ΟΦΗ: Τα μαγικά φίλτρα του Χάρι Πότερ

Απόψεις
ΟΦΗ: Τα μαγικά φίλτρα του Χάρι Πότερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Ζίβκοβιτς κρίθηκε καθοριστικός για το αποτέλεσμα στην πιο δύσκολη έδρα για τον ΟΦΗ και ο Σιντέρφσκι έκανε την εικόνα της νίκης του ΠΑΟΚ μαγική, ο Σίμος έχει να δουλέψει με πολλά καλά στη συνέχεια

Ο ΟΦΗ μπορεί να έκανε κάκιστο ξεκίνημα στην άμυνά του, αλλά μετά το εικοσάλεπτο όταν δέχτηκε το πρώτο γκολ ήταν πολύ καλός και απείλησε με την ισοφάριση, είτε με το δοκάρι του Ναμπί, είτε με πέναλτι ερωτηματικό και με το Var, ενώ έβαλε τρομερά δύσκολα στον ΠΑΟΚ μετά το 70'.

Όταν ο  Ζίβκοβιτς κρίθηκε καθοριστικός στο να κρατηθεί απαραβίαστη η εστία του ΠΑΟΚ, από τις καυτές ευκαιρίες του ΟΦΗ, είναι θέμα που μπορεί να αφήνει πολλαπλά ικανοποιημένο τον Σίμο σε αυτό το σκέλος. Η απόδοση της μαγικής εικόνας του σκορ στην Τούμπα, έχει να κάνει με την απρόσμενη σε εκείνο το σημείο αποτελεσματικότητα του  Σφιντέρσκι να επιτύχει σαν από «φίλτρο» του Χάρι Πότερ τα δύο γκολ στο 89’ και στο 92΄.

Όπως και να έχει, η εκτίμηση για τον ΟΦΗ από αυτή την έξοδό του, έχει βαθύ διδαχτικό χαρακτήρα. Από τη μια να κρατήσει και να ενδυναμώσει σε αποτελεσματικότητα τις σούπερ καλές του στιγμές και από την άλλη να βάλει νερό στο κρασί του από τις χτυπητές αδυναμίες στο ξεκίνημα. Ο προσδιορισμός του «σεβασμού» στον αντίπαλο στο ξεκίνημα, που επέλεξε στις δηλώσεις του ο Σίμος, μάλλον έχει «ρεαλιστικό» χαρακτήρα.

Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ αναζητούσε νίκη φάρμσκο στην πρώτη του, μετά την Κράσνονταρ, για να εδραιώσει την υπόσταση του στο πρωτάθλημα, μετά και τις βαθμολογικές του απώλειες στο πρωτάθλημα.  Ο ΟΦΗ πηγαίνοντας στην Τούμπα, είχε λογικά κυρίαρχη την επιθυμία να μετρήσει τις δυνάμεις του σε μια παραδοσιακά δύσκολη γι’ αυτόν έδρα, με εσωτερικό στόχο τη νίκη.

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ o ΟΦΗ έχει μόνο μία νίκη στην ιστορία του (στις 24 Ιανουαρίου 1993 με 2-1 (25’ κεφαλιά Λαγωνίδης – 64’ σουτ Μαχλάς, 83’ σουτ Γεωργαμλής) συν επτά ισοπαλίες απέναντι στη σωρό των 35 νικών του "Δικεφάλου".

Αλλά ο ΟΦΗ μπορεί και έδειξε και τώρα ότι υπάρχουν καλές επιλογές στο νέο αίμα της ομάδας, με μικρό ποσοστό στην αχίλλειο πτέρνα, όπως καταδείχτηκε στο πρώτο μέρος, από έναν ή δύο παίκτες που μάλλον απαιτούν περισσότερη δουλειά.

Το γεγονός ωστόσο ότι πάλεψε μέχρι το τέλος με δείγματα μεγάλης ομάδας απέναντι σε έναν εκ των σούπερ πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, είναι βαρυσήμαντα ενθαρρυντικό για τη συνέχεια και η προσδοκία για την αξιοποίηση του θετική.

-Εδώ που τα λέμε, είχε περισσότερη τύχη ο Άρης στο ματς με τον Παναθηναϊκό και στο ξεκίνημα που έγραψε το γκολ και στη συνέχεια που οι πράσινοι είχαν τις αστοχίες τους. Αλλά το Πογιάτος-φευγάτος μένει ως συνθηματικό ευκαιρίας, με έναν βαθμό στα τρία παιχνίδια. Αλλά αυτός ο Τσάβι Ρόκα που εισηγήθηκε το «φάγωμα» του Δώνη, μάλλον δεν θα πρέπει κοιμάται ήσυχα, μετά την ελεύθερη πτώση των αποφάσεων Αλαφούζου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News