«Ελληνική κουλτούρα μαθημένη στα … δράματα»

Ποδόσφαιρο
«Ελληνική κουλτούρα μαθημένη στα … δράματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άψογη απάντηση του Αμπέλ Φερέιρα για «Εγώ» και το «Εμείς» του ελληνικού ποδοσφαίρου – Η πρόβλεψη του Θανάση Κολιτσιδάκη για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ και η… απόλυτη ικανοποίηση του υφυπουργού για την «Ολιστική Μελέτη» FIFA και UEFA

Απόλυτη ικανοποίηση στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA, αναφέρει η ενημέρωση τύπου από το ταξίδι Αυγενάκη στην Ελβετία.

Αλλά όταν λέμε απόλυτα εννοούμε και απόλυτα, που σημαίνει πως η κύρια διαφορά για το εκλογικό σύστημα, θα περιλαμβάνεται στο περιεχόμενο της ογκωδέστατης και εμπεριστατωμένης Μελέτης, για τις αναγκαίες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έρχεται. Ή, στο φινάλε ευρωπαϊκή αποδοχή στις προτάσεις «υποψηφιοτήτων κοινής αποδοχής».

Αν όχι, δεν μπορεί να είναι απόλυτη ικανοποίηση. Γιατί ο Γραμμένος ήταν βορράς και πάει ενώ οι νότιοι έχουν μπροστά τον «δικό τους» πρόεδρο. Κουβεντιασμένα και παζαρεμένα πράγματα από καταβολής εξυγίανσης. Μια σου και μια μου, που λένε…

Τι νόημα θα έχει, αν στα μέσα Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων αγώνων των Εθνικών ομάδων στο Nations League, έλθει στην Ελλάδα αντιπροσωπεία FIFA/UEFA, για να παρουσιάσει και να παραδώσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μια «Ολιστική Μελέτη» που θα αφήνει έξω τις εκλογικές παρτίδες με τις σημαδεμένες τράπουλες;

-Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι αγωνιστικά  αξίζει. Όχι μόνο το 2004… Άλλοι είναι υπόλογοι.

-Λέμε τώρα, τι νόημα έχει η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας της σύμβασης Macolin, όταν ο κεντρικός ποδοσφαιρικός φορέας της χώρας, λειτουργεί ως «χαλιφάτο» και αυτό το ξέρουν δεκαετίες τώρα άπαντες, ως κοινό μυστικό φανερωμένο;

«Ο ΟΦΗ παίζει για να κερδίσει»

-«Εγώ δεξί μπακ δεν παίζω. Ούτε ο Κρέσπο είναι δεξί μπακ. Ο ΠΑΟΚ έρχεται από τον αποκλεισμό και από δύο ισοπαλίες. Ούτε ΟΦΗ δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, αλλά ούτε ο ΠΑΟΚ λόγω αποτελεσμάτων είναι στην καλύτερη κατάσταση. Τον πρώτο λόγο, πάντως, έχει ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Ο ΟΦΗ παίζει για να κερδίσει και είναι ενισχυμένος» (Θανάσης Κολιτσιδάκης, προπονητής Δόξας Δράμας)

-Κι όμως μπορούμε ως χώρα να ανέβουμε ψηλότερα στην βαθμολογία της UEFA. Μπορεί να πέσαμε ξανά στη 18η θέση αλλά  το ranking δείχνει πως μέχρι και τη 14η θέση οι χώρες που είναι πάνω από εμάς, έχουν μείνει μόνο με έναν εκπρόσωπο. Οι Κύπριοι με την Ομόνοια (και... στον όμιλο του ΠΑΟΚ), οι Σέρβοι με τον Ερυθρό Αστέρα, οι Ελβετοί με την Γιανγκ Μπόις και οι Δανοί με τη Μίντιλαντ.

Οι νίκες στο Champions League είναι συνήθως δύσκολες, αλλά ο έμπειρος Ολυμπιακός μπορεί στο όμιλο του και οι "Δικέφαλοι" έχοντας αποφύγει τα μεγαθήρια στο Europa League, είναι ικανότατοι για τρίποντα.

-«Δεν αρκεί η καλή παρουσία μίας ή δύο ομάδων, αλλά και των τριών για να φέρουμε βαθμούς στην Ελλάδα. Για να καλύψουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά θα πρέπει να έχουμε αν όχι τρεις τουλάχιστον δύο ομάδες μετά τον Δεκέμβριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις». (Μια ακόμη θετική στάση από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο)

 «Ελληνική κουλτούρα μαθημένη στα… δράματα»

Η απάντηση του Αμπέλ Φερέιρα, στην ερώτηση αν θα μιλήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς για να πάρει πληροφορίες για την Ομόνοια, είναι ενδεικτική της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, λόγω και πορτογαλικής κουλτούρας, δεν συμμερίζεται. Είναι όμως καθρέπτης για μια ακόμη δραματική παθογένεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Δε νομίζω κάτι τέτοιο πως είναι εφικτό γιατί η ελληνική κουλτούρα είναι μαθημένη στα… δράματα. Πάντως είμαι χαρούμενος που τρεις ομάδες θα είναι στην Ευρώπη φέτος και θα πρέπει όλοι να παλέψουμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συμφωνώ πως μέσα στο γήπεδο πρέπει να… σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον, όμως εκτός αυτού θα πρέπει να λειτουργούμε ως «ένα» και να κοιτάμε όλοι να ανεβάσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News