default-image

Το θαύμα, τα ρεκόρ και… η συνάντηση

Ποδόσφαιρο
Το θαύμα, τα ρεκόρ και… η συνάντηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική πρέπει να… ψηλώσει για τη δεύτερη θέση – Αήττητη η Ισπανία στις έξι τελευταίες προκριματικές φάσεις! Ο Ρονάλντο, ο Μέσι και τα βιβλία - Κούγιας... πριν πας ΟΦΗ στο Αλκαζάρ

Όχι δύσκολα. Ούτε πολύ δύσκολα. Μόνο με θαύμα… Η κληρωτίδα δεν έκανε το χατίρι, βγάζοντας αντιπάλους  Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσοβο. Με την αποτυχημένη συνταγή του Euro, πώς να πάει η Εθνική μας στο Μουντιάλ του Κατάρ; Οι κλειστές αντιλήψεις κοστίζουν. Χρειάζονται επιλογές με ορατότητα, χωρίς ερασιτεχνισμούς και φτωχά πειράματα...Μόνο που οι αποτυχίες των τελευταίων χρόνων μας οδήγησαν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, φτάνει.

-Η Ισπανία θεωρείται βέβαιη για το απευθείας εισιτήριο, η ισχυρή Σουηδία είναι το μέγα φαβορί για τη δεύτερη που οδηγεί σε μπαράζ. Σ’ αυτήν θα εξαντλήσει όλες στις ελπίδες της για πρόκριση και πάλι μέσω μπαράζ. Έτσι κι αλλιώς βέβαια και στα καλύτερα μας, αυτοί οι Ισπανοί δεν παίζονται. Η Ισπανία είναι αήττητη στις έξι τελευταίες προκριματικές φάσεις. Τελευταία ήττα στις 31 Μαρτίου 1993, 1-0 στη Δανία.

-Που το είδε ο Φαν'τ Σιπ και δήλωσε σε  Ολλανδικά μέσα  ότι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι ενθουσιασμένοι με την Εθνική;

Ένα από τα αρνητικά ρεκόρ στην Ιστορία των Μουντιάλ αποτελεί η συντριβή (11-1) της εθνικής μας ομάδας από την Ουγγαρία στην προκριματική φάση του 1938.

Ρεκόρ στα Προκριματικά του Μουντιάλ και το Ουγγαρία-Ελλάδα 11-1:

 H συντριβή (11-1) που γνώρισε η εθνικής μας από την Ουγγαρία, στις 25.3.1938, για την προκριματική φάση Μουντιάλ 1938, βρίσκεται ανάμεσα τους αριθμούς που χαρακτήρισαν την ιστορία των προκριματικών της κορυφαίας διοργάνωσης, όπως τους παρουσιάζει η ιστοσελίδα της FIFA, με αφορμή την αποψινή κλήρωση στη Ζυρίχη, για τους προκριματικούς ομίλους της Ευρώπης, από τους οποίους θα προκύψουν 13 ομάδες για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Το μοναδικό γκολ της Ελλάδας (με προπονητή τον Άγγλο Μπάγκετ Τζον Γουόλτερ), στο ΜΤΚ Stadion της Βουδαπέστης, είχε σημειώσει στο 90' ο Μακρής, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που μία ομάδα σημείωσε τουλάχιστον 10 γκολ, στα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Άλλα ρεκόρ:

80: Τα γκολ σε 278 προκριματικούς αγώνες για το Μουντιάλ 2018 (μ.ο 2,9 γκολ ανά παιχνίδι).

296: Τα γκολ ρεκόρ της Ολλανδίας σε προκριματικά. Έχει επίσης τις περισσότερες νίκες (82 σε 125 ματς) από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

55: Το νέο ρεκόρ συμμετοχής ομάδων, μετά τις 54 για την Ρωσία.

55: Αήττητη η Ιταλία εντός έδρας (46 νίκες, εννέα ήττες).

30: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά της Ευρώπης (30 γκολ σε 28 αγώνες), με τα μισά στο δρόμο για τη Ρωσία το 2018.

22: Σχεδόν οι μισές (22) από τις 55 ομάδες δεν έχουν προκριθεί ποτέ στα τελικά.

16: Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει το ρεκόρ-γκολ (16) σε μία προκριματική φάση.

10: Η Γερμανία μόνη που έκανε το 10Χ10 στο δρόμο για τη Ρωσία.

10: Το Μαυροβούνιο έχει 10 ισοπαλίες, 10 ήττες, 10 ήττες στους τελευταίους 30 προκριματικούς αγώνες.

3: Λουξεμβούργο, Πορτογαλία και Έιρε είναι οι τρεις ομάδες που έχουν συμμετάσχει και στις 20 προκριματικές φάσεις των Μουντιάλ.

4: Οι αήττητες των προηγούμενων προκριματικών: Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία.

2: Γιβραλτάρ και Κόσοβο έκαναν το ντεμπούτο τους στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

0: Η Ισπανία είναι αήττητη στις έξι τελευταίες προκριματικές φάσεις. Τελευταία ήττα στις 31 Μαρτίου 1993, 1-0 στη Δανία. (Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

#Περιμένοντας αύριο Τρίτη, τι θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για το πως θα συνεχιστεί η διοργάνωση και αν θα πάρουν μέρος σε αυτήν οι ομάδες των διοργανώσεων που έχουν διακοπεί ή δεν έχουν αρχίσει λόγω των μέτρων. Πιθανότερο σενάριο, να συνεχιστεί μόνο με τις ομάδες της Super League.

#Θα ισχύσει η άτυπη συμφωνία λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού, να μην υποχρεωθεί καμιά ομάδα να αγωνιστεί τρεις φορές στη σειρά εκτός έδρας; (Μπορεί να προκύψει με την ανάμειξη των αγώνων κυπέλλου...)

#Πληροφορίες του metrosport, επιμένουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του Βασίλη Χατζηαποστόλου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αντίβαρο;

-Η Δήλωση: «Ο Αυθορμητισμός Του Στέφανου Τσιτσιπά Είναι Στην Ανθρώπινη Φύση» (Σπύρος Ζαννιάς, Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης)

-Η συνάντηση: Ο Ρόναλντ Κούμαν επιβεβαιώνει ότι ο Μέσι θα αγωνιστεί απόψε ενάντια στη Γιουβέντους. «Μέσι εναντίον Ρονάλντο» είναι ενεργό!

-«Books History Cristiano Ronaldo & Leo #Messi»! Φανταστική ανάρτηση της Μπαρτσελόνα για τη συνάντηση των δύο στάρ, με ένα βιβλίο στο χέρι και φόντο μια μεγάλη βιβλιοθήκη της ιστορίας τους.

-Φοβερό: O Σαλάχ έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα συνολικά γκολ στην Premier League, έχοντας σκοράρει 84 φορές. Αξιοσημείωτο: Το έχοντας αγωνιστεί 65 λιγότερες φορές από τον Πορτογάλο άσο.

-Προσοχή: «Οι απόγονοι των εργαλείων του Θωμά και της παράγκας Κόκκαλη συνεχίζουν το έργο των πατεράδων τους» (Αλέξης Κούγιας, από το Αγρίνιο). Μέσα αυτό το κλίμα και άλλες ανακοινώσεις του μεγάλου πρωταγωνιστή τους, πάει στο Αλκαζάρ ο ΟΦΗ να αντιμετωπίσει την εκ των ουραγών πλέον, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, ΑΕΛ.

-Η νίκη δείχνει πόσο ικανός είσαι. Η ήττα δείχνει τι αξίζεις. (Ανατολίτικη Παροιμία)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News