Πρωτόκολλα ποδοσφαίρου… εξ αποστάσεως

Ποδόσφαιρο
Πρωτόκολλα ποδοσφαίρου… εξ αποστάσεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαιτησία από το σπίτι - «Άπαξ και πας κόντρα, αντίο σας» - Ο πάγκος και το κοντάρι - Τα παιδία και ο Ολυμπιακός από τα γεννοφάσκια τους… -Ο ΟΦΗ που είναι ιδανικός να τον μιμηθούν

-Ξέρει καλά τι παίζεται ο πολύπειρος Βίκτωρας και η «Άποψή» του, επιμένοντας το τελευταίο διάστημα, πως ο Ολυμπιακός μπήκε στο στόχαστρο με τις ανακοινώσεις του και την επιστολή του στη FIFA για τις Αφρικανικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, κατηγορώντας της, ότι δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επειδή κολλήσανε κορωνοϊό, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Πείραξε σημαντικούς ψηφοφόρους της FIFA και αυτό έχει απάντηση. Συν τη δήλωση Μαρινάκη για τη διαιτησία με τη Μάντσεστερ Σίτι… «Απλά πράγματα είναι αυτά για όσους ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι. Άπαξ και πας κόντρα, αντίο σας. Το σύστημα θα σε καταπιεί».

Όπως και η εκτίμηση: «Άπαξ και το συνεχίσει, τον πετάνε εκτός. Χάνεις κι από την Πόρτο στο Φάληρο. Είναι, λέει, αδιάφορη η Πόρτο. Κι η Μάνσεστερ Σίτι αδιάφορη είναι κι αυτή που παίζει με την Μαρσέιγ». (Κι ύστερα λέμε για τα δικά μας…)

Ο πάγκος και… το κοντάρι

-Γιατί έβγαλε στο… κοντάρι ο Μπέος τους «συμμάχους»; Η λογική δείχνει την έξοδο του Περικλή Λασκάρακη, πρόεδρο της ΕΠΣ Μαγνησίας από τη νέα εξουσία που έρχεται στο όνομα του Ψαρρόπουλου.

Αυτός ο άνθρωπος αυτός, που άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες τους κανονισμούς στον Πειθαρχικό Κώδικα και στον Κανονισμό Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για να μπορέσει τότε ο δήμαρχος Βόλου να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης του για ισόβιο αποκλεισμό από το ελληνικό ποδόσφαιρο…  Να ερμηνεύεται «Ο Λασκαράκης στον πάγκο; --Ε, κι εσείς στη κερκίδα;»!

-Τα παιδία παίζει!

Στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη στη Super League 2 ο Λεουτσάκος έκανε λόγο για «πόλεμο» που δέχεται από αθηναϊκά ΜΜΕ (ξέρετε ποια…), με τους τόνους να ανεβαίνουν και τον πρόεδρο των Χανίων, Αντώνη Ροκάκη να λέει στον Λεουτσάκο: «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, εσύ ΑΕΚ»! Τον δε πρόεδρο της λίγκας να του απαντά: «Εγώ είμαι γέννημα - θρέμμα Ολυμπιακός»!

-Φαντάζεστε πόσο όμορφο θα ήταν το ελληνικό πρωτάθλημα, αν αντί το κακόγουστο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, υπήρχε αυξητική τάση στις ΠΑΕ, σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες όπως του ΟΦΗ;

Ρεάλ και Europa League

-«Εάν η Ρεάλ Μαδρίτης πέσει στο Europa League, θα πρέπει να προσπαθήσει να το κερδίσει;». Το ερώτημα των δημοσιογράφων στη Μαδρίτη, πέρα από του Ζιντάν... Με τις αναλύσεις να δίνουν και να παίρνουν για το Κίεβο που απεικονίζει την παρακμή της Βασίλισσας. Βασικά αφιερώματα: «Από τη δόξα του 2018 έως την πτώση του 2020» ή «Πόσο φταίει ο Ζιντάν»;

2021 και λοιμωξιολόγοι

-Τι μαρτύριο και τι επιπτώσεις για τις ομάδες και τους παίκτες που μένουν χωρίς παιχνίδι και πρωτάθλημα… Οι λοιμωξιολόγοι, άκουσαν χτες, δεν δεσμεύθηκαν. Το 2021 έρχεται!

Το «κλείδωμα» από τον κορωνοϊό και το στοπ στους αγώνες, έδειξε πολλαπλάσια την αξία των μικρότερων και τοπικών πρωταθλημάτων στην καθημερινότητά μας. Η απουσία τους είναι κάτι παραπάνω από αισθητή για τους φιλάθλους.

To VAR… εξ αποστάσεως, έρχεται

Για να δούμε τι είδαν χτες οι «Ειδικοί» UEFA στη Νιόν με την επίσημη χρήση για πρώτη φορά του VAR... εξ αποστάσεως από το ματς Σεβίλλη - Τσέλσι

Δεν είναι κάτι πρωτότυπο είναι όμως αυτή τη φορά επίσημο από τις ποδοσφαιρικές αρχές. Η χρήση του VAR μακριά από τα γήπεδα για τις αμφισβητούμενες φάσεις εκτελείται ήδη σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία το έχει τεστάρει κι άλλες φορές, από τα πολυτελή γραφεία της.

Φυσικά τώρα υπήρχε και εφεδρικό σύστημα VAR επίσης λειτουργικό επί τόπου στο γήπεδο γι' αυτόν τον αγώνα με αντίστοιχους χειριστές του VAR...

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα βιώνει την καθημερινότητά του εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η εφαρμογή στο ποδόσφαιρο, ταιριάζει… με την τηλεκπαίδευση στα σχολεία. Αλλά, δεν είναι κακή ιδέα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News