ΟΦΗ: Ο «σεφτές» (στο σπίτι), άνοιξε ορέξεις…

Απόψεις
ΟΦΗ: Ο «σεφτές» (στο σπίτι), άνοιξε ορέξεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τροχός των ανώτερων βλέψεων της κρητικής ομάδας κινήθηκε με μια νίκη από ένα παιχνίδι, που ο ΟΦΗ τρίτωσε τα τρίποντα στο πρωτάθλημα, με οδηγό την ουσία απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ: "Στο πρωτάθλημα μετράει το αποτέλεσμα"

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ΟΦΗ, έθεσε σε κίνηση τον τροχό της βλέψης του, προς τις προνομιούχες θέσεις του πίνακα, γνωρίζοντας πως τις αμέσως προσεχείς αγωνιστικές, υπάρχει δελεαστικό πεδίο ικανό να τον φέρει σε θέση εντός ζώνης πλέι οφ και να πάρει το αίμα του πίσω από την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή του εμπειρία.

Με την ευκαιρία να τριτώσει το καλό, είναι μπροστά, με το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής ξανά στο Γεντί Κουλέ, απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η σκληρή μονομαχία με τον ΠΑΣ, κατέδειξε την σημαντική πλευρά του πρωταθλήματος, πάντα εξαιρετικά ενθαρρυντική, ειδικά για ομάδες που λειτουργούν με τους κώδικες μιας σχολής ποδοσφαίρου, όπως ο ΟΦΗ. Όταν δεν μπορούν να αποδώσουν σπουδαίο ποδόσφαιρο, μπορούν  να παίρνουν τη νίκη, με υπομονή και διαρκή εγρήγορση και να προσθέτουν τρίποντα στην συγκομιδή τους. 

Η βαθμολογική εξισορρόπηση με τις δύο συνεχόμενες νίκες, προσφέρει στο πιάτο, νέα ανώτερα εναύσματα στους ποδοσφαιριστές του Σίμου και στον ίδιο τον προπονητή…

Η γεύση επίσης της πρώτης νίκης στο «Γεντί Κουλέ» τροφοδοτεί θετικά την επόμενη μέρα, ξορκίζοντας τα κακά των στατιστικών που τον ήθελαν να προηγείται και να μην χαίρεται.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν μπορεί να μην διαπιστώθηκε ότι ουσιαστικά, ο ΟΦΗ είχε την ουσία, και όχι ο αντίπαλος που τον έτρεχε, αλλά έμενε από καύσιμα στην τελική φάση του.

Βλέποντας μάλιστα τον ΟΦΗ να πιέζεται στο β’ ημίχρονο και τον ΟΦΗ να κερδίζει το πέναλτι και να κερδίζει το ματς.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούσαν να κατανοήσουν πως ήταν ο μόνος δρόμος για το αποτέλεσμα. Ούτε έχουν άδικο οι σχολιασμοί που έκαναν λόγο για έναν ΟΦΗ κυνικό… Ο «σεφτές» (στο σπίτι), άνοιξε ορέξεις…

Τέταρτη δύναμη στην επίθεση

Αυτή η δυστοκία που είχε ο ΟΦΗ με τις νίκες στο 2020, νάτη ξορκίζεται, με την τρίτη (δεύτερη συνεχόμενη) νίκη στη σεζόν. Αν υπολογισθεί ότι αμέσως προηγούμενη νίκη του πριν από τις τρεις φετινές, ήταν την 1η Μαρτίου, όταν νίκησε 3-0 τη Λαμία και εξασφάλισε την παρουσία στα πλέι οφ, η προτεραιότητα μπαίνει με αυτόματο.

Ο ΟΦΗ έδειξε με τον ΠΑΣ, ότι δούλεψε πολύ για να ξεφτίσει τη "ρετσινιά" της χειρότερης άμυνας του πρωταθλήματος την οποία κατέχει ακόμη -αγκαλιά με τη Λαμία- με 16 γκολ, τρέφοντας παράλληλα την επιθετική επίδειξη των 14 γκολ που έχει πετύχει στις 10 αγωνιστικές, ως τέταρτος καλύτερος πίσω από Ολυμπιακό (17), ΠΑΟΚ (16) και ΑΕΚ (15).

Το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι επιλέγοντας να δεις ΟΦΗ, βλέπεις θέαμα, διότι ακόμη και η σκοπιμότητα γίνεται δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού...

Αλλά και...

-Άκρως διδακτικό παιχνίδι ομάδας που διεκδικεί μαχητικά, από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν ενδιαφέρον θέασης του αγώνα χτες στο «Γεντί Κουλέ», παρότι ο ΟΦΗ κατέγραψε με την υπομονή του και την εμπειρία στελεχών του στην αναμέτρηση, την πρώτη νίκη του μέσα στο σπίτι.

-Άσχετα με το αν οι Γιαννιώτες παρά την πίεσή τους στο δεύτερο μέρος με τις επιθέσεις και την κυκλοφορία της μπάλας,  δεν έκαναν τελικά κάτι αξιόλογο.

-Το θέμα είναι τι είδε και τι μπορεί να βελτιώσει ο Σίμος, για να περικόψει την όποια βλέψη φιλοξενούμενης να κρατάει τον θεατή στο μισό γήπεδο για ένα ημίχρονο…

-Αυτή η νίκη του ΟΦΗ, μπορεί να δώσει σκυτάλη για πολλά που αφορούν τη συνέχειά του και με την ομάδα να κοιτάει πλέον πεντακάθαρα μπροστά και ψηλότερα. Από τα χαμηλά στην εξάδα και έπεται συνέχεια.

-Και μόνο που υπάρχει ο Νέιρα ως ηγέτης της ομάδας, το κάνει απαίτηση … Σε ένα μέρος που ο ΟΦΗ είχε παθητικό ρόλο, κέρδισε το πέναλτι και όχι μόνο έσπασε το ρόδι στην έδρα του, αλλά πήρε και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Νέα πρόκληση…

-Το αποτέλεσμα αποζημίωσε και το υπερατλαντικό ταξίδι του Μπούση γιατί  η αγωνία του μέχρι το σφύριγμα ήταν λίαν αυξημένη, παρακολουθώντας τις κινήσεις του…

-Εδώ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθένας ερμηνεύει τη θεραπεία της «ολιστικής μελέτης», ανάλογα τα συμφέροντά του, τραβώντας σαν τον μάγο με τα κουνέλια, αποσπασματικά εδάφια του κειμένου της έκθεσης ιδεών…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News