Οι «υπηρέτες αφεντάδων» στην ΕΠΟ, το Παγκρήτιο και η εμμονή τους στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Οι «υπηρέτες αφεντάδων» στην ΕΠΟ, το Παγκρήτιο και η εμμονή τους στο γήπεδο της ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΠΟ προτίμησε να χάσει η Ελλάδα τον τελικό του Conference League της UEFA το 2022 ή 2023, παρά να συναινέσει να διεξαχθεί στο «Παγκρήτιο»!

Είναι μία από τις αθλιότερες της διοικήσεις της ΕΠΟ που πέρασαν ποτέ από τον τόπο, αυτή που τώρα συνεχίζει να τρέχει ακόμη  στις ράγες των χειραγωγών της. Ναι. Η ΕΠΟ του Ευάγγελου Γραμμένου με τα άφθονα παρατράγουδα και τις συνεχείς παραγγελιές νοτίων και βορείων μαύρων αρχάγγελων της πιο απατηλής εξυγίανσης.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει ότι ο τελικός είτε θα γίνει στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο ή ειδάλλως θα έπρεπε να αποσυρθεί η υποψηφιότητα, πράγμα το οποίο και έγινε.

Η ΕΠΟ προτίμησε να χάσει η Ελλάδα τον τελικό του  Conference League της UEFA το 2022 ή 2023, παρά να συναινέσει να διεξαχθεί στο «Παγκρήτιο», αν και γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει στην UEFA την «υπαγορευμένη» επιλογή για το νεόδμητο «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά» και έτσι απέσυρε παντελώς την υποψηφιότητα!

Η UEFA, όπως είναι γνωστό, θεσμοθέτησε και τρίτη διοργάνωση στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μετά το Champions και το Europa League, το Conference League. Ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες ήταν η Ελλάδα και η Αλβανία. Η ΕΠΟ πρόκρινε το «Παγκρήτιο», αλλά μετά της υπαγορεύθηκε το γήπεδο της ΑΕΚ που τότε θα είναι έτοιμο, ειδοποιώντας  την UEFA ότι επιλέγει το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, θέτοντας το άτοπο και εκ διαμέτρου αντίθετο επιχείρημα ότι το «Παγκρήτιο» (σε δυο ή τρία χρόνια) δεν θα είναι έτοιμο!

Κι ενώ η UEFA εγγράφως της έκανε γνωστό, ότι αν δεν προτιμηθεί το «Παγκρήτιο», ο τελικός θα ανατεθεί σε άλλη χώρα (πιο πιθανό στα Τίρανα), οι «υπηρέτες των αφεντάδων» στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισαν ξανά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ για να εισπράξουν τη μούντζα από την UEFA και προκαλώντας μια ακόμη φορά αηδία και οργή στους φιλάθλους και δη τους Κρητικούς.

Να θυμίσουμε ότι η σύνταξη και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του Παγκρητίου Σταδίου έχει υποστηριχθεί έντονα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Στη νέα διαδικασία θα μπουν ξανά οι 55 χώρες-μέλη της UEFA και δεν αποκλείεται η Ελλάδα να καταθέσει εκ νέου φάκελο, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει πιθανότατα την Opap Arena Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ. Το φάντασμα του Παγκρήτιου θα του κυνηγά…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News