default-image

Champions League: Η παρθενική σύγκρουση Ρονάλντο - Μέσι στους ομίλους

Απόψεις
Champions League: Η παρθενική σύγκρουση Ρονάλντο - Μέσι στους ομίλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπαρτσελόνα μετά την περυσινή της ταπείνωση από τους Βαυαρούς και η... αποκατάσταση της κληρωτίδας για την επανεμφάνιση του πιο διάσημου «ζευγαριού» στην αρένα της αντιπαλότητας

Με την ταπείνωση που υπέστη την περσινή σεζόν από την Μπάγερν Μονάχου , η Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει στο Champions League για να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους , την Ντιναμό Κιέβου και τον Φερεντσβάρος στο τρίτο γκουπ.

Το ποδόσφαιρο «φάνταζε» φτωχότερο σε όλους τους τομείς του (μέσα κι έξω) χωρίς την ακριβή κόντρα Μέσι-Ρονάλντο και η κληρωτίδα το αποκατέστησε αυτόματα με τις Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους στον 7ο όμιλο, που σημαίνει πως Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρεθούν αντίπαλοι ξανά.  Αυτό από μόνο του αποτελεί αυτοτελές θέμα για την έλξη των οπαδών αλλά και του μάρκετινγκ.

Στο Champions League  θα είναι η τέταρτη σεζόν με μονομαχία  «Μέσι εναντίον Ρονάλντο» . Η πρώτη έγινε το 2007-08 στους ημιτελικούς, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο να κερδίζει συνολικά 1-0. Η δεύτερη ήταν η επόμενη σεζόν στον τελικό, όταν ο Μέσι σκόραρε στη Βαρκελώνη με 2-0 νίκη επί της Αγγλικής ομάδας στη Ρώμη. Η τρίτη  το 2010-11 όταν ο Ρονάλντο ήταν ήδη στη Ρεάλ Μαδρίτης και συναντήθηκαν σε έναν ημιτελικό του, με τον Μέσι να σκοράρει και πάλι καθώς η Μπαρτσελόνα προχώρησε συνολικά με 3-1.

Οι δυο μεγάλοι σταρ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης πριν.

Αλλά τώρα η Γιουβέντους του Ρονάλντο θα είναι η πιο δύσκολη πρόκληση για την Μπαρτσελόνα, ειδικά με τις ενισχύσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η τελευταία κόντρα του Κριστιάνο με τον Μέσι καταγράφτηκε στις 6 Μαΐου του 2018 στο clasico που έληξε ισόπαλο 2-2 στο «Καμπ Νόου», ματς στο οποίο μάλιστα αμφότεροι είχαν σκοράρει. Συνολικά κατά το παρελθόν, Μέσι και Κριστιάνο έχουν αναμετρηθεί 34 φορές: 18 στη La Liga, 5 στο Κύπελλο Ισπανίας, 4 στο ισπανικό Σούπερ Καπ, 2 σε φιλικά και 5 στο Champions League. Ολα αυτά τα χρόνια ο Μέσι παίζει για την Μπαρτσελόνα, ενώ ο «CR7» έχει φορέσει τη φανέλα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί να θρέψει όνειρα πρόκρισης ο Ολυμπιακός με Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Μαρσέιγ, στην 20η φορά της ιστορίας του; Ο όμιλος είναι δύσκολος, όπως κάθε όμιλος, αλλά σίγουρα αποτελεί πρόκληση για το «έμπειρο» και «20άρη» Έλληνα εκπρόσωπο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News