ΟΦΗ: Οι 22 βαθμοί, το «σύνδρομο της Λαμίας» και το ρεκόρ του Σίμου

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Οι 22 βαθμοί, το «σύνδρομο της Λαμίας» και το ρεκόρ του Σίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρύος ιδρώτας από τις απουσίες με το Βόλο, αλλά και πίστη από τους παίκτες που θα αγωνιστούν για να φέρουν τον ΟΦΗ σε πλεονεκτική θέση – Μια συγκυριακή καταγραφή μετά τους αγώνες με τη Λαμία, πέρσι και φέτος, εκπλήσσει. - 11+1 Σφηνάκια Πανδημίας"!

Και στις τρεις φορές που ο ΟΦΗ κέρδισε τη Λαμία, ακολούθησαν σερί αγωνιστικές χωρίς να δει το χρώμα της νίκης. Τη μία φορά που η Λαμία κέρδισε, ο ΟΦΗ συνέχισε αμέσως με νίκη επί του Άρη και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό!  Συγκυρίες, απλά, αλλά...

Ο ΟΦΗ είναι αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα απουσιών από τραυματίες και τιμωρημένους, αλλά από το ματς με τον αξιόμαχο Βόλο, χρειάζεται να αναδείξει τις δυνάμεις και να αφήσει πίσω τους 19 βαθμούς και να πάει στους 22, που θα γνέφουν θετικά.

Η διαδρομή είναι μακριά, Βόλος, ΑΕΛ (μέσα), Απόλλων, ΠΑΣ, Άρης (έξω) στην κανονική διάρκεια έπεται η  δοκιμασία των πλέι άουτ που απαιτεί αντοχές. Βλέποντας τον μακρύ κατάλογο των απόντων σε λούζει κρύος ιδρώτας, Νέιρα, Σολίς, Σελίμοβιτς, Σαρδινέρο, μαζί με Τσιλιανίδη, Βούρο, Ναμπί, Βαζ, Σακόρ... Ο αντίποδας, καταγράφει τη σημαντική επιστροφή του Μεγιάδο.

Ο παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να βρουν τη δύναμη να κρατήσουν την ομάδα πάνω από τους άλλους... Να σφίξουν τα δόντια για τον γύρο «καρμανιόλα» των επτά αγωνιστικών στα πλέι άουτ, με στόχο μέχρι τη 10η θέση στην κανονική περίοδο, για να πάρουν τα τέσσερα ματς στην έδρα τους.

Το ρεκόρ του Σίμου και το «σύνδρομο της Λαμίας»!

Το στατιστικό: 57... αγώνες Super League στον πάγκο του ΟΦΗ συμπλήρωσε ο Γιώργος Σίμος, περισσότερους από κάθε άλλο Έλληνα προπονητή. Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε 56. Φυσικά πάνω από το Σίμο υπάρχουν τρεις ξένοι, Γκέραρντ, Σάνον και Καπετάνοβιτς.

Ο προπονητής του ΟΦΗ στο διάστημα αυτό από την περίοδο 2019-20 κατέγραψε με την ομάδα του στο πρωτάθλημα (μαζί με τα πλέι οφ) 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 32 ήττες, σε 57 ματς.  Από αυτά τα αποτελέσματα, αφορούν την τρέχουσα σεζόν 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 12 ήττες σε 21 αγώνες.

Το «σύνδρομο» που όλο τυχαία παρατηρήσαμε είναι ότι κάθε φορά που ο ΟΦΗ νικά τη Λαμία, αγνοεί τη νίκη για αγωνιστικές στη συνέχεια!

Πέρυσι, 1 Μαρτίου πανηγύρισε την έξοδο στην Ευρώπη με ένα άνετο 3-0, αλλά έκτοτε μέχρι και το τέλος των πλέι οφ, δεν γνώρισε τη νίκη επί 10 αγωνιστικές (8 ήττες, 2 ισοπαλίες). Σημείωση: Στο ματς του πρώτου γύρου πέρυσι, είχε νικήσει η Λαμία 2-1 και την αμέσως αγωνιστική ο ΟΦΗ νίκησε τον Άρη 3-1 και είχε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό!

Στην τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ νίκησε 1-2 στη Λαμία (27 Σεπτεμβρίου) και μέτρησε αμέσως μετά, 6 συνεχείς αγωνιστικές χωρίς νίκη (4 ήττες, 2 ισοπαλίες).

Το άλλο σερί του είδους είναι σε εξέλιξη. Μετά τη νίκη επί της Λαμίας στον δεύτερο γύρο (ΟΦΗ-Λαμία 2-0), η νίκη αγνοείται για έξι συνεχείς αγωνιστικές (5 ήττες, 1 ισοπαλία). Οι απουσίες βασικών παικτών έχουν παίξει το ρόλο τους.

Μιλάμε, απλά για ένα τυχαίο γεγονός,  που μπορούσε να αποκαλέσουμε «σύνδρομο της Λαμίας»…

«Σφηνάκια» για την πανδημία

-Χαιρέτα μου τον πλάτανο και τον «διωγμένο» πρόεδρο. Ο κόσμος δεν τρώει (πάντα) σανό… Αθώοι και σκευωροί, ένας είν’ ο Θοδωρής!

-Να λοιπόν γιατί σ’ αγάπησαν λαέ της Απάνω Χώρας. Σε χρειάζονται αύριο στις κάλπες. Τώρα οι σκύλοι κάνουν τις κότες κι αν τους βγει κανένα «γαβ-γαβ» θα είναι από το Baby Tv. Έτσι γίνονται οι δουλειές σήμερα.

-Και τι έγινε που βγάζουν ανακοινώσεις, τι κι αν πάνε ακόμη και στο CAS για τα μάτια του κόσμου, το πράγμα μοιάζει φως φανάρι. Σιγά μην το άφηναν… Καλά όλα, αλλά οι ακρίτες που τους βούτηξαν κατηγορία;

-«Θα διεκδικήσω την προεδρία (της ΕΠΟ) όποια στιγμή και να γίνουν οι εκλογές παρά την διάταξη Αυγενάκη. Αυτά που γίνονται είναι απαράδεκτα,  γίνονται για πρώτη φορά στην χώρα μας, πρόκειται για… ωμή παρέμβαση». (Το δίκιο του κυρ Σταύρου)

-Οι πιο υπομονετικοί φίλοι του ΟΦΗ, κρατούν ψηλά την υπομονή περιμένοντας τη νέα σεζόν, που ο προπονητής θα έχει στη διάθεση του όλους τραυματίες. (Για το Βόλο, η λίστα απόντων, είναι στο -9 τραυματίες και τιμωρημένος)

-Τρελοκομείο η κατάσταση. Παντού. Υπάρχει διακεκριμένος άνθρωπος που δηλώνει ότι: «Όποιος προσπάθησε να μου κάνει κακό, πέθανε». Ο ίδιος άνθρωπος αποκαλεί εγκληματική οργάνωση την  ΕΠΟ, αλλά δεν βλέπουμε να κουνιέται φύλο, από πειθαρχικά όργανα και εκτελεστικές… (Μαζόχες είναι;)

-Αποκαλύψεις: Στη ρότα των καταγγελιών και ο Κλάτεμπεργκ. «Ακόμη και τώρα δέχομαι απειλές γιατί είμαι πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στην Ελλάδα». Κολαστήριο. Τουλάχιστον δεν μίλησε για παρενόχληση ως Εγγλέζος…

-Τρελαμένη υφήλιος. Η ΔΟΕ έκρινε «απολύτως ακατάλληλα» τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου της ΟΕ «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι.

-Μετά τα σχόλια που έκανε ο κύριος αυτός, κατά των γυναικών, 440 εθελοντές των Αγώνων παραιτήθηκαν, ενώ υπήρξαν εναντίον του και 5.500 καταγγελίες… Κι ύστερα μιλάς για Φιλιππίδη.

-Τρεις ύποπτοι έχουν προστεθεί στην ποινική έρευνα για το θάνατο του Μαραντόνα. Δύο νοσοκόμες και ένας ψυχολόγος διερευνώνται τώρα από τις αρχές.

-Μόνο τρεις ενεργοί ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει 500+ γκολ στην καριέρα τους. Η Αγία Τριάδα: Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς 500, Λιονέλ Μέσι 651, Κριστιάνο Ρονάλντο 661.

-Η Σίτι, θα  περιμένει μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, προτού επιδιώξει την ελεύθερη μεταγραφή του Μέσι (ESPN).

-Παρά την κρίση του κορωνοϊού, το ποδόσφαιρο είναι χρυσός! Περιμένοντας  να γίνει γνωστός ο πλειοδότης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A, της τριετίας 2021-24. Οι προσφορές που έχουν στα χέρια τους οι ιταλικοί σύλλογοι είναι από το DAZN ύψους 840 εκ. ευρώ (740 εκ. κατ’ έτος για 7 αναμετρήσεις κατ’ αποκλειστικότητα και άλλα 100 εκ. για 3 αγώνες με κοινή προβολή με άλλο δίκτυο) και από το Sky ύψους 750 εκ. -Εδώ; Cosmote TV ή Nova;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News