Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Δάρρα κατά Δημητρίου

Απόψεις
Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Δάρρα κατά Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ και αντιπρόδρος της ΕΠΟ, προέτρεπε ποδοσφαιρικά σωματεία να βάζουν κόσμο στα γήπεδα και έδωσε εντολή στους υποαλλήλους της Ένωσης να τυπώσουν εισιτήρια της σεζόν..."

Στον Εισαγγελέα και στην ΕΛ.ΑΣ, προωθήθηκαν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου-δικηγόρου, Γιάννη Δάρα, αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) και προέδρου του Χαλκηδονικού. 

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλλει ότι «στα περισσότερα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αθήνας, συρρέουν κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή εκατοντάδες φίλαθλοι χωρίς μάσκες και χωρίς προστατευτικά μέτρα, τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων».

Αλλά και ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ (και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ), Παναγιώτης Δημητρίου, «προέτρεψε τα ποδοσφαιρικά σωματεία να βάζουν φιλάθλους στα γήπεδα και να αγνοούν τον ΕΟΔΥ και τα μέτρα προστασίας» και επίσης ότι «έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της ΕΠΣΑ να τυπώσουν εισιτήρια για τη σεζόν 2020-21 (κι ενώ υπάρχει απαγόρευση εισόδου φιλάθλων) και να τα μοιράσουν στα σωματεία, ώστε να κόβουν εισιτήρια στους αγώνες τους».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφέρει:

«Η έρευνά μας δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές της ΕΠΟ ή των Ενώσεων, αλλά για το πώς θα ξεκαθαρίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που το λυμαίνονται κάποιοι άνθρωποι.

 Ενώ η χώρα είναι σε κατάσταση πανδημίας και είναι στα πρόθυρα δεύτερου lockdown, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, που είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, μπροστά σε 46 εκπροσώπους ομάδων, προέτρεψε τους παράγοντες να μην ακούσουν τις εντολές του ΕΟΔΥ και να βγάλουν εισιτήρια.

Υπάρχουν μάρτυρες και ηχητικά γι’ αυτό. Κάποια σωματεία σκεπτόμενα σοφά δεν έβαλαν φιλάθλους, κάποια άλλα επειδή έχουν και έξοδα έβαλαν κόσμο.

Την ώρα που ο κ. Χαρδαλιάς στέλνει αστυνομία για να μαζέψουν τα παιδιά από τις πλατείες, υπήρχαν 600 άτομα σε ντέρμπι δυτικών προαστίων, χωρίς προφύλαξη και μάσκες.

Είναι δυνατόν άνθρωπος που έχει θεσμικό ρόλο να προτρέπει τις ομάδες να βάλουν μέσα κόσμο και να τους ενθαρρύνει στην παρανομία; Δεν είναι σοβαρό να γίνεται αυτό και απορώ γιατί δεν έχει παρέμβει κανένας από την πολιτεία. Είναι θέμα προστασίας των φιλάθλων και όχι μόνο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News