Ντάνουτ Λούπου: Η γροθιά στον "Καπετάνιο", ο ΟΦΗ, η Ατλέτικο και οι γούνες...

Ποδόσφαιρο
Ντάνουτ Λούπου: Η γροθιά στον "Καπετάνιο", ο ΟΦΗ, η Ατλέτικο και οι γούνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έριξα γροθιά στον Βαρδινογιάννη» θυμήθηκε ο Ρουμάνος στη Ρουμανική τηλεόραση, τρελαίνοντας με τις διηγήσεις του. Το πέρασμα του από τον ΟΦΗ και το "Όχι" στην Ατλέτικο. "Για μια χούφτα χάπια"!

 Οι αποκαλύψεις του Ντάνουτ Λούπου στην τηλεοπτική εκπομπή της Gazeta Sporturilor, για τον Παναθηναϊκό, τη γροθιά στον Γιώργο Βαρδινογιάννη, τις περιβόητες κλοπές, τις γούνες, τα χάπια στη φυλακή και το πέρασμά του από τον ΟΦΗ, τέντωσαν τα βλέμματα των τηλεθεατών.

Οι αφηγήσεις του, για γεγονότα πριν από τριάντα χρόνια περίπου, έχουν σασπένς, όπως η άρνηση της ΠΑΕ ΟΦΗ να τον δώσει με 2,5 εκατομμύρια δραχμές στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είπε μεταξύ άλλων:

«Αφού έφυγα από τον Παναθηναϊκό έφτασα στην Κόρινθο, η οποία ήταν και αυτή ομάδα του Βαρδινογιάννη, στη συνέχεια στον ΟΦΗ, στην ομάδα του αδελφού του. Εκεί είχα έναν αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης που ήθελε να μου δώσει 2,5 εκατομμύρια, αλλά δεν με άφησαν. Γι’ αυτό έφυγα από την Ελλάδα και ήρθα στη Ρουμανία.

Η Ατλέτικο είχε κάνει την προσφορά στον ΟΦΗ και δεν με άφησαν … Ο Βαρδινογιάννης ήταν πικρόχολος άνθρωπος. Το 1990, όταν έφυγα από την Ελλάδα, τον συνάντησα! Του έδωσα γροθιά, ναι… τον γρονθοκόπησα, δεν έχει σημασία τώρα. Αν λέω αλήθεια; Πώς μπορώ να κάνω το άσπρο, μαύρο; Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα για να ευχαριστήσω κάποιον.

Ναι, με είχαν συλλάβει στην Ελλάδα. Όταν συνέβη αυτό ήμουν στο περίπτερο για να πάρω τσιγάρα. Έπειτα από 52 ημέρες περιπέτειας βρέθηκα στη φυλακή. Ο δικηγόρος με παράτησε, μου έδωσε τα λεφτά μου πίσω και είπε πως ήθελε να ζήσει ήρεμος, χωρίς προβλήματα. Ο Βαρδινογιάννης, εκείνα τα χρόνια, έκανε στην Ελλάδα αυτό που ήθελε, όπως ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

Στη φυλακή πήρα μια χούφτα χάπια, προσπάθησα να δηλητηριαστώ! Δεν είναι ψέματα. Ήθελα να δηλητηριαστώ και βρέθηκα στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα. Ο Βαρδινογιάννης φοβήθηκε με αυτά που έκανα.

Ένας δικηγόρος μου έστειλε στη φυλακή να υπογράψω ένα λευκό χαρτί. Δεν ήθελα να υπογράψω, η γυναίκα μου με έπεισε. Τελικά το έκανα και αφέθηκα ελεύθερος. Αυτό το χαρτί ανέφερε πως εγκατέλειπα όλες τις οικονομικές απαιτήσεις που είχα. Είχα άλλα 3 χρόνια συμβολαίου. Όλα έγιναν για να σταματήσουν να μου δίνουν τα χρήματα. Θεωρήθηκα επικεφαλής της ρουμανικής μαφίας στην Ελλάδα».

 Αυτά είπε ο Ιδιόρυθμος Ρουμάνος παικταράς, και ας θυμηθούμε μερικές μόνο από τις πτυχές και τις πράξεις του Εν Ελλάδι, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά.  Τα έχει επαναλάβει σε ρουμανικά μέσα από τις περασμένες δεκαετίες.

Μια από τις δηλώσεις του το 2009 για τη μετεγγραφή του στους «πράσινους»: «Δεν ήθελα να πάω στον Παναθηναϊκό, αλλά στην Πίζα του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Είχα υπογράψει με την ιταλική ομάδα, όμως υπήρξαν παρεμβάσεις ακόμη και από πολιτικούς και αναγκάστηκα να πάω στην Ελλάδα. Επαιξα εκεί για έξι μήνες και μετά δόθηκα σε μια ομάδα-δορυφόρο, τον ΟΦΗ».

Την ίδια χρονιά για τις κατηγορίες με τις κλοπές, ο Λούπου είχε πει: «Είναι ένα αρνητικό στίγμα στην καριέρα μου. Ηταν κάτι που "στήθηκε" για να μην δοθούν κάποια χρήματα στη Ντιναμό». Ο Παναθηναϊκός είχε υποστεί την πιο βαριά ευρωπαϊκή του ήττα από τη Ντιναμό (6-1) στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1989-90. «Είχαμε νικήσει εύκολα τον Παναθηναϊκό. Τότε ήμασταν πολύ δυνατοί, αλλά πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί»

Εκείνη την εποχή που αναφέρεται η κάθε ομάδα επιτρεπόταν να διαθέτει μέχρι τρεις ξένους και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θέλησε να τον ξεφορτωθεί. Ήταν η χρονιά (1991) που οι πράσινοι πήραν Ντελγάδο από τον ΟΦΗ που λίγο αργότερα έδωσε τη θέση του στον Μπορέλι. Ο Λούπου πήγε στην Κόρινθο (με... τα διυλιστήρια) για δύο σεζόν όπου ανέβηκε στα κάγκελα εναντίον οπαδού που τον χλεύαζε  και έκτοτε τον ανέλαβε ο Γκέραντ στον ΟΦΗ, πιστεύοντας ότι θα τον έβαζε σε ποδοσφαιρική  διαδρομή. Όπως και έγινε το 1993 με 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στην Ευρώπη, όπου ο Λούπου έζησε ένδοξες στιγμές στην ιστορία του ΟΦΗ με την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο  Κύπελλο UEFA. Τον Νοέμβριο ήλθε το αντίο... για τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Πέρασε και από την Μπρέσια ενώ έπαιξε με τη Μικτή Κόσμου με τον Νίκο Μαχλά!

Όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό είχαν χαθεί ρολόγια, χρυσές αλυσίδες  κι άλλα αντικείμενα από τα αποδυτήρια. Το ότι ήταν Ρουμάνος της εποχής και έβγαινε πάντα τελευταίος για προπόνηση, έκανε τους πάντς να τον υποπτευθούν. Άφησαν λοιπόν ένα πορτοφόλι με "σημαδεμένα" χαρτονομίσματα, ο Λούπου το βρήκε παρατημένο στις τουαλέτες και...

Στις 16 Φεβρουαρίου 1991 συνελήφθη ως επικεφαλής σε σπείρα Ρουμάνων που έκανε διαρρήξεις σε σπίτια, με σκοπό να κλέψει γούνες και χρυσαφικά.

Στο σπίτι που έμενε ο Λούπου εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και ο Λούπου οδηγήθηκε στον ανακριτή για σύσταση συμμορίας μαζί με τέσσερις Ρουμάνους και δύο Έλληνες. Προφυλακίστηκε για περίπου δυόμισι μήνες στον Κορυδαλλό, και αργότερα, κατηγόρησε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ότι του την "έστησε" για να αποφύγει την καταβολή του ποσού του συμβολαίου του, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος απλώς φιλοξενούσε τρεις συμπατριώτες του χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για την παράνομη δράση τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News