Κώστας Μπατής: Αυθεντικός τζέντλεμαν του παρκέ και του μικροφώνου

Απόψεις
Κώστας Μπατής: Αυθεντικός τζέντλεμαν του παρκέ και του μικροφώνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη από το χαμό του μόλις στα 61 του χρόνια, μέσα από άφθονες εικόνες στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ και της τηλεόρασης – Το «κοντό σουτ» δικό του, αναγνωρίζει ο Βασίλης Σκουντής.

Στενοχώρια από την απώλεια. Θλίψη. Ο Κώστας Μπατής που έφυγε βράδυ Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής)  από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών από ανακοπή καρδιάς ήταν ένας εξαιρετικός αθλητής, δημοσιογράφος και αυθεντικός άνθρωπος. Έτσι  όπως είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε κάθε φορά που ερχόνταν στο Ηράκλειο με στο Mega ή τον ΑΝΤ1για την κάλυψη αθλητικών γεγονότων. Πίνοντας πάντα κι ένα ποτηράκι, με συζητήσεις που είχαν μέγα εύρος και πλάτος.

«Ένας τζέντλεμαν του παρκέ και του μικροφώνου», όπως ακριβώς τον αποχαιρετά ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς».

Σε πολύ νεαρή ηλικία, έγινε συλλέκτης ιστοριών, φορώντας το εθνόσημο και έχοντας αναδειχθεί δευτεραθλητής Ευρώπης με την Εθνική Παίδων το 1975, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Αλλά και στην Εθνική Εφήβων.

Όπως και από τον Παναθηναϊκό από το 1974 έως το 1982 όπου αναδείχθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (1975, 1977, 1980, 1982) κατακτώντας και 2 κύπελλα Ελλάδος (1979, 1982). Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε 3 φορές στους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1978, 1980, 1981).

Μετά την αθλητική του καριέρα ο Κώστας Μπατής μπήκε ενεργά και με ακόρεστη όρεξη στην αθλητική δημοσιογραφία. Ως αθλητικός συντάκτης κατέγραψε πλούσια παρουσία σε περιοδικά εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το μπάσκετ –ως αίμα του- κάνοντας πολλές μεταδόσεις αγώνων.

«Το "κοντό σουτ" όπως έλεγε και ήταν ο πρώτος που το είπε στην Ελλάδα... Δυστυχώς είναι αλήθεια... Έφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο φίλος και συνάδελφος μας, Κώστας Μπατής. Πρώην διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Εσπέρου και επί σειρά ετών τηλεσχολιαστής και παρουσιαστής εκπομπών στο Mega. Καλό Παράδεισο να έχει...». Αυτά έγραψε στον πρώτο του αποχαιρετισμό ο Βασίλης Σκουντής. Καλό παιδί!

Η  φωνή του ήταν υπέροχη, οι  μεταδόσεις με χρώμα πάθος, και όπως όλοι συμφωνούν, ξέροντας τι έλεγε με ουσία, οι ξεχωριστές περιγραφές του στους αγώνες τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό.

Κλασική αλλά και μοναδική στιγμή από τον Κώστα Μπατή καθώς περιγράφει ένα κάρφωμα του Κλίφ Λέβινγκστον σε ματς ΠΑΟΚ- Ορτέζ και τα λόγια του ξεχειλίζουν απο αγάπη για το άθλημα, το θέαμα και την προσπάθεια του παίκτη...

Βαθειά συλλυπητήρια …

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News