Μαραντόνα: Περιστατικά και συγκλονιστικά αποφθέγματα

Απόψεις
Μαραντόνα: Περιστατικά και συγκλονιστικά αποφθέγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποτέ δεν φοβόταν να πει αυτό που σκεφτόταν και είπε πολλά για πολλά και πολλούς… Ένα μικρό δείγμα εδώ, από τα ναρκωτικά, τα τουφέκια, τους πολιτικούς, το Βατικανό, τον Πελέ, τον Μέσι, τον Ρονάλντο και άλλα…

Το μεγαλείο του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Στην ταραχώδη αλλά αξεπέραστη καριέρα του, κατά καιρούς, ο Μαραντόνα δεν φοβόταν ποτέ να πει αυτό που σκεφτόταν.

Η θρυλική καριέρα του Νο. 10 διήρκεσε 21 χρόνια και εξακολουθεί να είναι σεβαστή ως είδος λατρείας στην Αργεντινή μέχρι σήμερα, χάρη σε αυτόν που τους βοήθησε να τους οδηγήσει στη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986. Στη Νάπολι τον δοξάζουν ακόμη ως Θεό.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που ταρακούνησε το πρώτο βάθρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά ακόμη κι όταν κρέμασε τα παπούτσια του συνέχισε να κάνει πρωτοσέλιδα για καλούς, κακούς και περίεργους λόγους.

«Δεν είχα τίποτα, ήμουν ζόμπι», είχε πει πριν από αρκετούς μήνες σε συνέντευξή του για το πρόβλημα των ναρκωτικών του.

Το 1996, θυμήθηκε τους αγώνες του. «Πήρα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, αλλά όχι για να τονωθώ», είπε. «Εκείνοι που λένε ότι η κοκαΐνη διεγείρει δεν ξέρουν τίποτα. Εάν παίρνετε κοκαΐνη για να παίξετε ποδόσφαιρο, δεν μπορείτε να παίξετε. Δεν είναι καλό να είσαι στο γήπεδο. Είναι άχρηστο για τη ζωή. Άχρηστο».

Το 2006, μίλησε για τις πρώτες εμπειρίες του με τα ναρκωτικά: «Τα δοκίμασα στην Ευρώπη για πρώτη φορά το 1982», είπε. «Ήμουν 22 χρονών. Ήταν αρκετό για μένα να νιώθω ζωντανός. Δοκίμασα ναρκωτικά γιατί υπάρχουν τέτοια φάρμακα παντού στο ποδόσφαιρο. Συνήθιζα να πηγαίνω στο μπάνιο με τα φώτα σβηστά. Όταν ήμουν στο μπάνιο και η Ντάλμα χτύπησε ξαφνικά την πόρτα - τρομοκρατήθηκα. Ήμουν ναρκομανής, ήμουν τοξικομανής και πάντα θα είμαι τοξικομανής στα μάτια όλων. Επειδή οι τοξικομανείς δεν συγχωρούνται για τίποτα».

Στη Νάπολι θρηνούν στο άκουσμα του θανάτου...

Το τουφέκι με τους δημοσιογράφους

Οι δημοσιογράφοι ήταν πάντα πηγή σύγκρουσης για τον Ντιέγκο, όπως φάνηκε το 1994, λίγο πριν από το θετικό τεστ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, όταν χρησιμοποίησε ένα τουφέκι πεπιεσμένου αέρα σε δημοσιογράφους στην πόρτα του σπιτιού του. Το 2013, στράφηκε με πέτρες και κλωτσιές στον Τύπο. «Άρχισε να μας προσβάλλει καθώς τραβούσαμε φωτογραφίες», είπε ένας φωτογράφος στην El Mundo. «Συνεχίσαμε, άρχισε να ψάχνει πέτρες και μας πέταγε. Στη συνέχεια ήρθαν και κλωτσιές έναν συνάδελφο».

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι του είχε  αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα των 60ων γενεθλίων του. Τότε, στην εκδήλωση που βρέθηκε για να τιμηθεί δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει μόνος του. Με τη βοήθεια δυο ατόμων παρέλαβε τις πλακέτες και αποσύρθηκε σπίτι του. Και η 2η Νοεμβρίου, ήταν η αρχή για τον τραγικό Νοέμβριο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, ο Ντιεγκίτο διακομίσθηκε στην κλινική της Λα Πλάτα. «Μια πτώση της διάθεσής του που επηρέασε την διατροφή του» τόνισε ο γιατρός του Λεοπόλδο Λούκε και ηρέμησε τον κόσμο.

Είχε πει

Για τον Μέσι: «Κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία του Μέσι, αλλά σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος»

Για τον Ρονάλντο: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει και πουλάει ένα σαμπουάν»

Για Μέσι και Ρονάλντο: «Θα ήθελα ο Κριστιάνο να είναι Αργεντινός, αλλά είχαμε κάποιον πολύ σαν αυτόν - τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα» είπε ο Μαραντόνα. «Μου αρέσει πολύ ο Μέσι».

Για τον Πελέ: «Πες στον Πελέ να επιστρέψει στο μουσείο» - «Ο Νεϊμάρ καλύτερος από τον Μέσι; Ο Πέλε πήρε το λάθος χάπι» - «Η ηλικία επηρεάζει τις αποφάσεις του. Ο Πέλε δεν έχει κάνει τίποτα για 20 χρόνια. Δεν τον βλέπετε καν στο σούπερ μάρκετ. Βρίσκεται μόνο πίσω από τον πρόεδρο της FIFA και μοιάζει με κούκλα»

Για τους πολιτικούς: «Ο Τζορτζ Μπους είναι δολοφόνος. Προτιμώ να είμαι φίλος με τον Φιντέλ [Κάστρο]». –«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μαριονέτα» - «Ήθελα να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο θερμό κεφάλι του Μπιλ Κλίντον δεν θα με άφηνε»

Πολύ καυτά: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια μαφία. Εάν δεν πληρώσετε, τότε δεν εκπαιδεύεστε» - «Θα σου πω ένα μυστικό, Σίλτον - ήταν με το χέρι μου» - «Όταν μπήκα στο Βατικανό και είδα όλο αυτό το χρυσό, έγινα φωτιά» - «Είμαι εναντίον των ομοφυλοφίλων; Καθόλου. Είναι καλύτερο να υπάρχουν επειδή αφήνουν περισσότερες γυναίκες δωρεάν για εκείνους από εμάς που είμαστε πραγματικά άνδρες»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News