Πολιτικές, αθλητισμός και διάνοιες σαν κρούσματα κορωνοϊού

Απόψεις
Πολιτικές, αθλητισμός και διάνοιες σαν κρούσματα κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παραλήρημα, οι διάνοιες, οι κλειδαριές, τα εργαλεία τα «Αμερικανάκια» του σερ και η έλλειψη σεβασμού από την εξουσία...

-«Παραληρηματικού χαρακτήρα» και «ενδεικτικές των προθέσεών του» χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις Αυγενάκη ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Όχι, δεν εννοεί την τοποθέτηση του υφυπουργού πολιτισμού ότι «ο ελληνικός αθλητισμός αποτελεί και εργαλείο εξωτερικής πολιτικής», αλλά για ουσιώδεις τοποθετήσεις του που αφορούν τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών που θα εκλεγούν.

Ως απροκάλυπτο χαρακτηρίζεται από τον «γερόλυκο», το ότι «θα βοηθήσουμε με διαφάνεια και με κανόνες να επιτύχουμε τη διοικητική ανανέωση όλων των ομοσπονδιών» που λέει ο Αυγενάκης, κάτι που αντίκειται ρητά στις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπισμού. Έτσι ο πρόεδρος της ΕΟΚ καταλήγει να καυτηριάζει ότι ο υφυπουργός των σπορ «επιδιώκει την ανάδειξη αρεστών προς αυτόν διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες».

Μάλλον, η όλη φάση τωρινής πολιτικής και αθλητικών ομοσπονδιών σηκώνει παροιμία: «Αν είστε το αμόνι, να είστε υπομονετικοί. Αν είστε το σφυρί, χτυπήστε δυνατά». Είναι στο σφυρί…

Γιατί έχει δίκιο και ο Τζώρτζογλου (ο συνυποψήφιος στη ΝΔ) με το ξέσπασμά του για την όλη στάση του Αυγενάκη, απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους παράγοντες του, με όσα καταγράφει στην ανάρτηση του στο Facebook.

Σε ένα μάλιστα από τα σημεία που όλο βαράει ο υφυπουργός της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ του δίνει πιπεράτη απάντηση: Ο Αυγενάκης «μίλησε για “ισόβιες διοικητικές διάνοιες” (στον ερασιτεχνικό αθλητισμό) λες και δεν υπάρχουν και “ισόβιες πολιτικές διάνοιες”…  

()

Της …αναβολής μετά μανίας

Θα γίνει της αναβολής στον αθλητισμό, με αιτία τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού και δεν αποκλείεται να βιώσουμε το γαλλογερμανικό πρότυπο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς τα λουκέτα περιμένουν χέρια και κλειδί. Όπως έχει η κατάσταση, αν επιλεγεί αυτό το πρότυπο, δεν αποκλείεται με τον παρόντα χρωματισμό του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας να δούμε π.χ. ματς άλλων ομάδων της Superleague στην Κρήτη, με άκρως αυστηρά πρωτόκολλα. Περιμένοντας τα μέτρα…

Το ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου και το Euro (που ήδη έχει μετατεθεί για την ίδια αιτία κατά ένα χρόνο) ξεκινάει στις 11 Ιουνίου, είναι πιεστικό θέμα από θέμα χρόνου, όμως δεν υπάρχει κάτι πιο πιεστικό από την ίδια τη υγεία...

-Είναι να μην φοβούνται οι Άγγλοι ότι θα χάσουν τον τελικό του EURO 2020, που ορίστηκε να γίνει στο Λονδίνο το 2021;

Με παλιά βαρύτητα στους ορισμούς

-Από τις διαρκείς εξελίξεις από αγωνιστική σε αγωνιστική –με την ευκαιρία- ο Εγγλέζος κάνει κάθε φορά το παν να μας περνάει για «Αμερικανάκια» (κατά την έννοια της παλιάς και ευρείας σε κατανάλωση, λέξης).

Μας έχουν κάνει, παρά τον πακτωλό ευρώ με τα οποία αμείβονται στην ΚΕΔ, να δίνουμε την παλιά βαρύτητα στους ορισμούς των διαιτητών.

Βλέποντας και τα κριτήρια Κλάτενμπεργκ να μην είναι σταθερά, όπως και με την αξιολόγησή του Γιάννη Παπαδόπουλου στο ματς του ΟΦΗ με τον Αστέρα στην Τρίπολη (τώρα τον στέλνει στη Λαμία με τον Παναθηναϊκό).

Για το ΑΕΚ – ΟΦΗ, επέλεξε έναν από τους διαιτητές που συνεχώς δίνει εξετάσεις μετά από μη αρεστές αποφάσεις σε κείνο το ματς κυπέλλου που προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Μετά χάθηκε κάποια φεγγάρια, αλλά σημασία έχει ότι χρειάζεται προσοχή.

Γιατί πάντα προκαλεί το ερώτημα για να έναν διαιτητή που πρεσάρεται πως θα εκδηλώσει τη ρευστή ψυχολογία του, όταν όλοι –λίγο ή πολύ- μπορούν να καταλάβουν ότι οι «εξετάσεις» δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον αρχιδιαιτητή. Ας είναι. Να έχει μια άριστη διαιτησία ο Αρτινός.

Τα λεφτά είναι… για άλλα!

-Η ορθή πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας, να ζητήσει εδώ και τώρα και για όλους τα 12 εκατ. ευρώ των ερασιτεχνικών σωματείων από τον υφυπουργό, έχει πολύ θερμό πυρήνα στήριξης στη Θεσσαλονίκη και σίγουρα θα κάνει δυνατούς κύκλους σε όλη τη χώρα. Ήδη ανακοινώθηκε ο «κόκκινος συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη (Λάρισα, Ροδόπη) και το ερχόμενο Lockdown. Θα μπορέσει να το καταλάβει ο καθ’ ύλην αρμόδιος αξιωματούχος της Κυβέρνησης; Η πανδημία σαρώνει… Και στον αθλητισμό μόνο ατομική άθληση…

#Φοβερή πρόκληση για τον Παναθηναϊκό, μετά τις απανωτές απώλειες χωρίς καμία νίκη στο πρωτάθλημα, να θέλει την 7η αγωνιστική, νίκη στην Λαμία που δεν έχει κερδίσει ποτέ στο «Αθανάσιος Διάκος»! Τον έχει αποκλείσει δύο φορές από το Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα οι «πράσινοι» μετράνε δυο ισοπαλίες και μια ήττα.

#Ωραίο πρωτάθλημα το ελληνικό. Μετά την Ξάνθη, πωλείται και ο Παναιτωλικός…

#Λέει πολλά (ποιοτικά) ότι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στα 129 ματς που έχει αγωνισθεί με τον Ολυμπιακό, τα 90 είναι με προπονητή τον Μαρτίνς!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News