να σταματήσει η "ανυδρία" σε νίκες και γκολ - Διαρκή μηνύματα από παλιούς "Ομιλίτες" - Λίγα "σφηνάκια" σε καραντίνα...

Ο Απόλλων είναι χειρότερος σε αποτελέσματα στη Ριζούπολη, απ' ότι ο ΟΦΗ φέτος στο "Γεντί Κουλέ". Η μόνη ομάδα που τον ξεπερνά σε αρνητικές επιδόσεις στην έδρα, είναι η ΑΕΛ του Κούγια!

Ο αντίπαλος του ΟΦΗ έχει μόλις 7 βαθμούς ως γηπεδούχος σε 11 ματς (ο ΟΦΗ στην  έδρα του, έχει 9 βαθμούς σε 12 ματς). Τη διαφορά τους στον πίνακα την κάνουν οι βαθμοί εκτός έδρας (Απόλλων 15, ΟΦΗ 10). Οι αριθμοί των μέσων όρων είναι υπέρ του ΟΦΗ που έχει 0.91 ανά ματς εκτός έδρας, έναντι του φτωχότερου 0.64 που έχει ο Απόλλων στη Ριζούπολη.

-Ο Απόλλων είναι ελαφρά καλύτερος από τον ΟΦΗ στη βαθμολογία (22-19), στην επίθεση (23-19) και στην άμυνα (32-37). Ο ΟΦΗ πρέπει να σπάσει φράγματα, όπως το ότι δέχεται γκολ σε όλους τους τελευταίους του 7 αγώνες και έχει αποτύχει να σκοράρει στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του.

Σχετικά όλα αυτά σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είναι όμως μια πραγματικότητα. Ο ΟΦΗ θέλει και τη ρεβάνς της ήττας του στον πρώτο γύρο (0-2), ενώ η πιο νωπή μνήμη νίκη του στην έδρα του Απόλλωνα ήταν από το γκολ του Μακρή (0-1) για τη Superleague στις 23 Νοεμβρίου 2013.

-Οι αποδόσεις των στοιχηματικών για το ματς Απόλλων - ΟΦΗ είναι ενδεικτικές της ρευστότητας του αγώνα: 2.40-3.00-3.10. Όταν ο Απόλλων έχει μόλις 2 νίκες στην έδρα του και μία ισοπαλία και ο ΟΦΗ εκτός έδρας 3 νίκες και μία ισοπαλία, οι αλγόριθμοι κάνουν απλά τη δουλειά τους...

Ο κόσμος του ΟΦΗ περιμένει με αγωνία

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά στην πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Με τη γεύση της νίκης. Είναι από τις σεζόν, που ο κόσμος του αγωνιά. Λογικά και συναισθηματικά. Εκ των αποτελεσμάτων!

Τις τελευταίες εβδομάδες, δεχτήκαμε πολλές κλήσεις από πιστούς φίλους του. "Ομιλίτες", που θέλησαν να μοιρασθούν μαζί μας προβληματισμούς και αγωνίες. Άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν στο όνομα του και τον θέλουν να αντιστρέφει την πορεία του και να κλείσει περήφανα τη διαδρομή του στο πρωτάθλημα, χωρίς περιπέτειες στην ουρά...

Οι απορίες τους πολλές. Πως και γιατί, να μην μπορεί να μπει ένα γκολ και να ξεχνάμε  πότε νίκησε τελευταία φορά. Όσο για τις ευθύνες, στις δύσκολες καταστάσεις, ανεξάρτητα από τον υπολογισμό… σε ποσοστά, επιμερίζονται σε όλους και το ζήτημα είναι η υπεύθυνη στάση από τον καθένα χωριστά.

Καταλήξαμε αισιόδοξα στις συζητήσεις μας. Η θετική σκέψη άλλωστε συνδράμει για κάτι καλύτερο, πατώντας με ρεαλισμό στα στοιχεία που κρατάνε μέσα τους φλόγα. Η αίσθηση μάλιστα ότι τα μηνύματα εν γένει από τον φίλαθλο κόσμο, έχουν περάσει στους παίκτες και στις υψηλές ιεραρχίες, μοιάζει με ενέσεις ενδυνάμωσης. Παλιά λέγαμε «μια γροθιά».

Η αποστολή στη Ριζούπολη είναι δύσκολη. Ο Απόλλων είναι μια δομημένη ομάδα στα σχέδια του Παράσχου, που μάλιστα είναι απολύτως κομπλέ, περιμένοντας τον ΟΦΗ των διαρκών ελλείψεων βασικών του παικτών.

Αυτή τη φορά δεν θα αντέξουμε να δούμε έναν ΟΦΗ που μπαίνει σε μια μάχη φωτιά, χαλαρά και με απλωμένη την προσοχή του, αλλά με προσήλωση στο στόχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η ανάγκη για αυτού του είδους τις εικόνες, είναι μεγάλη.

Περιμένοντας  από τη Ριζούπολη να δούμε κάτι καλύτερο και πιο δυνατό που να αξίζει και να παίρνει τη νίκη...

-Η φημολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, με τη Superleague να επιστρέφει στο μοτίβο των "16" και μια κι έξω, αλλά διέψευσε μέσω "κύκλων" ο υφυπουργός, περιστρέφεται γύρω από την ΑΕΛ και τον Κούγια.

Μπέος που δεν το θέλει με τίποτα εξ αιτίας του Κούγια (…και Μαρινάκη), έκανε δηλώσεις εναντίον της φημολογίας, τονίζοντας πως είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να αγωνιστούν για την αποτροπή υλοποίησής της.

-Ούτε κατεψυγμένα να ήταν τα μπαλάκια της UEFA, που έφεραν ξανά ζευγάρι τον Ολυμπιακό με την Άρσεναλ στο Europa Legaue! Από το να το σχολιάσεις με χιούμορ, μέχρι να εξισώνεις τις κληρώσεις κυπέλλου της ΕΠΟ, ένας αιώνας δρόμος!

ίδια εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ για τη Γ΄εθνική, ισχύει και για τη Football League και είναι παρόμοιες οι αντιδράσεις από τις ομάδες (για τους ίδιους οικονομικούς λόγους), μερικές από τι οποίες βάζουν στο τραπέζι προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, εφόσον το αποφασίσει η Εκτελεστική.

-Είναι αυτονόητο και το μόνο λογικό που μία-μία οι ΕΠΣ, ανακοινώνουν την οριστική ματαίωση των πρωταθλημάτων τους σε όλες τις κατηγορίας, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού. Χθες είδαμε και τη Ζάκυνθο. Κι έπειτα σου λέει η ΕΠΟ, παίξτε στην Γ΄εθνική και ο λογαριασμός δικός σας...

-Περιμένοντας μεγάλες αλλαγές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες μετά όσα έχουν προηγηθεί, ένα είναι το σίγουρο, ότι δεν είναι καπαρωμένη η επιτυχία να τα πάρουν όλα στα χέρια τους, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Χρειάζεται και η διοικητική δεξιότητα. Μην ισοπεδώνονται έτσι σαρωτικά τα κριτήρια. Υπάρχει και διεθνής εμπειρία, το έχουμε ζήσει στη χώρα μας και σε ΠΑΕ...

-Αν αυτά που κάνει και λέει στην Ελλάδα ο Κλάτενμπεργκ, τα έκανε στην Αγγλία, θα τον είχαν περάσει από βάσανο... Όπως αυτά που βρήκε να πει χωρίς ονόματα και αποδείξεις για δημοσιογράφους και διαιτητές δίχως να κινηθεί φύλλο, με εξαίρεση την βροντερή ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, αφού πέρασαν κάποιες μέρες...

Καλό ταξίδι σπουδαίε Ντίνο

Ένας καλός άνθρωπος, ακούραστος, εργατικός, φιλικός, πιστός στρατιώτης του Εργοτέλη μια ολόκληρη ζωή, ο Ντίνος Συγγενίδης, έφυγε. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το χαμόγελό του και η ιστορία της αγαπημένης του ομάδας θα τον έχει πάντα ψηλά ως παράδειγμα προσφοράς... Συλλυπητήρια στους οικείους του. Μεγάλη απώλεια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News