Ο ΟΦΗ, η φλόγα και ο Αστέρας

Απόψεις
Ο ΟΦΗ, η φλόγα και ο Αστέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νίκη που είναι μονόδρομος για την επαφή με την ανώτερη βλέψη που κρατά το κίνητρο για μια ομάδα που αξίζει να έχει περισσότερη ορατότητα στο δρόμο της

-Το κίνητρο μοιάζει με τη φλόγα. Ο ΟΦΗ μπορεί -ναι μεν αλλά…- να μην έχει φέτος την καλύτερη σχέση με το αποτέλεσμα, όμως έχει τη φλόγα να κοιτάζει ψηλότερα. Η αναμέτρησή του με τον Αστέρα Τρίπολης, πρόκληση να την τεστάρει για να μπορέσει να δει από απόσταση, την περιοχή της εξάδας.

-Ακόμη κι αν οι βλέψεις είναι άλλες, η νίκη συμβάλλει στην ανύψωση του ηθικού σε μια μακρά συνέχεια της κανονικής περιόδου και των οποιοδήποτε «πλέι».

-Για να γίνει το -8 σε -5 για τον ΟΦΗ, απαιτείται νίκη, που θα ανατρέπει και τους αριθμούς που λένε ότι στο «Γεντί Κουλέ» σε εννέα ματς έχει κερδίσει 9 βαθμούς, ενώ ο αντίπαλος του σε ισάριθμα εκτός έδρας έχει 10 βαθμούς.

-Όπως και η «φόρμα» των τελευταίων οκτώ αγωνιστικών που έχει χτίσει απολύτως τη βαθμολογική τους διαφορά, καθώς ο Αστέρας έχει πιάσει 15 βαθμούς και ο ΟΦΗ μόλις 7. Ακριβώς όση και η απόστασή τους στον πίνακα.

-Άμεσα αντιληπτό πως το ματς ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης είναι κομβικό, για τις (όποιες) κρητικές ελπίδες όσον αφορά την εξάδα, που θα διατηρηθούν μόνο με τη νίκη.

- 200... συμμετοχές στη Super League έχει ο Νίκος Κοροβέσης. Ο 30χρονος πρώην εξτρέμ και τώρα ακραίος αμυντικός, μετράει 91 αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 14 με τον ΠΑΟΚ, 20 με τον Πλατανιά και 75 με τον ΟΦΗ.

-Η 18η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με 10 μόλις γκολ. Οι μισές ομάδες δεν σκόραραν, τέσσερις πέτυχαν από ένα γκολ και τρεις από δύο. (Στατιστικά Superleague)

-Χρήζει ανάλυσης η ανακοίνωση αθλητικού τομέα πολιτικού κόμματος, που διαχωρίζει απόλυτα (κατά τον ύμνο των μαύρων σκύλων του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη, κοινώς «λέμε ναι») τις επίκαιρες περιπτώσεις μέσα σε πράσινο ή κόκκινο φόντο, όταν τους συνδέει ευθεία γραμμή, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο;

-Εργαλειοποίηση: «η διαδικασία ή το αποτέλεσμα του εργαλειοποιώ, η συμφεροντολογική αντιμετώπιση μιας κατάστασης, ενός γεγονότος ή κάποιου ανθρώπου» (Βικιλεξικό)

-Έξοδος… Μεσολογγίου για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο από τις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ, με την στήριξή του στον 40χρονο παράγοντα του Μεσολογγίου Άγγελο Παπανικολάου ως σφήνα στις προεδρικές υποψηφιότητες Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιο.

-Υπάρχει πιο πειστική ερμηνεία για την αναβολή της ποδοσφαιρικής τηλεδιάσκεψης του υφυπουργείου δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη τέλεσή της, πέραν του ότι την Πέμπτη θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την Ολιστική Μελέτη του ελληνικού ποδοσφαίρου; Αποτελεί πολιτική σοβαρότητα όλο αυτό, ή κάτι άλλο παίζεται;

-Κανένας άλλος παίκτης δεν έχει σημειώσει περισσότερα γκολ στη Λα Λίγκα από τον Λουίς Σουάρεζ αυτή τη σεζόν. Μόνο μια υπενθύμιση, ότι η Μπαρτσελόνα τον άφησε δωρεάν. Αλλά η Μπαρτσελόνα τελείωσε όταν ο Ινιέστα, ο Νεϊμαρ και ο Τσάβι έφυγαν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News